ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Λυμπερόπουλος ψάχνει τον αντι-Μπεργκ

Ο Λυμπερόπουλος ψάχνει τον αντι-Μπεργκ

Ενόσω η υπόθεση της πώλησης του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αΐν είναι ακόμα ανοιχτή, ο Νίκος Λυμπερόπουλος από προχθές έχει κάνει τις πρώτες επαφές του με μάνατζερς για τον φορ που πιθανώς θα αντικαταστήσει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Η ιστορία του Μάρκους Μπεργκ με τον Παναθηναϊκό και την Αλ Αΐν έχει κάθε μέρα και διαφορετικό επεισόδιο με διαφορετική τροπή, αλλά πλέον ένα είναι σχεδόν βέβαιο. Ανεξάρτητα από το αν ο Παναθηναϊκός θα πάρει χρήματα από την αραβική ομάδα και πόσα θα πάρει, υπό τις παρούσες συνθήκες μοιάζει απίθανο το ενδεχόμενο να δούμε τον Σουηδό φορ με την πράσινη φανέλα την επόμενη σεζόν.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει αρχίσει από προχθές τις επαφές του με μάνατζερς και την ανάλυση των προτάσεων του σκάουτινγκ τιμ, προκειμένου να συγκροτηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η short list των υποψήφιων και να αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές με τους εκπροσώπους όσων επιλεχθούν.

Δεδομένου του μπάτζετ του Τριφυλλιού, δυνατότητα για αγορά σέντερ φορ δεν φαίνεται εφικτή. Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για επιθετικό που θα αποκτηθεί είτε με δανεισμό, είτε όντας “ελεύθερος”. Και το κασέ του δεν πρόκειται να υπερβαίνει τις 500.000 – 600.000 ευρώ. Να γίνει υπέρβαση πέραν αυτού του πλαισίου είναι πολύ δύσκολο, εκτός κι αν ο Γιάννης Αλαφούζος κάνει κάποια κίνηση “α λα Κουρμπέλης”. Απίθανο κι αυτό το ενδεχόμενο: η μεταγραφή του 23χρονου μέσου από τον Αστέρα Τρίπολης τον προηγούμενο Ιανουάριο αντί 600.000 ευρώ μοιάζει πλέον με “τέλος εποχής”, αν αναλογιστούμε όλα τα δεδομένα στην παναθηναϊκή ζωή μετά τη λήξη των play offs.

Επισημαίνεται ότι από την μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού έχει ήδη αποχωρήσει ο Σεμπαστιάν Λέτο, του οποίου το συμβόλαιο δεν ανανεώθηκε, ενώ είναι “στον αέρα” οι υποθέσεις του Βίκτωρα Κλωναρίδη και του Πολ Ζοσέ Εμποκού, τους οποίους Λυμπερόπουλος και Ουζουνίδης θα ήθελαν να διατηρήσουν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα έως τώρα δεδομένα στη μεταγραφική καθημερινότητα του Τριφυλλιού μετά τη λήξη των play offs θα διαφοροποιηθούν όταν ολοκληρωθεί η υπόθεση του Μπεργκ με την Αλ Αΐν. Κι αυτό, διότι από τη μια πλευρά οι Πράσινοι θα κληθούν να βρουν τον παίκτη που θα πάρει τη θέση του κορυφαίου επιθετικού της Λίγκας, από την άλλη πλευρά όμως, ακόμη δεν γνωρίζουν αν και πόσα χρήματα θα πάρουν απ΄αυτή τη μεταγραφή του Σουηδού φορ.

Και επιπροσθέτως: πόσα χρήματα θα δοθούν για τα οφειλόμενα στους παίκτες (οφειλές 2 εκατ. ευρώ για τις δόσεις Φεβρουαρίου - Μαϊου, φάκελος UEFA μέχρι 30 Ιουνίου) και πόσα για να “κινηθεί” ο Παναθηναϊκός μεταγραφικά; Αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο ο μοναδικός που μπορεί να απαντήσει είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Και ακόμη δεν ξέρουν την απάντηση ούτε ο “Λύμπε”, ούτε ο Ουζουνίδης...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ