ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο κανονισμός για τις τρεις αφαιρέσεις και τον αυτόματο υποβιβασμό

Ο κανονισμός για τις τρεις αφαιρέσεις και τον αυτόματο υποβιβασμό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός έχει έρθει αντιμέτωπος με τον απευθείας υποβιβασμό στην Football League καθώς όπως αναφέρει ρητά ο κανονισμός της ΕΠΟ αν μια ομάδα τιμωρηθεί τρεις φορές με αφαίρεση τριών βαθμών, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

Η ΕΠΟ επέβαλε ποινή αφαίρεσης εννιά βαθμών στον Παναθηναϊκό, μια φορά από "-3", για οφειλές σε Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν και το τριφύλλι έρχεται αντιμέτωπο με τον απευθείας υποβιβασμό στην Football League, καθώς ήδη "κουβαλά και το "-3" από την υπόθεση του Βέμερ (μπορεί να πάρει πίσω τους βαθμούς αν πληρώσει 498.000 ευρώ στον Γερμανό αμυντικό μέχρι την Παρασκευή ή αν έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί του).

Ό κίνδυνος υποβιβασμού - προς το παρόν τουλάχιστον - είναι τόσο ισχυρός όχι λόγω της βαθμολογικής του θέσης στο πρωτάθλημα, αλλά επειδή όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 24, παράγραφος 5 του κανονισμού της ΕΠΟ όποια ομάδα υποπέσει στην ίδια παράβαση τρεις φορές (ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών), αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

Κάτι που θα ισχύσει και για τον Παναθηναϊκό αν δεν πληρώσει μέσα στις προθεσμίες τουλάχιστον δύο από τις υποθέσεις των Βέμερ, Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Ο σχετικός κανονισμός της ΕΠΟ όπως αναγράφεται στο άρθρο 24, παρ. 5 του κανονισμού ιδιότητας μεταγραφών ποδοσφαιριστών αναφέρει:

"Σε αποφάσεις που αφορούν ποινές οι οποίες επιβάλλονται λόγω μη καταβολής χρηματικών αποζημιώσεων από οποιαδήποτε αιτία σε ποδοσφαιριστές και προπονητές στην Α' και Β' Επαγγελματική κατηγορία (Super League-Football League) επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από το πρωτάθλημα που μετέχει η Π.Α.Ε. με την εξής διαδικασία.

Με την κοινοποίηση στην οικεία Ένωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, με την οποία επιβάλλεται η ως άνω ποινή, δίδεται στην Π.Α.Ε. προθεσμία τριών(3) εργάσιμων ημερών, μη υπολογιζόμενης της ημέρας κοινοποίησης, για την εξόφληση της. Στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί, τότε με απόφαση της οικείας Ένωσης αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος από την οφειλέτρια Π.Α.Ε. ενώ ο επόμενος αγώνας της διεξάγεται κανονικά.

Αν η οφειλέτρια Π.Α.Ε. εξοφλήσει την οφειλή της, για την οποία της επιβλήθηκε η αφαίρεση βαθμών, εντός των πέντε (5) επόμενων εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται και αυτή) τότε οι βαθμοί της επιστρέφονται.

Αν δεν εξοφλήσει την οφειλή της εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, τότε και για τον επόμενο αγώνα της ισχύουν τα προαναφερόμενα, δηλαδή της αφαιρούνται οι τρεις βαθμοί και της δίδεται εκ νέου 5ήμερη προθεσμία για την πληρωμή της οφειλής. Στην περίπτωση που η οφειλέτρια Π.Α.Ε., καταβάλλει εμπροθέσμως την οφειλή της μετά τον δεύτερο ή τρίτο αγώνα της, επιστρέφονται μόνο οι βαθμοί του συγκεκριμένου αγώνα και όχι των υπολοίπων.

Αν μια ΠΑΕ, εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, υποπέσει τρεις (3) φορές στην ανωτέρω παράβαση (δηλαδή της έχουν αφαιρεθεί οριστικά εννιά βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα) τότε αποβάλλεται, με απόφαση της οικείας Ένωσης, από το πρωτάθλημα και έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Παραρτήματος Νο 01 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων".

Ο κανονισμός για τις τρεις αφαιρέσεις και τον αυτόματο υποβιβασμό


Ο κανονισμός για τις τρεις αφαιρέσεις και τον αυτόματο υποβιβασμό

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ