ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο "γρίφος" της πράσινης λίστας ενόψει Europa League

Ο "γρίφος" της πράσινης λίστας ενόψει Europa League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι πρέπει να κόψει πέντε από τους 22 ξένους ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του το τριφύλλι ενόψει της λίστας που πρέπει να δηλωθεί στην UEFA.

Ο Παναθηναϊκός την τελευταία μέρα των μεταγραφών ολοκλήρωσε την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών και συγκεκριμένα των Σάμπα, Κουλιμπαλί και Εμποκού.

Μια μέρα αργότερα ο Αντρέα Στραματσόνι καλείται να διαχειριστεί έναν πονοκέφαλο που γνώριζε από πριν σχετικά με τους παίκτες που θα δηλώσει στην λίστα της UEFA μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης για τα ματς του Europa League.

Οι πράσινοι μπορούν να δηλώσουν το μάξιμουμ 17 ξένους ποδοσφαιριστές την στιγμή που στο πράσινο ρόστερ αυτή τη στιγμή βρίσκονται 22 ξένοι και συγκεκριμένα οι Στιλ, Ο. Βλαχοδήμος, Τελάντερ, Μέστο, Μολέντο, Χουλτ, Γουακάσο, Ιβανόφ, Ρέις, Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ, Μπεργκ, Λέτο, Π. Βλαχοδήμος, Ρινάλντι, Εμποκού, Κουλιμπαλί, Σάμπα, Ιμπάρμπο.

Να σημειώσουμε ότι ως ξένοι για την λίστα της UEFA λογίζονται τα αδέλφια Οδυσσέας και Παναγιώτης Βλαχοδήμος καθώς έχουν "ανατραφεί" ποδοσφαιρικά στην Γερμανία.

Άρα ο Στραματσόνι πρέπει να κόψει πέντε ποδοσφαιριστές εκ των 22. Και αν για τους τρεις πρώτους φαντάζει λίγο εύκολη η επιλογή θα πρέπει να δούμε τι θα σκεφτεί ο Ιταλός για τις άλλες δυο θέσεις.

Συγκεκριμένα ο Ιταλός τεχνικός θα μπορούσε να αφήσει εκτός τους Τελάντερ (τραυματίας), Π. Βλαχοδήμο και Ο. Βλαχοδήμο όπως είχε κάνει και στις προηγούμενες λίστες αλλά και πάλι μετά μένουν δυο ακόμα παίκτες.

Ο ένας ίσως είναι ο Μπουμάλ αλλά για τον πέμπτο κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα σκεφτεί ο Ιταλός. Ο Ρινάλντι, ο Ρέις ή κάποιος εκ των τριών που αποκτήθηκαν την τελευταία μέρα Σάμπα, Εμποκού, Κουλιμπαλί με το συγκεκριμένο σενάριο να συγκεντρώνει βέβαια τις λιγότερες πιθανότητες έως και μηδαμινές.

Επίσης το κόψιμο του Οδυσσέα Βλαχοδήμου θα σημαίνει αυτόματα ότι ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί με τον Ξενόπουλο ως τρίτο γκολκίπερ και ο Ιταλός θα ελπίζει να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο με τους Στιλ, Κοτσόλη σε όλη τη φάση των ομίλων που ξεκινούν τον Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται τον Δεκέμβρη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ