ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Εσιέν κρίνει την τακτική του γ' προκριματικού

Ο Εσιέν κρίνει την τακτική του γ' προκριματικού
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του επεξεργάζονται το αγωνιστικό στυλ που θα αναδείξει την ποιότητα του Μάοκλ Εσιέν στα παιχνίδια του γ' προκριματικού γύρου και που θα "καμουφλάρει" τις αδυναμίες του.

Με την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο Άρνεμ της Ολλανδίας, ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Το πλάνο των προπονήσεων θα επικεντρωθεί στην επίτευξη της μέγιστης αγωνιστικής ετοιμότητας για τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν 2015-2016 (στις 28-29/7 και στις 4-5/8), ενώ, μετά την ανάδειξη του αντιπάλου στην κλήρωση της Παρασκευής (17/7), θα προσαρμοστεί και η τακτική ανάλυση.

Στα τρία φιλικά επί ολλανδικού εδάφους, ο Γιάννης Αναστασίου δοκίμασε μία παραλλαγή του 4-4-2, με δύο αμυντικούς χαφ και δύο επιτελικούς χαφ, με πλήρη ελευθερία κινήσεων. Η διάταξη δεν έδειξε λειτουργική, αν και την τρέχουσα χρονική περίοδο κανένα σύστημα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σε ικανοποιητικό βαθμό.

Επιπλέον, ο Αναστασίου δεν είχε στη διάθεση του, τους δύο ποιοτικότερους παίκτες του, τον Μάικλ Εσιέν και τον Σέρχιο Σάντσεθ. Ειδικότερα τον πρώτο, διότι, αυτός έχει τις ικανότητες και την προσωπικότητα να ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή και να βελτιώσει τους συμπαίκτες του.

Ο Γκανέζος αμυντικός χαφ ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, με απώτερο στόχο να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό στα παιχνίδια του γ' προκριματικού γύρου. Με βάση το σχεδιασμό του προπονητικού επιτελείου, ο Εσιέν θα βρίσκεται σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας, ώστε να βοηθήσει την ομάδα.

Θεωρείται σίγουρο ότι δεν πρόκειται να αγγίξει το 100% , ωστόσο, ο Αναστασίου τον περιμένει επειδή ποντάρει πολλά πάνω του για τα δύο ματς. Συγχρόνως, όμως, υποχρεούται να "καμουφλάρει" τις ελλείψεις που θα παρουσιάσει ο 32χρονος ποδοσφαιριστής τη συγκεκριμένη εποχή, όπως η μειωμένη αντοχή και τα λιγότερα τρεξίματα.

Ήδη, ο Αναστασίου και οι συνεργάτες του επεξεργάζονται το κατάλληλο σχέδιο για να υποστηρίξουν το παιχνίδι του Γκανέζου και να αξιοποιήσουν τις αρετές του. Η άποψη που επικρατεί ως τώρα είναι ότι ο ρόμβος με τρεις aggressive χαφ και τον Εσιέν να συμπληρώνει την τετράδα, θα επιτρέψει στον Γκανέζο να έχει την καλύτερη απόδοση.

Φυσικά, πολλά θα εξαρτηθούν και από τον αντίπαλο που θα κληρωθεί και το αγωνιστικό στυλ που ακολουθεί. Συνεπώς, η τακτική που θα υιοθετήσει ο Αναστασίου στον γ' προκριματικό γύρο θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα βρεθεί ο Μάικλ Εσιέν, καθώς και από την ομάδα που θα προκύψει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ