ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο έλεγχος των... αναπληρωματικών στον Παναθηναϊκό

Ο έλεγχος των... αναπληρωματικών στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου στο ματς με τον Λεβαδειακό έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς παίκτες με λιγοστό χρόνο συμμετοχής ώστε να δείξουν αν μπορεί να τους υπολογίζει και το Sport24 αξιολογεί την απόδοση τους.

Το Sport24 αξιολογεί ξεχωριστά στην απόδοση οκτώ ποδοσφαιριστών που πήραν την ευκαιρία στο ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και οι οποίοι υπολογίζονται για την διάρκεια της σεζόν όχι μόνο για αγώνες Κυπέλλου προκειμένου να ξεκουράζουν κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές αλλά για να γίνουν οι ίδιοι βασικοί. Ο λόγος για τους Κοτσόλη, Βέμερ,Τριανταφυλλόπουλο, Χουχούμη, Λουντ, Καλτσάς, Νίνη και Κλωναρίδη.

ΚΟΤΣΟΛΗΣ:

Ο 36χρονος πλέον πορτιέρο θα κληθεί να βοηθήσει τους πράσινους στα παιχνίδια Κυπέλλου ή σε ενδεχόμενο που δεν θα είναι διαθέσιμος ο Λουκ Στιλ. Ρόλο που φαίνεται ότι έχει αποδεχθεί. Ο έμπειρος κίπερ στο ματς με τον Λεβαδειακό είχε κατά κόρον σωστές επεμβάσεις. Παρότι δεν πιέσθηκε πολύ ήταν εκεί όταν χρειάστηκε πραγματοποιώντας δυο πολύ καλές επεμβάσεις με αποκορύφωμα αυτή στο 66' λεπτό ενώ και στις περισσότερες εξόδους του ήταν σωστός, όπως για παράδειγμα όταν απομάκρυνε σωστά με το κεφάλι την μπάλα σε μια βαθιά μπαλιά στο πρώτο ημίχρονο.

Το μόνο εμφανές λάθος του ήταν μια ασυνεννοησία του με τον Στάθη Ταυλαρίδη που οδήγησε σε λανθασμένη έξοδο του στο δεύτερο ημίχρονο. Στο γήπεδο φάνηκε ότι ο έμπειρος αμυντικός του έλεγε να μείνει μέσα στην εστία του και εκείνος βγήκε αλλά ο έμπειρος στόπερ καθάρισε τη φάση με τους δυο τους να τα λένε λίγο αργότερα τη συγκεκριμένη φάση.

ΒΕΜΕΡ:

Ο Γενς Βέμερ είχε να αγωνιστεί από τις 20 Αυγούστου και το ματς με την Γκαμπάλα εκτός έδρας, αγώνα στον οποίο είχε σπάσει τη μύτη του. Έκτοτε πέρασαν 69 μέρες για να κάνει την επανεμφάνιση του ο Γερμανός άσος ο οποίος στο παραπάνω διάστημα ταλαιπωρήθηκε και από ενοχλήσεις στον Αχίλλειο τένοντα. Ο 29χρονος δεξιός οπισθοφύλακας πέρασε ως αλλαγή στο 57' της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό και είναι λογικό ότι φαινόταν να μην έχει ρυθμό. Παρόλα αυτά κράτησε την θέση του, ανέκοψε όποια επιθετική ενέργεια πήγε να γίνει από την πλευρά του χωρίς βέβαια ο αντίπαλος που είχε να κρίνεται και τόσο αξιόλογος και προσπάθησε να βγει και μπροστά.

Δεν έκανε πολλές κούρσες καθώς είναι λογικό να μην έχει τα τρεξίματα και τις ανάσες που χρειάζονται. Από εκεί και πέρα στις μεταβιβάσεις του έκανε δυο-τρία λάθη τα οποία όμως δεν στοίχισαν στο τριφύλλι. Ο Βέμερ πλέον θέλει χρόνο συμμετοχής και παιχνίδια ώστε να βρει τον ρυθμό του, τις ανάσες του και να δείξει αν μπορεί να βοηθήσει η όχι τον Παναθηναϊκό.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ:

Επιστροφή στην ενδεκάδα και για τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος ουσιαστικά είχε να παίξει από τις 5 Αυγούστου και το ματς με την Μπριζ καθώς η συμμετοχή του στις 27 Σεπτέμβρη στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά δεν ξεπέρασε τα πέντε λεπτά. Ο νεαρός αμυντικός δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό αλλά φυσικά δεν είχε να αντιμετωπίσει και κάποιον αξιόλογο φορ αφού ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ με τον Βαγγέλη Μάντζιο να μένει στον πάγκο και να μην αγωνίζεται. Ο Τριανταφυλλόπουλος κρατούσε την θέση του, απέφυγε τα ανεβάσματα σε αντίθεση με τον Ταυλαρίδη που έκανε και δυο-τρεις κατεβασιές ενώ σχεδόν όλες οι πάσες του ήταν παράλληλες προς τους συμπαίκτες του στην άμυνα. Δεν επιχείρησε να κάνει μακρινές μπαλιές ενώ δεν απέφυγε και αυτός τα λάθη σε κάποιες από τις μεταβιβάσεις του.

ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ:

Ο Διαμαντής Χουχούμης όσο και αν δεν το πιστεύει κανείς μετά από δώδεκα επίσημα ματς που έχει δώσει το τριφύλλι έπαιξε για πρώτη φορά φέτος στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Σε μια χρονιά που υποτίθεται φέτος θα έπαιρνε περισσότερες ευκαιρίες και θα πάλευε με τον Νάνο στα αριστερά προκειμένου να μπορέσει να καθιερωθεί. Ο 21χρονος αριστεροπόδαρος άσος αμυντικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα αλλά επιθετικά δεν μπόρεσε να κάνει τόσες κούρσες όσες συνήθως κάνει ο Νάνο και να βοηθήσει επιθετικά όπως ο Ισπανός. Φυσικά όμως αυτό είναι και θέμα ρυθμού και έλλειψη αγώνων καθώς κάθε παίκτης θέλει μια σειρά από παιχνίδια στα πόδια του για να μπορέσει να βρει τα πατήματα του. Ο Χουχούμης απέφυγε τις παράτολμες ενέργειες ενώ στις μεταβιβάσεις του ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός και τις περισσότερες φορές σωστός.

ΛΟΥΝΤ:

Το πέμπτο ματς του Φιλανδού τη φετινή σεζόν με την πράσινη φανέλα ήταν και το καλύτερο του. Ο Λουντ ο οποίος είχε να παίξει από την αναμέτρηση κόντρα στην Ξάνθη όπου είχε χρησιμοποιηθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο αγωνίστηκε σε έναν ρόλο που δεν τον είχαμε συνηθίσει. Έπαιξε ως δεξιός εσωτερικός μέσος παρά το γεγονός ότι είναι αριστεροπόδαρος. Ο Λουντ στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό όπου δεν χρειαζόταν να καλύψει χώρους και να κάνει τρεξίματα ήταν αρκετά καλός, ίσως και μέσα στην τριάδα των κορυφαίων μαζί με τους Νίνη, Κλωναρίδη. Ο Φιλανδός ζητούσε μπάλα συνέχεια, είχε σωστές μεταβιβάσεις και πολλά όμορφα ένα δυο με τους συμπαίκτες του, πάτησε περιοχή, ήταν ομαδικός ενώ όποτε χρειάστηκε δοκίμασε και τα πόδια του. Μεστή η εμφάνιση του σε ένα ματς χαμηλής δυσκολίες και το μόνο αρνητικό πάνω του είναι το σουλούπι του καθώς όποιος τον βλέπει θεωρεί ότι είναι ιδιαίτερα βαρύς.

ΚΑΛΤΣΑΣ:

Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν να δουν τον Νίκο Καλτσά στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Λεβαδειακό αλλά αυτό δεν έγινε και ο νεαρός επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι αγωνιζόμενος για είκοσι λεπτά στην θέση του Λουντ. Το τελευταίο παιχνίδι του ήταν κόντρα στην Ξάνθη όπου είχε βρεθεί βασικός και αγωνίστηκε για 59 λεπτά ενώ δεν έπαιξε καθόλου στα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ. Στο εικοσάλεπτο που έπαιξε με τον Λεβαδειακό προσπάθησε να βοηθήσει όσο μπορεί χωρίς όμως να φανεί ιδιαίτερα. Ήταν κινητικός, δραστήριος αλλά δεν πήρε μπάλες στα πόδια του και δεν απείλησε την αντίπαλη εστία. Βέβαια ο χρόνος που είχε στην διάθεση του ήταν λιγοστός.

ΝΙΝΗΣ:

Ένα μήνα πριν, στις 23 Σεπτέμβρη, στην αναμέτρηση και πάλι με τον Λεβαδειακό είχε δώσει το τελευταίο του ματς με τον Παναθηναϊκό ο Σωτήρης Νίνης πριν βρεθεί βασικός στην αναμέτρηση του Κυπέλλου. Ο διεθνής άσος του τριφυλλιού άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Γιάννης Αναστασίου και ήταν ο καλύτερος των πράσινων στο ματς της Τετάρτης. Δεν είναι μόνο το κερδισμένο πέναλτι, το γκολ και η ασίστ του στην διάρκεια των 90λεπτων που αγωνίστηκε αλλά η συνολική του παρουσία. Ο Νίνης βρέθηκε στην κορυφή του ρόμβου και έδειξε τρομερή διάθεση στο παιχνίδι του. Ζητούσε μπάλες, μοίραζε το παιχνίδι ενώ προσπαθούσε να βγάλει και πίεση στην αντίπαλη άμυνα βοηθώντας σε αυτό το κομμάτι τους Πέτριτς, Κλωναρίδη.

Ήταν από τους ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού που απείλησαν περισσότερο από τον καθένα την εστία του Βερέμκο καθώς ουκ ολίγες φορές δοκίμασε τα πόδια του. Τα σουτ από μακρινή απόσταση είναι κάτι που λείπει από τον φετινό Παναθηναϊκό. Ο Νίνης δεν απέφυγε και τα λάθη σε κάποιες ενέργειες του αλλά και σε κάποιες μεταβιβάσεις του. Απόλυτα λογικό όμως γιατί ήταν ο κύριος αποδέκτης της μπάλας και ο ποδοσφαιριστής που είχε αναλάβει να οργανώσει το παιχνίδι των πράσινων.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ:

Αρκετά καλό παιχνίδι από τον άτυχο του Παναθηναϊκού, τον Βίκτωρ Κλωναρίδη. Ο επιθετικός των πράσινων στο τέταρτο φετινό του παιχνίδι, και δεύτερο συνεχόμενο αφού έπαιξε και στην Τούμπα, προερχόμενος από τραυματισμό και έχοντας να αγωνιστεί από τον Αύγουστο, τα πήγε περίφημα και ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες. Ο Κλωναρίδης είχε διάθεση, είχε τρεξίματα, είχε ωραίες ενέργειες καθώς από τα δικά του πόδια ξεκινάει το δοκάρι του Πράνιτς και το κερδισμένο πέναλτι ενώ φυσικά πέτυχε και μια γκολάρα στο σημείο που έμελλε να τραυματιστεί.

Ο νεαρός άσος αγωνίστηκε μαζί με τον Πέτριτς στην επίθεση, έβγαινε σαν δεύτερος πίσω από τον Κροάτη και προσπάθησε με τα τρεξίματα του να διασπάσει και να διεμβολίζει την άμυνα του Λεβαδειακού πότε από τα δεξιά, πότε από τα αριστερά και εν μέρει τα κατάφερε. Ας ελπίσουμε ο τραυματισμός του να αποδειχθεί επιπόλαιος και να είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα και πάλι τους πράσινους.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ