ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο διοικητικός δίαυλος και η στάση του Αλαφούζου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ EUROKINISSI

Μετά την ένταση μεταξύ Κωνσταντίνου και Διαμαντόπουλου συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα "κανάλι" επικοινωνίας, ενώ το περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου εξακολουθεί να μπερδεύει την κατάσταση στην καθημερινότητα του Παναθηναϊκού. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Η ένταση που επικράτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης (21/12) παρά λίγο να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στον Παναθηναϊκό... Η κριτική που ασκήθηκε από τον πρόεδρο, Βασίλη Κωνσταντίνου και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ κυρίως προς τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο και δευτερευόντως, στον Αγησίλαο Τουμαζάτο με αφορμή τη διαχείριση της υπόθεσης του Γιώργου Κουτρουμπή, ήταν αυστηρή και έφερε την αντίδραση του μάνατζερ και του γενικού διευθυντή.

Ειδικά ο Διαμαντόπουλος, έθεσε ευθέως θέμα αποχώρησης του, εάν η διοίκηση δεν πιστεύει πλέον στην ικανότητα του να χειριστεί τα ζητήματα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όπως τόνισε στους Συμβούλους της ΠΑΕ, "όποιος νομίζει ότι θα τα πάει καλύτερα, ας έρθει να αναλάβει" και ο ίδιος δήλωσε πρόθυμος να μην συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Όσο για τον Τουμαζάτο, εκείνος άκουσε τις επικρίσεις και έδωσε τη δική του εκδοχή, αναλαμβάνοντας μέρος των ευθυνών και επισημαίνοντας ότι η δύσκολη κατάσταση δυσχεραίνει τις προσπάθειες του. Επιπλέον, δήλωσε και ο ίδιος ανοιχτός να παραδώσει τις αρμοδιότητες του, σε όποιον θεωρεί ότι θα έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Οι αιτιάσεις των Κωνσταντίνου, Σωπήλη, Παναγιωτίδη και Πλιάτσικα απέναντι στους δύο άνδρες ανέδειξαν μία μεγαλύτερη δυσλειτουργία στον τομέα της επικοινωνίας τους. Η περίεργη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Παναθηναϊκό έχει μπερδέψει τους ρόλους του καθενός, με αποτέλεσμα σε πολλά ζητήματα να μην υπάρχει συνεννόηση ή ακόμα ενημέρωση. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ζήτημα θίχτηκε στο ΔΣ και αποφασίστηκε να καθιερωθεί ένας ανοιχτός δίαυλος για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.

Βέβαια, το πόσο θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο και αν θα προλάβει ανάλογες εντάσεις στο μέλλον, είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί...

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Προς το παρόν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Η οικονομική δυσπραγία και η ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λαμία δεν πτοούν τον 48χρονο προπονητή, ο οποίος έχει πεισμώσει και θα το παλέψει. Μαζί του θα συνεχίσει ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, ώστε να διευκολύνει τον φίλο του και συνεργάτη του και θα διαχειριστεί την ποδοσφαιρική καθημερινότητα. Όμως, εδώ και λίγο καιρό υπάρχει πρόβλημα στο εργασιακό περιβάλλον.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος θεωρούν ότι δέχονται έναν παρασκηνιακό "πόλεμο" από στενούς συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου, οι οποίοι υποτίθεται ότι δεν ασχολούνται με την ΠΑΕ, αλλά εξακολουθούν να καθορίζουν τις εξελίξεις. Πρόκειται για μία πραγματικότητα που φθείρει τον 48χρονο προπονητή και τον μάνατζερ του, αφού εκτιμούν ότι η δουλειάς τους εμποδίζονται εκ των έσω.

Αυτή η πολιτική μπορεί να χαρακτηριστεί και ως παράδοξη, επειδή χάρη στους Ουζουνίδη και Διαμαντόπουλο (με τα όποια λάθη τους) ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να λειτουργεί. Το μείζον ερώτημα είναι ένα: γιατί οι στενοί συνεργάτες του Αλαφούζου επιθυμούν την απομάκρυνση δύο ανθρώπων, οι οποίοι αποτρέπουν την κατάρρευση μίας εταιρίας του Αλαφούζου; Η απάντηση μοιάζει με γρίφο, αφού είναι ξεκάθαρο ότι όποιος φεύγει από το Τριφύλλι αυτή την εποχή, δύσκολα αντικαθίσταται.

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΣΤΑΣΗ

Αρκετοί αναρωτιούνται για τη στάση που τηρεί ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ενημερώθηκε για όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά δεν πήρε ξεκάθαρη θέση. Από τη μία, αναγνωρίζει ότι ο Ουζουνίδης εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες και έχει κρατήσει την ομάδα, όταν ένας άλλος στη θέση του θα τα είχε παρατήσει. Από την άλλη, προφανώς δεν προτίθεται να αδειάσει τους στενούς συνεργάτες του, διότι εάν είχε τέτοια πρόθεση θα το είχε πράξει. Άρα, ο εφοπλιστής φαίνεται να επιλέγει μία εύθραυστη ουδετερότητα, που προς το παρόν εκτονώνει την ένταση, αλλά μακροπρόθεσμα δεν λύνει το πρόβλημα.

Γενικότερα, ο Αλαφούζος συμπεριφέρεται περίεργα αναφορικά με την ΠΑΕ. Τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν ασχολείται και δεν καλύπτει καμία υποχρέωση, εκτός από εκείνες που θα επηρεάσουν τις επαγγελματικές ασχολίες του, όμως μαθαίνει σε καθημερινή βάση τα νέα του Τριφυλλιού, χρηματοδοτεί με το... σταγονόμετρο ώστε να μην "σκάσει" η εταιρία και δεν αποτρέπει τους στενούς συνεργάτες του από την ανάμειξη τους στα θέματα της ομάδα. Χαρακτηριστικά, η Αθηνά Μπαλωμένου συμμετέχει συχνά στις συνεδριάσεις του ΔΣ και εκφράζει την άποψη της, αν και δεν ήταν παρούσα την Τετάρτη. Άρα κάτι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό και ο μεγαλομέτοχος δεν είναι ξεκάθαρος...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ