ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο διάδοχος θα προκύψει από το εξωτερικό

Ο διάδοχος θα προκύψει από το εξωτερικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr για την αναζήτηση του επενδυτή ο οποίος θα εμπλακεί στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και θα παραλάβει τις μετοχές του Γιάννη Αλαφούζου.

Μέχρι την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, ο Γιάννης Αλαφούζος θα είναι... off line για τα θέματα του Παναθηναϊκού. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει μεταβεί στην Οία της Σαντορίνης, όπου τελέστηκε η κηδεία του πατέρα του και χρειάζεται 3-4 μέρες για να ηρεμήσει από την έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Συνεπώς, οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό παίρνουν μετάθεση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν "τρέχουν" διεργασίες από συνεργάτες οι οποίοι έχουν λάβει σχετικές εντολές από τον εφοπλιστή.

Ο Αλαφούζος αναζητεί έναν ισχυρό οικονομικό παράγοντα από το εξωτερικό, προκειμένου να του μεταβιβάσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ. Η αναζήτηση δεν αφορά την Ελλάδα, διότι όποιος επιθυμούσε να εμπλακεί στον Παναθηναϊκό, θα μπορούσε να το πράξει χωρίς... προσκλητήριο.

Οι συνεργάτες του Αλαφούζου εστιάζουν την προσοχή τους σε ξένους επιχειρηματίες (ή εταιρίες), οι οποίοι αναπτύσσουν δραστηριότητες σε ελληνικό έδαφος και θα είχαν όφελος από την ανάμειξη τους στον Παναθηναϊκό.

Κοινώς, ο Αλαφούζος προτιμά ανθρώπους οι οποίοι δημιουργούν δουλειές στη χώρα μας και προτίθενται να μείνουν πολλά χρόνια. Ο εφοπλιστής ακολουθεί αυτή την τακτική, προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες να παραδώσει την ομάδα σε κάποιον, ο οποίος δεν θα έχει το παραμικρό "δέσιμο" με την Ελλάδα και εφόσον τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα περιμένει, θα εξαφανιστεί ένα ωραίο πρωινό...

Μία ασφαλιστική δικλείδα, θα μπορούσε να αποτελέσει η παραχώρηση του ποσοστού που κατέχει ο Αλαφούζος μέσω της Sortivo (48,82%) και η διατήρηση του προσωπικού του μεριδίου (25,19%). Αλλά, αυτά τα ζητήματα θα ρυθμιστούν αφού προκύψει κάποιος ενδιαφερόμενος...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ