ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο δεδομένος "Εσιέν", κρίνει τον σχεδιασμό

Ο δεδομένος "Εσιέν", κρίνει τον σχεδιασμό
INTIME SPORTS

Με την υπόθεση Εσιέν, η διοίκηση του Παναθηναϊκού καταδεικνύει την απόφαση της να προχωρήσει στην οικονομική υπέρβαση για την ενίσχυση της ομάδας. Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στα μεταγραφικά και στην περίπτωση του Μεχντί Αμπέντ.

Ο Μίκαελ Εσιέν κυριαρχεί στη μεταγραφική επικαιρότητα του Παναθηναϊκού, γεγονός απολύτως φυσιολογικό, εάν αναλογιστεί κανείς το βιογραφικό του Γκανέζου αμυντικού χαφ.

Η διαπραγμάτευση με τον ατζέντη του, αποτελεί μία σύνθετη και περίπλοκη υπόθεση, αφού ο Φαμπιάν Πιβετό επιχειρεί να πετύχει το μέγιστο δυνατό όφελος για τον πελάτη του και οι διοικούντες την ΠΑΕ, να διατηρήσουν το κόστος σε λογικά επίπεδα.

Ωστόσο, αυτό που καταδεικνύεται από την προσφορά του Παναθηναϊκού προς τον Εσιέν είναι ότι η διοίκηση έχει αποφασίσει να δαπανήσει ένα σεβαστό ποσό, προκειμένου να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή από το πάνω ράφι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Είτε αυτός θα είναι ο Μίκαελ Εσιέν, είτε, εφόσον δεν ευοδωθούν οι συζητήσεις, κάποιος άλλος παίκτης στον οποίο θα στραφούν οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος, στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, από τα χρήματα που θα κατευθυνθούν στον αμυντικό χαφ, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και ο υπόλοιπος μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού. Κυρίως, όσον αφορά τους πόρους που θα μείνουν διαθέσιμοι για τις συμπληρωματικές επιλογές που κρίνονται απαραίτητες στο ρόστερ.

Αυτός είναι ο λόγος που καθυστερούν να κλείσουν ορισμένες περιπτώσεις, διότι, εάν παραμείνουν περισσότερα χρήματα στο μπάτζετ, τότε, οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού θα κινηθούν προς άλλους στόχους.

Τι γίνεται με τις άλλες θέσεις

Όσον αφορά τις άλλες θέσεις, υπάρχουν προχωρημένες επαφές με ποδοσφαιριστές σε κάθε γραμμή και ένας εξ' αυτών, πιθανότατα θα ανακοινωθεί στη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο 23χρονος Σκωτσέζος στόπερ, Ντάνι Γουίλσον, έχει ενεργοποιήσει επίσημα την οψιόν αποδέσμευσης του από τη Χαρτς και αποκάλυψε σε συμπατριώτες του, δημοσιογράφους, ότι θα συνεχίσει την καριέρα του μακριά από τη Σκωτία, αποφεύγοντας, πάντως, να κατονομάσει τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, εξακολουθούν οι βολιδοσκοπήσεις για τον βασικό κεντρικό αμυντικό που θα αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, για να αντικαταστήσει τον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Απ' ότι φαίνεται, στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσεται ο Φίλιπ Ελάντερ, αφού είναι ένας ποιοτικός αμυντικός με παραστάσεις, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Για τον δεξιό μπακ, ο Ρούμπεν Λιζεόν πληροί τα κριτήρια που έχει θέσει ο Γιάννης Αναστασίου, αλλά, στο μικροσκόπιο έχει μπει και ένας άλλος υποψήφιος, ο οποίος θεωρείται καλύτερη λύση.

Στην επίθεση, διαδίδεται μία φήμη για προφορική συμφωνία της διοίκησης με Έλληνα στράικερ, η οποία αναμένει το πράσινο φως από τον Γιάννη Αναστασίου για να καταστεί επίσημη, με τον εν λόγω παίκτη να προορίζεται για τέταρτη επιλογή στην ιεραρχία, μετά τους Μπεργκ, Καρέλη, Πέτριτς.

Ακόμα, όπως προκύπτει από ατζέντηδες, προτάθηκε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, Ματίας Ντεφεντερίκο. Ο 26χρονος αριστεροπόδαρος αγωνίζεται στη Νουέβα Σικάγο από το Φεβρουάριο του 2015, έχοντας, έως τώρα, 9 συμμετοχές και 1 ασίστ στο πρωτάθλημα.

Οι μεταβλητές στην εξίσωση "Αμπέντ"

Ορισμένα αγγλικά δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι η Νιουκάσλ έχει λάβει την απόφαση να αποδεσμεύσει τον Μεχντί Αμπέντ, μετά τη λήξη της σεζόν. Γεγονός, που αν μη τι άλλο, θα λειτουργούσε καταλυτικά για τον Παναθηναϊκό, ώστε, να επανεντάξει τον Αλγερινό στο δυναμικό του.

Ωστόσο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, όσο δεν ξεκαθαρίζει η κατηγορία στην οποία θα καταλήξει η αγγλική ομάδα για την επόμενη σεζόν, καθώς και ο προπονητής ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη της ανασυγκρότησης της.

Διαφορετικά θα είναι τα οικονομικά δεδομένα για τη Νιουκάσλ εφόσον παραμείνει στην Premier League και πολύ μικρότερα, στην περίπτωση που θα υποβιβαστεί στην Championship.

Πρόκειται για ένα καθοριστικό κριτήριο που θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στο πως θα χειριστεί η διοίκηση την υπόθεση κάθε ποδοσφαιριστή. Στο αν θα τον αφήσει ελεύθερο, αν θα τον πουλήσει ή θα τον διατηρήσει στο ρόστερ.

Επίσης, θα ζητηθεί η άποψη του νέου προπονητή, όταν αυτός προσληφθεί, ώστε να παρθούν οι αποφάσεις για το ποιος υπολογίζεται και ποιος όχι. Μέχρι τώρα, δεν υφίσταται κάποιος υποψήφιος, οπότε είναι πρόωρο να κατατεθούν εκτιμήσεις για το τι θα συμβεί...

Οι μεταβλητές στην εξίσωση "Αμπέντ" είναι αρκετές και θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να ξεκαθαρίσουν. Το θετικό είναι ότι με την προσθήκη του Ρόμπιν Λουντ, ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει τον έναν από τους δύο κεντρικούς χαφ που ήθελε και έχει την άνεση να περιμένει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ