ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλαφούζος σκέφτεται... διεθνώς για διευθυντή ποδοσφαίρου

Ο Αλαφούζος σκέφτεται... διεθνώς για διευθυντή ποδοσφαίρου

Το Sport24.gr καταγράφει τις σκέψεις του Γιάννη Αλαφούζου για τον αντικαταστάτη του Τάκη Φύσσα στη διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού. Τι ισχύει με Καραγκούνη, Νταμπίζα.

Το timing της απομάκρυνσης των Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολου αιφνιδίασε, όχι όμως και το γεγονός. Αποτελούσε κοινό μυστικό ότι οι δύο άνδρες είχαν απολέσει την εμπιστοσύνη του Γιάννη Αλαφούζου και η συμμετοχή τους στον μεταγραφικό σχεδιασμό της χειμερινής περιόδου ήταν μηδενική. Ανήμερα των γενεθλίων του Παναθηναϊκού, ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους και προσωρινά, οι θέσεις τους παραμένουν κενές.

Προς το παρόν, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν προτίθεται να τους αντικαταστήσει στο διοικητικό οργανόγραμμα. Εμπιστεύεται τον Αντρέα Στραματσόνι ως προς τη διαχείριση της ομάδας, ενώ θεωρεί επαρκή τα στελέχη που υπάρχουν, προκειμένου να επιλύουν προβλήματα και να συνδράμουν τον Ιταλό προπονητή σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Από εκεί και πέρα, όμως, ο Αλαφούζος κρίνει επιβεβλημένη την πρόσληψη ενός στελέχους ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Διότι ναι μεν έχει σε εκτίμηση τον Στραματσόνι και πιστεύει ότι έχει τα προσόντα για σωστές επιλογές, πέραν της προπόνησης και του κοουτσαρίσματος, όμως ξέρει πως ο Ιταλός τεχνικός δεν παύει να έχει τη φιλοδοξία και την επιθυμία να επιστρέψει στην πατρίδα του και να προπονήσει στη Serie A.

Ποδοσφαιράνθρωπος με διεθνές κύρος

Μετά από μία τριετία συνεργασίας με Έλληνες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές (Ελευθεράκης, Νταμπίζας, Φύσσας, Βόκολος), ο Αλαφούζος αναλογίζεται την προοπτική πρόσληψης ενός ξένου για την πλήρωση του διευθυντή ποδοσφαίρου. Κατά προτίμηση, θα ήθελε έναν πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα έχει μία γενική γνώση του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα έχει προσβάσεις σε αγορές του εξωτερικού και σχέσεις με clubs και ανθρώπους με επιρροή, και λόγω του ονόματος και της εμβέλειας του, θα εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό στο διεθνές προσκήνιο.

Αναμφίβολα, ο ιδεατός επιλεγόμενος θα ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα... Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, γνωρίζει τον Παναθηναϊκό και έχει το προφίλ που αναζητά ο Αλαφούζος, ωστόσο, στην παρούσα φάση έχει άλλες προτεραιότητες. Τους τελευταίους μήνες επισκέπτεται ομάδες και δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας με τους ιθύνοντες τους, λειτουργώντας ως σύμβουλος ποδοσφαίρου. Την προηγούμενη εβδομάδα μετέβη στα αθλητικά κέντρα της Κρουζέιρο και της Γκοϊάς και άρχισε συνεργασία με τους τεχνικούς διευθυντές, Εβανίλσον και Έντερσον Μορέιρα.

Συνεπώς, ο Αλαφούζος θα εξετάσει άλλες επιλογές στη διάρκεια της άνοιξης και δεν αποκλείεται να δεχτεί προτάσεις και από τον Αντρέα Στραματσόνι. Πάντως, παράλληλα με την διερεύνηση του ζητήματος, διατηρεί τις μνήμες από τα... καμώματα του προηγούμενου αλλοδαπού που συνεργάστηκε, του Πορτογάλου Ούγκο Βαρέλα. Οπότε, έχει τις αμφιβολίες του και θα καταλήξει στο μακροπρόθεσμο μέλλον.

Ο Καραγκούνης και ο Νταμπίζας

Από την εγχώρια ποδοσφαιρική σκηνή, ήδη παρουσιάζονται ως υποψήφιοι αντικαταστάτες ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Νίκος Νταμπίζας. Ο πρώτος αποτελεί ιδιαίτερο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και συνδέεται σε κάθε ευκαιρία, ενώ ο δεύτερος μνημονεύεται για την αποτελεσματικότητα του την περίοδο που εργάστηκε στο Τριφύλλι. Κοινή συνισταμένη των δύο ανδρών είναι ότι δεν διατηρούν καλή προσωπική σχέση με τον Γιάννη Αλαφούζο, ωστόσο έχουν προταθεί από ανθρώπους οι οποίοι συνομιλούν με τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Ο Αλαφούζος δεν ενθουσιάζεται, ούτε οι Καραγκούνης και Νταμπίζας, αλλά ουδείς μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί σε μερικούς μήνες.

Δεδομένα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα εμφανιστούν στο προσκήνιο και άλλοι πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως οι Σωτήρης Κυργιάκος, Ρενέ Χένρικσεν και Γιόνας Κόλκα. Δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν ρεαλιστικές πιθανότητες να απασχολήσουν, όμως ο Αλαφούζος είναι απρόβλεπτος και η επιλογή του θα αργήσει...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ