ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλαφούζος ετοιμάζει την απάντηση στον Γιαννακόπουλο

Ο Αλαφούζος ετοιμάζει την απάντηση στον Γιαννακόπουλο
Γιαννακόπουλος, Αλαφούζος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλυσε με τους συνεργάτες του την επιστολή του Γιαννακόπουλου και θα τοποθετηθεί για τους όρους του κονσόρτσιουμ. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Μετά την επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το κονσόρτσιουμ που συνεργάζεται, είναι η σειρά του Γιάννη Αλαφούζου να τοποθετηθεί. Ο εφοπλιστής πρέπει να απαντήσει στις απαιτήσεις της κοινοπραξίας, συμφωνώντας, διαφωνώντας ή αντιπροτείνοντας τους δικούς του όρους.

Ο Αλαφούζος θα στείλει άμεσα μία γραπτή απάντηση στον Γιαννακόπουλο και στο πλαίσιο της σύνταξης της, είχε σύσκεψη με τους συνεργάτες τους την Τρίτη (20/3). Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και το επιτελείο του ανέλυσαν όλες τις παραμέτρους της επιστολής του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και ετοιμάζουν την αντιπρόταση τους.

Είναι σίγουρο ότι μεταξύ των δύο πλευρών θα αρχίσει μία διαπραγμάτευση, αφού θα συζητηθούν όλα τα σημεία μιας πιθανής συμφωνίας για την ΠΑΕ. Το θετικό είναι ότι ο Αλαφούζος και ο Γιαννακόπουλος έχουν ως αφετηρία εκκίνησης, την κοινή επιθυμία τους να κλείσουν το deal, ο καθένας για τους λόγους του.

Το πιο δύσκολο κομμάτι αφορά τις "αποκλειστικότητες" που ζητά το κονσόρτσιουμ για όσο θα διαρκέσει η διαπραγμάτευση, όπως η απαγόρευση κάθε επαφής με άλλον ενδιαφερόμενο και η διατήρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων. Θεωρείται δύσκολο ο Αλαφούζος να συναινέσει σε αυτούς τους όρους, χωρίς να πάρει αντίστοιχες εξασφαλίσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, αναμφίβολα το πνεύμα της απάντησης του Αλαφούζου θα δείχνει διαλλακτικότητα και διάθεση για συμβιβασμό. Ο εφοπλιστής αναζητά μία διέξοδο από το ποδόσφαιρο και ο Γιαννακόπουλος του την προσφέρει, μαζί με την υστεροφημία του. Από εκεί και πέρα, οι παράμετροι για την υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων μερών θα συζητηθούν στις επόμενες μέρες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ