ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλαφούζος είναι ανοιχτός σε προτάσεις

Ο Αλαφούζος είναι ανοιχτός σε προτάσεις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σπύρος Νιάρχος είναι το τελευταίο όνομα στον ατελείωτο… κατάλογο με τους ενδιαφερόμενους για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Διαβάστε στο Sport24.gr για τις φήμες και τις προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διαδίδονται στην επικαιρότητα φήμες για πιθανή μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτές ενισχύονται από την κακή πορεία της ομάδας και την προσδοκία που διατηρούν οι οπαδοί για την έλευση ενός επιχειρηματία, ο οποίος θα αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και θα ξαναδώσει όραμα και ελπίδα.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί και όλα μένουν απλή φημολογία. Από τον Φιλάρετο Καλτσίδη, τον Γιάννη Αγγελικούση και τον Άλκη Δαυίδ, μέχρι τον Νίκο Βαρδινογιάννη και τον Πάρη Κασιδόκωστα. Από το καλοκαίρι του 2012, ο Γιάννης Αλαφούζος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης της ΠΑΕ, με μόνη συμπαράσταση από τον ιδιοκτήτη της Chipita, Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΝΙΑΡΧΟ

Εσχάτως, προέκυψαν δημοσιεύματα που θέλουν τον Σπύρο Νιάρχο, τον δευτερότοκο γιο του Σταύρου Νιάρχου, να εξέφρασε προ μηνών το ενδιαφέρον του για τον Παναθηναϊκό. Ο εφοπλιστής φέρεται να δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ, όμως ο Γιάννης Αλαφούζος αξίωσε 50 εκατομμύρια ευρώ για να παραχωρήσει το ποσοστό του…

Τα μέλη του Ιδρύματος "ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ " επισκέφθηκαν σήμερα τον Πρωθυπουργό,προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις εργασίες κατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου που κατασκευάζει το Ίδρυμα στους χώρους του πρώην Ιπποδρόμου στο Π.Φάληρο.Στην φωτογραφία ο Σπύρος Νιάρχος στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου,Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Τα μέλη του Ιδρύματος "ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ " επισκέφθηκαν σήμερα τον Πρωθυπουργό,προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις εργασίες κατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου που κατασκευάζει το Ίδρυμα στους χώρους του πρώην Ιπποδρόμου στο Π.Φάληρο.Στην φωτογραφία ο Σπύρος Νιάρχος στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου,Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Είναι προφανές πως η τελευταία πληροφορία δεν έχει βάση… Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ένας ενδιαφερόμενος να έχει απευθυνθεί στον Αλαφούζο για τις μετοχές του.

Ακόμα και αν πρόκειται για τον πλέον απίθανο υποψήφιο, που δεν έχει καμία σύνδεση με το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ο Αλαφούζος ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί και θα ήθελε να απεμπλακεί, δεν θα ζητούσε ένα εξωπραγματικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής.

ΘΕΛΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου προτίμησαν να μην σχολιάσουν "για πολλοστή φορά" τις φήμες που σχετίζονται με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επέλεξαν να επαναλάβουν ότι ο εφοπλιστής διατίθεται να συζητήσει για τη μεταβίβαση των μετοχών του, εφόσον πρόκειται για σοβαρή πρόταση από έναν εύρωστο επιχειρηματία.

Ο Αλαφούζος δεν έχει αντίρρηση και στην προοπτική να παραχωρήσει το μάνατζμεντ, αρκεί ο ενδιαφερόμενος να δεσμευτεί εγγράφως ότι θα καλύψει τις υποχρεώσεις που θα δημιουργήσει στο διάστημα της ενασχόλησης του.

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

Αναφορικά με τις αξιώσεις που θα προβάλλει ο Αλαφούζος σε ενδεχόμενη κρούση από ενδιαφερόμενο, αυτές συνδέονται με τις προσωπικές εγγυήσεις που έχει τοποθετήσει σε υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Ο μεγαλομέτοχος έχει εγγυηθεί για την αποπληρωμή των οφειλών σε Εφορία, ΙΚΑ, τράπεζες και για την εξόφληση του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης».

Το μέλημα του Αλαφούζου είναι να παραδώσει τον Παναθηναϊκό σε έναν αξιόπιστο επενδυτή, ώστε να εξασφαλίσει την υστεροφημία του και να μην μπλεχτεί σε μπελάδες… Οι μετοχές πέρασαν στην κατοχή του, με την παρένθεση της «Συμμαχίας» χωρίς να καταβάλλει αντίτιμο και αναλόγως, προτίθεται να τις παραδώσει.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ