ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλαφούζος έδωσε λεφτά και άρχισαν οι πληρωμές

Ο Αλαφούζος έδωσε λεφτά και άρχισαν οι πληρωμές
Αλαφούζος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο ταμείο της ΠΑΕ μπήκαν χρήματα από τον μεγαλομέτοχο και άρχισε η εξόφληση των παικτών και η τήρηση των πιο επειγουσών υποχρεώσεων. Έπεται συνέχεια στον Παναθηναϊκό.

Πληρώθηκε και πληρώνει ο Παναθηναϊκός... Το μεσημέρι της Δευτέρας (4/12) ο Γιάννης Αλαφούζος έβαλε χρήματα στον λογαριασμό της ΠΑΕ και λίγο αργότερα άρχισαν κάποιες από τις πληρωμές προς τους ποδοσφαιριστές και η κάλυψη άλλων υποχρεώσεων.

Η διοίκηση αναμένεται να έχει στη διάθεσή της περίπου 500.000 ευρώ, που θα τα χρησιμοποιήσει για να καταβάλλει στους παίκτες το 40% των οφειλομένων από τον Οκτώβριο και να τηρήσει τους διακανονισμούς με τους τέσσερις πρώην παίκτες που μπορούν να προκαλέσουν άμεση αφαίρεση βαθμών (Εσιέν, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Τοτσέ).

Οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και η ΠΑΕ θα φανεί συνεπής απέναντι στην ομάδα, σε σχέση με όσα είχαν προταθεί την Πέμπτη (30/11).

Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη, που την ανέμεναν οι ποδοσφαιριστές για λόγους εμπιστοσύνης. Διότι στο πρόσφατο παρελθόν, η διοίκηση αθέτησε τις υποσχέσεις της και έχει επιτρέψει τη δημιουργία καχυποψίας.

Τα λεφτά που μπήκαν στον Παναθηναϊκό προέρχονται από τον Αλαφούζο, άλλους επιχειρηματίες και ένα μικρό μέρος από χορηγικές συμβάσεις. Με τη μερική εξόφληση, οι περισσότεροι παίκτες θα κάνουν υπομονή για να πάρουν τα υπολειπόμενα τον Ιανουάριο και μένει να φανεί πως θα κινηθούν οι λίγοι που έχουν τάσεις φυγής.

Επιπρόσθετα, η διοίκηση αναμένει και άλλα έσοδα από άλλες "πηγές" στις επόμενες ημέρες και η προτεραιότητα θα είναι η μισθοδοσία, με την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και ίσως ενός μισθού σε εργαζόμενους και υπαλλήλους. Ώστε στη συνέχεια, με τις πωλήσεις τον Ιανουάριο, να ομαλοποιηθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ