ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο 36χρονος Σισέ σκίζει τα δίχτυα στη Γ' Ελβετίας

Ο 36χρονος Σισέ σκίζει τα δίχτυα στη Γ' Ελβετίας

O Τζιμπρίλ Σισέ ακούστηκε ξανά για τον Παναθηναϊκό, μέσα απ' την ανακοίνωση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", και το Sport24.gr παρουσιάζει την πορεία του Γάλλου επιθετικού το τελευταίο εξάμηνο με τη φανέλα της Yverdon-Sport FC.

Το όνομα του Τζιμπρίλ Σισέ επανήλθε στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ώρες λόγω της ανακοίνωσης της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", η οποία υποστηρίζει πως ο Γάλλος επιθετικός προσφέρθηκε να έρθει και να βοηθήσει δωρεάν το "τριφύλλι" στην μάχη που δίνει απέναντι στα οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα.

Ο 36χρονος -πλέον- στράικερ αποτελεί ένα απ' τα αγαπημένα παιδιά των φίλων του Παναθηναϊκού, αφού είχε σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του νταμπλ τη σεζόν 2009-10. Γενικότερα, τη διετία που φόρεσε την πράσινη φανέλα, σημείωσε 55 γκολ, ενώ μοίρασε και 16 ασίστ σε 89 αγώνες.

Ωστόσο, απ' το 2011 κι ύστερα, η καριέρα του πήρε καθοδική πορεία, αφού δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του σε καμία εκ των Λάτσιο, ΚΠΡ, Αλ Γκαράφα, Κουμπάν Κρασνοντάρ και Μπαστιά, με αποτέλεσμα το 2015 να αποφασίσει για (μικρό χρονικό διάστημα όπως αποδείχθηκε) να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΣΤΗΝ YVERDON-SPORT FC

Και λέμε για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς απ' το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στην Yverdon-Sport FC, η οποία συμμετέχει στη Γ' κατηγορία του ελβετικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο Σισέ δείχνει "αναγεννημένος", αφού με τη φανέλα της ελβετικής ομάδας έχει σημειώσει 15(!) γκολ σε 16 αγώνες. Μπορεί το επίπεδο να είναι χαμηλό, αλλά ο Γάλλος αποδεικνύει πως δεν χάνει την επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Η Yverdon-Sport FC, ύστερα από 17 αγωνιστικές, βρίσκεται στην 3η θέση της Promotion League με 28 βαθμούς, 11 λιγότερους απ' την SC Kriens, η οποία είναι η πρωτοπόρος και τη Stade Nyonnais που είναι δεύτερη. Μέχρι την 13η αγωνιστική, η Yverdon-Sport FC ήταν σε τροχιά ανόδου, αλλά οι τρεις ήττες και η μία ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα ματς κόστισαν στην ομάδα του Σισέ, ο οποίος στο τελευταίο παιχνίδι φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο μία ομάδα παίρνει την άνοδο για τη Β' κατηγορία του ελβετικού πρωταθλήματος, το οποίο σημαίνει πως η υπόθεση "άνοδος" φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη πλέον. Το πρωτάθλημα έχει σταματήσει απ' τις 18 Νοεμβρίου και αναμένεται να συνεχιστεί απ' τις αρχές Μαρτίου, με την Yverdon-Sport FC να αντιμετωπίζει τη Stade Nyonnais, σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν οι "πράσινοι" θα διατηρήσουν ελπίδες ανόδου.

Για την ιστορία, η κορυφαία στιγμή της ελβετικής ομάδας είναι η συμμετοχή στον τελικό του Swiss Cup το 2001, όπου γνώρισε την ήττα με 3-0 απ' τη Σερβέτ. Απ' το 2006, όταν κι υποβιβάστηκε από τη Swiss Super League, συμμετέχει στις χαμηλότερες κατηγορίες του ελβετικού ποδοσφαίρου. Το συμβόλαιο του Σισέ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου...

Photo Credits: Yverdon-Sport FC Twitter

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ