ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο 100άρης Μπεργκ και η είσοδος στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ του Παναθηναϊκού

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκους Μπεργκ στο ματς με τον Πλατανιά έφτασε τις 100 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό σε αγώνες πρωταθλήματος, ενώ θέλει ένα ακόμη γκολ για να μπει στην πρώτη δεκάδα της ιστορίας των σκόρερ του τριφυλλιού.

Ιδιαίτερο ήταν το παιχνίδι με τον Πλατανιά για τον Μάρκους Μπεργκ, όσο και αν ο Σουηδός δεν το γνώριζε πριν την έναρξη του, καθώς αυτό ήταν το 100ο παιχνίδι του διεθνούς φορ με τη πράσινη φανέλα σε αγώνες πρωταθλήματος. Μιλάμε για ματς μόνο στο πρωτάθλημα και όχι σε Κύπελλο και Ευρώπη.

Κάτι πολύ σπουδαίο και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στο ρόστερ του τριφυλλιού την συγκεκριμένη περίοδο μόνο ένας πράσινους έχει ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές και αυτός είναι ο Ζέκα ο οποίος έχει 172.

Ο Μπεργκ έχοντας πλέον 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει σκαρφαλώσει στην 67η θέση στην ιστορία των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού με τις περισσότερες συμμετοχές. Ο επιθετικός του τριφυλλιού άφησε πίσω του τους Ροκίδη, Παναγιωτίδη και Θανάση Δημόπουλο και με 12 εμφανίσεις ακόμα θα μπει στην πρώτη 60άδα.

ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ

Παράλληλα ο Μπεργκ στο ματς με την ομάδα των Χανίων έβαλε δυο γκολ ενώ είχε μια κλασική ευκαιρία για ένα ακόμη τέρμα και το πρώτο του φετινό χατ τρικ καθώς φέτος έχει σκοράρει ήδη άλλη μια φορά δυο γκολ σε ματς πρωταθλήματος και συγκεκριμένα κόντρα στον ΠΑΣ.

Με αυτά τα δυο τέρματα έφτασε τα 56 σε αγώνες πρωταθλήματος και αυτό τον έχει φέρει 12η θέση των σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού και μόλις ένα γκολ πίσω από την πρώτη δεκάδα όπου θα φτάσει τους Πανάκη, Χαραλαμπίδη. Μάλιστα με τα δυο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Πλατανιά ξεπέρασε τον Αλβαρέζ.

Για τον Μπεργκ εφικτός είναι και ο στόχος της 8ης θέσης όπου βρίσκεται ο Γ.Χ. Γεωργιάδης ο οποίος έχει 60 γκολ ενώ από εκεί και πέρα στην 7η θέση είναι ο νυν τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού, Νίκος Λυμπερόπουλος, με 72 τέρματα.

Οπότε η δεκάδα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη για τον στραίκερ του τριφυλλιού που στο ματς με τον Πλατανιά έδειχνε να ξαναβρίσκει τον εαυτό του.

Η λίστα με τους πρώτους σκόρερ του Παναθηναϊκού στην Α' Εθνική:

1.Κριστόφ Βαζέχα 244

2. Αντώνης Αντωνιάδης 180

3. Μίμης Δομάζος 134

4. Δημήτρης Σαραβάκος 128

5. Κώστας Ελευθεράκης 85

6. Ανδρέας Παπαεμανουήλ 80

7. Νίκος Λυμπερόπουλος 72

8. Γιώργος Χ. Γεωργιάδης 60

9. Τάκης Λουκανίδης 59

10. Βαγγέλης Πανάκης 57

11. Γρηγόρης Χαραλαμπίδης 57

12. Μάρκους Μπεργκ 56

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ