ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1

Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παρότι προηγήθηκε στην Ρωσία της Ντιναμό με γκολ του Μπεργκ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ούτε στην Μόσχα την νίκη με την Ντιναμό να γυρνάει το ματς πετυχαίνοντας δυο γκολ σε επτά λεπτά (video)

Μια άτυχη στιγμή και ένα ολέθριο λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού έφεραν την ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Ρωσία με τους πράσινους να χάνουν 2-1 από την Ντιναμό Μόσχας παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί στο ματς με τον Μπεργκ στο 15' και για 55 λεπτά ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους.

Οι γηπεδούχοι όμως πίεσαν περισσότερο στο δεύτερο μέρος κατάφεραν και έφτασαν στην ανατροπή σε επτά λεπτά 55' και 61' ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχαν και δυο δοκάρια και θα μπορούσαν να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ.

Από την πλευρά του βέβαια και ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε το ματς και έψαξε μέχρι τέλους την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε παρά τις αλλαγές του Αναστασίου.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού επέλεξε να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα των πράσινων ενώ παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-1-4-1 θέλοντας να κλείσει τους χώρους και τοποθέτησε δυο ιδιαίτερα αμυντικογενείς παίκτες στην πλευρά της μεσαίας γραμμής για να βοηθήσει στο να κλείσουν οι πτέρυγες.

Χαρακτηριστικά έβαλε τον Κοτσόλη στο τέρμα, στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Μπούρμος, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος και Νάνο. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Μέντες ως λίμπερο μπροστά από τα στόπερ. Στην τετράδα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Δώνης, Πέτριτς, Μπαϊράμι και Λαγός με τους Δώνη και Λαγό να βοηθάνε τους Μπούρμπο και Νάνο ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Μπεργκ.

Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1
INTIME SPORTS

Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός έβγαινε στην επίθεση οι Μπαϊράμι και Πέτριτς προσπαθούσαν και αυτοί να βοηθήσουν τον Σουηδό φορ, να του δώσουν στηρίγματα και να γίνουν και αυτοί απειλητικοί.

Το σύστημα αυτό έδειξε να είναι πολύ χρήσιμο για το τριφύλλι τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση με τους πράσινους να κλείνουν καλά τους χώρους και παράλληλα να βγαίνουν στην επίθεση με αξιώσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι λειτούργησε μέχρι και το 61' της αναμέτρησης και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Γιατί από εκεί και πέρα οι πράσινοι έπρεπε να αναπροσαρμόσουν λίγο τα πλάνα τους και άφηναν περισσότερους χώρους στην άμυνα με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να γίνονται πιο απειλητικοί.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Arena Khimki"

Διαιτητής: Εϊτάν Σμούλεβιτς (Ισραήλ)

Βοηθοί: Ντάνι Κρασίκοφ (Ισραήλ), Νισάν Νταβίντι (Ισραήλ)

Ντιναμό Μόσχας (Τσερτσέσοφ): Γκαμπούλοβ, Μπούτνερ, Σάμπα, Ντάγκλας, Ρότενμπεργκ, Βανκέρ, Ιόνοβ (81' Τζούτζακ), Βαλμπουενά, Νομπόα, Ζιρκόφ (72' Γιουσούποβ), Κουράνι (88' Προυντνίκοφ).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος (56' Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες (86' Πράνιτς), Λαγός, Δώνης, Μπεργκ (78' Κλωναρίδης), Μπαϊράμι, Πέτριτς.

Γκολ: 55' Βάνκερ, 61' Ιόνοφ/ 15' Μπεργκ

Κάρτες: 44' Μπούρμπος, 47' Μπεργκ

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και πίεσαν την άμυνα του τριφυλλιού και μάλιστα μόλις στο 4' ο Κουράνι έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Δώνης έκανε το λάθος γύρισμα από το ύψος του κέντρου δίνοντας πάσα στον Κουράνι ο οποίος μπήκε στην περιοχή πλάσαρε αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά στα χέρια του Κοτσόλη.

Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βγει στην επίθεση και στο το τριφύλλι αναπτύχθηκε όμορφα με τον Μπαϊράμι να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας αλλά δεν έδωσε την πάσα όταν έπρεπε δεξιά του και κόπηκε.

"Πάγωσε" την Μόσχα ο Μπεργκ

Στο 15' το τριφύλλι "πάγωσε" ακόμα περισσότερο την "Arena Khimki" όταν ο Νάνο έκανε την σέντρα από τα αριστερά ο Μπεργκ νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο και με όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα αρχικά στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο γκολ του Σουηδού φορ μετά τον Αύγουστο και τον τραυματισμό του ενώ ήταν και το πρώτο του τέρμα στους ομίλους του Europa League.

Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1
INTIME SPORTS

Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στον Παναθηναϊκό και οι παίκτες της Ντιναμό έδειξαν να τα έχουν αρχικά χαμένα μην μπορώντας να απειλήσουν τους πράσινους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πιο καλή στιγμή για τους Ρώσους ήρθε στο 34' με το σουτ του Βάνκερ και την όμορφη απόκρουση του Κοτσόλη σε κόρνερ.

Μεγάλη ευκαιρία με Μπαϊράμι

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει στον ίδιο ρυθμό και λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους θα μπορούσε να φτάσει σε ένα τέρμα ακόμα όταν στο 42' βγήκε ωραία στην επίθεση με τελικό αποδέκτη τον Μπαϊράμι αλλά το πλασέ του Σουηδού ο οποίος ήταν ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έφυγε έξω.

Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1
INTIME SPORTS

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους το τριφύλλι προσπάθησε να βάλει ένα ακόμα τέρμα και είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 52' με τον Πέτριτς. Η άμυνα των Ρώσων έκανε το λάθος διώξιμο ο Κροάτης το εκμεταλλεύτηκε και έπιασε το μονοκόμματο βολέ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Μια άτυχη στιγμή και ένα ολέθριο λάθος έφεραν ανατροπή

Η Ντινάμο όσο περνούσε η ώρα αύξησε την πίεση της και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με ένα πολύ τυχερό γκολ. Ο Βάνκερ από τα αριστερά έκανε την προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Νάνο και πλάσαρε με την μπάλα όμως να βρίσκει στην πλάτη του Τριανταφυλλόπουλου που είχε κάνει το τάκλιν και η μπάλα κόντραρε πάνω του και άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1
INTIME SPORTS

Στο 59' οι Ρώσοι είχαν ένα ακόμα δοκάρι όταν ο Μπούτνερ έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Κουτρουμπή και έγλειψε το αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη.

Μια άτυχη στιγμή για τους πράσινους την ώρα που η Ντιναμό πίεσε ακόμα περισσότερο για να φτάσει στην ανατροπή. Χρειάστηκε βέβαια και ένα ολέθριο λάθος της άμυνας του τριφυλλιού και συγκεκριμένα του Μέντες. Ο Ολλανδός δέχτηκε την μπάλα πιεζόμενος στην μεσαία γραμμή από τον Σίλντενφελντ προσπάθησε να κάνει μια τρίπλα αλλά έχασε την μπάλα από τον Νομπόα με τον Ιόνοφ να γίνεται κάτοχος της να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει εύστοχα κάτω από τα πόδια του Κοτσόλη.

Οι πράσινοι προσπάθησαν να φέρουν και πάλι το ματς στα ίσια αλλά στο 64' το πολύ όμορφο φάουλ του Νάνο από τα δεξιά πέρασε ανεκμετάλλευτο καθώς ο Δώνης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με το κεφάλι από κοντά και να την στείλει στα δίχτυα.

Στο 67' μάλιστα οι πράσινοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή όταν ο Λαγός από τα αριστερά έδωσε στον Μπεργκ αυτός μπήκε στην περιοχή αλλά άργησε να κάνει την κίνηση του με αποτέλεσμα να σουτάρει και η μπάλα να κοντράρει και εν συνεχεία πάλι πάνω του και να φύγει άουτ.

Οι γηπεδούχοι με το υπέρ τους σκορ προσπαθούσαν να γυρίσουν την μπάλα, να έχουν την κυκλοφορία της και έβρισκαν περισσότερους χώρους απ' ότι στο πρώτο μέρος. Έτσι στο 74' ο Βαλμπουενά ύστερα από ωραίο 1-2 έστειλε την μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής στο ορίζόντιο δοκάρι ενώ εν συνεχεία στο 79' ο Κουράνι βγήκε τετ α τετ με τον Κοτσόλη και κατάφερε να αστοχήσει στέλνοντας την μπάλα σύριζα από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα ήταν το σουτ του Κλωναρίδη στο 85' το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Γκαμπούλοφ.

Η Βαθμολογία του ομίλου

1. Ντιναμό Μόσχας 15 (8-3)

2. Αϊντχόφεν 7 (5-4)

3. Εστορίλ 3 (3-4)

4. Παναθηναϊκός 1 (5-10)

Η φάση του αγώνα

Η ισοφάριση του αγώνα στο 55'. Μέχρι εκείνο το λεπτό ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει το ματς παρά την πίεση από τους γηπεδούχους και όσο περνούσε η ώρα θα έβρισκε και άλλους κενούς χώρους. Η "ατυχία" όμως έφερε το γκολ για το τριφύλλι και άλλαξε την ροή του αγώνα.

Ο διαιτητής

Ο Εϊτάν Σμούλεβιτς από το Ισραήλ. Κανένα λάθος από τον διαιτητή της αναμέτρησης και τους συνεργάτες του οι οποίοι τα πήγαν υπέροχα σε όλη την διάρκεια του ματς. Δεν υπήρξε βέβαια και κάποια φάση που να τους δυσκόλεψε αλλά εν γένει δεν είχαν προβλήματα.

Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο μέσος των γηπεδούχων ήταν εξαιρετικός. Έκανε όλη την δουλειά για την ομάδα του με την μπάλα να περνάει συνέχεια από τα πόδια του σε κάθε επίθεση των παικτών του Τσερτσέσοφ. Μπορεί να μην πέτυχε κάποιο γκολ και να είχε και ένα δοκάρι από καλή θέση αλλά ήταν κινητήριος μοχλός σε όλη την διάρκεια του ματς για την Ντιναμό.

Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που ταξίδεψαν στην Μόσχα. Το τριφύλλι ήταν αποκλεισμένο και όμως υπήρξαν 100 φίλοι των πράσινων που έκαναν το μακρινό και δύσκολο ταξίδι προς την Μόσχα για να βρεθούν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδας. Προς το τέλος του αγώνα μάλιστα έβγαλαν και τις μπλούζες τους και έμειναν γυμνοί με την θερμοκρασία στο -10 δείχνοντας την τρέλα τους για το τριφύλλι.

Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Τα επαναλαμβανόμενα λάθη. Ο Παναθηναϊκός σε ένα ακόμα παιχνίδι πλήρωσε τα λάθη του. Η ευθύνη δεν μπορεί να πέσει μόνο πάνω στον Μέντες που χάνει την μπάλα στο δεύτερο γκολ αλλά παρατηρείται εν γένει στα παιχνίδια του τριφυλλιού να γίνονται λάθη τα οποία στοιχίζουν σε τόσο ψηλό επίπεδο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ