ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νίκος Γιαννακόπουλος, η καριέρα του Αρκάδα γκολκίπερ

Νίκος Γιαννακόπουλος, η καριέρα του Αρκάδα γκολκίπερ
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr διηγείται την καριέρα του Νίκου Γιαννακόπουλου, του 22χρονου τερματοφύλακα που επέλεξαν οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού για να πλαισιώσει τον Λουκ Στιλ στην εστία. Μάθετε τον απολογισμό του κόντρα στον Παναθηναϊκό. (PICS&VIDEO)

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού κατέληξαν στον Νίκο Γιαννακόπουλο ως τον τερματοφύλακα, ο οποίος θα αποτελέσει το back up του Λουκ Στιλ και η μεταγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί αμέσως μετά το παιχνίδι της Τρίτης (28/7) με τη Μπριζ.

Στην ηλικία των 23 ετών, ο Αρκάς ποδοσφαιριστής τίθεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Μίας καριέρας που αν και σύντομη, έχει παραστάσεις από την Αγγλία και την Ιταλία, καθώς και αρκετές από τη Superleague.

Το Sport24.gr κάνει μία αναδρομή στη ζωή και στην καριέρα του Νίκου Γιαννακόπουλου, του ποδοσφαιριστή ο οποίος θα ενταχθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού για τα επόμενα 3 ή 4 χρόνια.

Ο Αστέρας και η Μπλάκμπερν

Νίκος Γιαννακόπουλος, η καριέρα του Αρκάδα γκολκίπερ

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1993 στην Τρίπολη και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ακαδημία του Αστέρα Τρίπολης. Ο πατέρας του ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στην ανδρική ομάδα και έγραψε τον υιό του στα τμήματα υποδομής.

Στην ηλικία των 12 ετών, χρησιμοποιήθηκε κάτω από τα δοκάρια, θέση στην οποία έμελλε να κάνει καριέρα. Ξεχώρισε αμέσως για τα σωματικά προσόντα του και οι σκάουτερ της Μπλάκμπερν τον εντόπισαν όταν ήταν 15 ετών. Σύντομα, μετέβη στην Αγγλία, πέρασε από δοκιμαστικά, έπαιξε σε φιλικά και συμμετείχε σε προπονήσεις.

Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2009, όμως, η αγγλική περιπέτεια δεν διήρκεσε πολύ. Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο στυλ ποδόσφαιρο και στη ζωή της χώρας, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Τρίπολη μετά από μερικούς μήνες.

Η εμπειρία της Ιταλίας

Τη σεζόν 2010-2011 ο Γιαννακόπουλος αγωνίζεται με την ομάδα Νέων του Αστέρα, με τον οποίο συμμετείχε στο πρωτάθλημα U21 της Superleague. Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν τους "κατασκόπους" της Ουντινέζε, οι οποίοι τον έπεισαν τον Ιανουάριο του 2011 να κάνει το ταξίδι για την Ιταλία.

Τον Ιούλιο του 2011 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και άρχισε επίσημα την καριέρα του στο Φρίουλι. Η παραμονή του στην Ιταλία τον βελτίωσε ως ποδοσφαιριστή και ως άνθρωπο. Συνυπήρξε με τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς, προπονούνταν με τους Άνδρες και αγωνιζόταν με τους Νέους (16 ματς).

Ακόμα και τώρα, μετά από πέντε χρόνια, διηγείται τη ζωή του στο προπονητικό κέντρο της Ουντινέζε, τις ειδικές προπονήσεις που έκανε για να αναπτύσσει τα χαρακτηριστικά του και την προσοχή που απολάμβανε από τους γυμναστές τερματοφυλάκων.

Η τριετία στη Νέα Σμύρνη

Νίκος Γιαννακόπουλος, η καριέρα του Αρκάδα γκολκίπερ
INTIME SPORTS

Με την ολοκλήρωση της σεζόν, οι διοικούντες την Ουντινέζε συστήνουν στον Γιαννακόπουλο να αναζητήσει ομάδα για να αγωνιστεί ως δανεικός. Το όνομα του ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, ως εισήγηση του Αλέκου Ράντου, όμως, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, τότε στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου, τον έπεισε να μετοικήσει στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Μέτρησε 14 συμμετοχές, κυρίως στο δεύτερο μισό της σεζόν, εκπαραθυρώνοντας τον Περιστεριδη από την ενδεκάδα και δέχτηκε 21 γκολ. Πάντως, ντεμπούταρε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, στην εντός έδρας νίκη με 1-0 επί του Άρη στις 27 Αυγούστου του 2012.

Η σεζόν 2013-2014 δεν ήταν καλύτερη για τον Γιαννακόπουλο, αν και άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μέχρι την 13η αγωνιστική ήταν βασικός και αναντικατάστατος, έχοντας δεχτεί 17 γκολ. Ωστόσο, στη συνέχεια, υπέστη έναν τραυματισμό και όταν επανήλθε, ο Παπαδόπουλος είχε κερδίσει τη θέση στην εστία.

Νίκος Γιαννακόπουλος, η καριέρα του Αρκάδα γκολκίπερ
INTIME SPORTS

Με τις ίδιες συνθήκες άρχισε η σεζόν 2014-2015, με τον Γιαννακόπουλο να είναι βασικός ως την 5η αγωνιστική, αλλά, έπειτα να αγωνίζεται σε άλλα τρία ματς τον Ιανουάριο του 2015 και σε 3 ματς Κυπέλλου. Επί της ουσίας, ο Παπαδόπουλος είχε την εμπιστοσύνη του προπονητή και ήταν το νούμερο 1.

Το συμβόλαιο του με τον Πανιώνιο λύθηκε πριν λίγες ημέρες και έκτοτε, συζήτησε με αρκετές ομάδες, χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία. Μέχρι που χτύπησε το κινητό τηλέφωνο του και πληροφορήθηκε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, οπότε τα υπόλοιπα πήραν το δρόμο τους...

Ίνδαλμα ο Μπουφόν

Νίκος Γιαννακόπουλος, η καριέρα του Αρκάδα γκολκίπερ
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος θα ήθελε να μοιάσει στον Τζίτζι Μπουφόν, τον οποίο παρακολουθεί στα παιχνίδια της Γιουβέντους, όποτε έχει τη δυνατότητα. Προσπαθεί να υιοθετήσει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Ιταλού γκολκίπερ, κάτι που μερικώς κατάφερε στην Ουντινέζε.

Θεωρείται ένας τερματοφύλακας ψυχολογίας και συγκέντρωσης, αφού, όταν είναι προσηλωμένος στο παιχνίδι και αγωνίζεται με αυτοπεποίθηση, δέχεται πολύ δύσκολα γκολ. Όμως, όταν δεν έχει το μυαλό του στο παιχνίδι ή αποπροσανατολιστεί, είναι επιρρεπής στα σφάλματα.

Διακρίνεται για τα ρεφλέξ του, έχοντας καλές εκτινάξεις και καλή φυσική κατάσταση, ενώ, αντίθετα, έχει ορισμένα θέματα με τη μπάλα στα πόδια και στις μεταβιβάσεις προς τους συμπαίκτες του.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό

Νίκος Γιαννακόπουλος, η καριέρα του Αρκάδα γκολκίπερ
INTIME SPORTS

Ως ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, ο Γιαννακόπουλος τέθηκε αντίπαλος του Παναθηναϊκού πέντε φορές, μετρώντας μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Στη σεζόν 2012-2013, ήταν στο αρχική σχήμα στο 1-2 του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, όπως και στο ισόπαλο 0-0 του "Απόστολος Νικολαΐδης" στο δεύτερο γύρο. Επίσης, ήταν στην ενδεκάδα του Πανιωνίου στο 3-0 επί του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στη 2η αγωνιστική της σεζόν 2013-2014.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε δύο φορές κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην ήττα του Πανιωνίου με 2-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με το γκολ του Πέτριτς στις καθυστερήσεις και στην ισοπαλία 1-1 στη Νέα Σμύρνη, όπου και απέκρουσε πολλές επιθετικές προσπάθειες των πράσινων.

Δείτε την απόδοση του Γιαννακόπουλου σε ένα παιχνίδια Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-1, της 30/5/2013...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ