ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νικητής των ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Νικητής των ντέρμπι ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Το πρώτο ντέρμπι της φετινής σεζόν για τον Παναθηναϊκό, αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ, είναι προ των πυλών και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τι κάνει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στα ντέρμπι, ποιο είναι το ποσοστό νικών της που τη φέρνει στη πρώτη θέση συγκριτικά με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό.

Η ώρα του πρώτου ντέρμπι της φετινής σεζόν έφτασε για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι θα βρεθούν στην Τούμπα την Κυριακή (25/10) και θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στο πιο δύσκολο έως τώρα παιχνίδι τους στη φετινή Super League.

Το ματς με τον "δικέφαλο του Βορρά" θα σημάνει και την απαρχή των ντέρμπι της φετινής περιόδου για το τριφύλλι καθώς οι πράσινοι εν συνεχεία θα παίξουν σε τρεις αγωνιστικές με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και μάλιστα θα υποδεχθούν και τους δυο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν, ιδίως έτσι όπως έχει εξελιχθεί μέχρι τώρα η σεζόν, πως ο Παναθηναϊκός στα ντέρμπι θα δείξει αν όντως μπορεί φέτος να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Το καλό όμως με το τριφύλλι του Γιάννη Αναστασίου είναι πως αυτά τα δυο χρόνια με τον 42χρονο τεχνικό στον πάγκο οι πράσινοι δείχνουν πολύ καλά στοιχεία στα ντέρμπι.

Είτε όταν βρέθηκαν απέναντι στον ΠΑΟΚ, είτε απέναντι στον Ολυμπιακό εμφανίστηκαν διαβασμένοι, τα πήγαν εξαιρετικά, πήραν τους περισσότερους πόντους απ' όσους έπεσαν στο τραπέζι ενώ όταν ηττήθηκαν αυτό έγινε μετά από σκληρή μάχη και με τις λεπτομέρειες να είναι αυτές που έδωσαν τη νίκη στους αντιπάλους τους.

Μάλιστα αν δούμε την μάχη των τριών Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού συγκριτικά και συμπεριλάβουμε και τα αποτελέσματα των τριών ομάδων τότε θα δούμε ότι οι αριθμοί θα βγάλουν τον Παναθηναϊκό την ομάδα με τους περισσότερους πόντους στα ντέρμπι. Αν δηλαδή γινόταν μόνο ένα πρωτάθλημα των τριών δεν αποκλείεται με βάση τους αριθμούς το τριφύλλι να ήταν ο πρωταθλητής.

Συνολικά σε αυτά τα δυόμιση χρόνια ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου έχει αντιμετωπίσει σε δώδεκα παιχνίδια τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό έχοντας παίξει οκτώ ματς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, λόγω και των πλέι οφ, και έχει δώσει τέσσερα παιχνίδια κόντρα στον σύλλογο του Πειραιά. Από αυτά τα 12 ματς οι πράσινοι έχουν κερδίσει τα επτά, έχουν τέσσερις ήττες και ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Με το ποσοστό των νικών του Παναθηναϊκού να μεταφράζεται σε πάνω από 55%.

Ακολουθούν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ

Σε αντίθεση ο ΠΑΟΚ στα δεκατρία παιχνίδια που έχει δώσει κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό καθώς συμπεριλαμβάνεται και το φετινό ματς με τους "ερυθρόλευκους" στην Τούμπα έχει τέσσερις νίκες, επτά ήττες και δυο ισοπαλίες. Με το ποσοστό των νικών της ομάδας της Θεσσαλονίκης να είναι λίγο κάτω από το 30%.

Τέλος ο Ολυμπιακός έχει δώσει συνολικά εννιά παιχνίδια με τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ έχοντας τέσσερις νίκες, τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία. Με το ποσοστό των νικών των "ερυθρόλευκων" να είναι κοντά στο 45%.

Κάτι το οποίο σημαίνει ότι το ποσοστό των νικών του Παναθηναϊκού είναι φυσικά υψηλότερο από των άλλων δυο ομάδων.

Ας δούμε όμως και ξεχωριστά το τι έχει γίνει στα ντέρμπι των τριών συλλόγων ξεχωριστά αρχής γενομένης από τα ματς του Παναθηναϊκού με του ΠΑΟΚ από τη στιγμή που οι δυο ομάδες κοντράρονται την Κυριακή (25/10).

Τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ

Οι δυο ομάδες έχουν δώσει οκτώ ματς σε πρωτάθλημα και πλέι οφ στα οποία διεκδίκησαν 24 βαθμούς. Σε αυτά ο Παναθηναϊκός είχε πέντε νίκες, ο ΠΑΟΚ δυο και μια αναμέτρηση έληξε ισόπαλη. Άρα το τριφύλλι πήρε 16 από τους 24 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ τους 7 από τους 24 πόντους.

Δείτε τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-3
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0

Τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό

Στο "αιώνιο" ντέρμπι τώρα οι δυο ομάδες αυτά τα δυο χρόνια έχουν δώσει τέσσερα ματς με τα αποτελέσματα να είναι μοιρασμένα καθώς ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει δυο νίκες και ο Ολυμπιακός άλλες δυο με αποτέλεσμα η κάθε ομάδα να έχει πάρει 6 από τους 12 βαθμούς που διεκδίκησε. Βέβαια αν κοιτάξει κανείς τα τέσσερα αυτά παιχνίδια θα δει ότι η μεγαλύτερη και πιο άνετη νίκη ανήκει στο τριφύλλι που είχε επικρατήσει με 3-0 μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ

Σε ότι έχει να κάνει με τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, αυτά τα δυο χρόνια, οι δυο ομάδες έχουν βρεθεί πέντε φορές αντιμέτωπες με τον Ολυμπιακό να έχει δυο νίκες, τον ΠΑΟΚ άλλες δυο ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο και κάθε ομάδα έχει πάρει 7 από τους 15 βαθμούς που διεκδίκησε.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2

Μένει φυσικά να δούμε τι θα κάνει και φέτος ο Παναθηναϊκός στα ντέρμπι με τον Γιάννη Αναστασίου να συνηθίζει να πραγματοποιεί εκπλήξεις σε πρόσωπα ή σχήματα στα ματς με τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό θέλοντας να αποκτήσει το αγωνιστικό πλεονέκτημα.

"Κυριακή... κοντή γιορτή" που λέει και η παροιμία μια και σε λιγότερο από 48ώρες το πρώτο ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό στη φετινή σεζόν θα έχει ολοκληρωθεί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ