ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νίκησε με δέκα ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Νίκησε με δέκα ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ξεπερνώντας το σοκ του αποκλεισμού από το Κύπελλο και την αποβολή του Ζέκα στο 39', ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Ντεμπούτο με γκολ ο Βλαχοδήμος, δύο φορές σκόραρε ο Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός διανύει τη χειρότερη χρονική περίοδο της σεζόν και χρειαζόταν απεγνωσμένα τη νίκη στους Ζωσιμάδες, καταφέρνοντας να την πετύχει με 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Παρά την κάκιστη ψυχολογία από τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο Ελλάδας, τον κακό αγωνιστικό χώρο και την αποβολή του Ζέκα στο 39', ο Παναθηναϊκός άντεξε και πήρε τους τρεις βαθμούς σε ένα αποτέλεσμα που θα τον βοηθήσει για τη συνέχεια.

Με το γκολ του Βλαχοδήμου στο ντεμπούτο του και τα δύο γκολ του Μπεργκ στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το τέταρτο διαδοχικό διπλό του στην επαρχία και διατηρήθηκε στο κατόπι της ΑΕΚ, που επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0 στο ντέρμπι του Σαββάτου.

Φυσικά, αυτό το αποτέλεσμα δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά την απόλυτη αποτυχία στους βασικούς στόχους της σεζόν, ούτε έχει τη δυναμική να αλλάξει το κλίμα στο εσωτερικό του Τριφυλλιού. Ωστόσο, επειδή παρά την απογοήτευση η ομάδα επιβάλλεται να βρει κίνητρα για να συνεχίσει να αγωνίζεται, αυτό το διπλό έχει τη σημασία του.

Όσο για τον ΠΑΣ, το γεγονός ότι αντιμετώπισε έναν αντίπαλο με παίκτη λιγότερο για 50 λεπτά και δεν κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία ή έστω να σκοράρει, χρήζει μεγάλου προβληματισμού. Τουλάχιστον για τον "Άγιαξ της Ηπείρου" δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος του υποβιβασμού, οπότε υπάρχει το περιθώριο για βελτίωση για την παροχή ευκαιριών στους νεαρούς παίκτες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες διότι ο Ζέκα δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες σε τρία λεπτά. Δύο περιστατικά αδικαιολόγητα για τον αρχηγό, ακόμα και αν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Δελφάκης εξάντλησε την αυστηρότητα του. Πάντως, ο Αρκάδας ρέφερι έδειξε μεγαλύτερη ανοχή στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, ενώ ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι στο 67', σε χέρι του Φερφελή.

Νίκησε με δέκα ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ταυτότητα του ματς

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Ναδάλες, Μανιάς, Γαρουφαλιάς (64' Φερφελής), Καρανίκας, Τζημόπουλος, Ακόστα, Μιχαήλ, Κοζορώνης (52' Γιάκος), Ίλιτς, Στρούνα (69' Ηλιάδης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Αμπέντ, Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ, Καλτσάς (58' Κλωναρίδης), Τελάντερ, Μέστο, Πράνιτς (65' λ.τ. Νάνο), Βλαχοδήμος (59' Λαγός).

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Γκολ: Βλαχοδήμος 26', Μπεργκ 82'-91'

Κίτρινες: Ζέκα 36'-39', Αμπέντ 54', Ακόστα 54', Τελάντερ 55', Καρανίκας 64', Πράνιτς 67', Λαγός 75', Ίλιτς 76'

Κόκκινες: Ζέκα 39'

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ανασκόπηση

Από το ζενίθ, στο ναδίρ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός άρχισαν το παιχνίδι επιφυλακτικά, επιχειρώντας να διαφυλάξουν την εστία τους και να κερδίσουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, ο Παναθηναϊκός ανέβαζε την απόδοση του και με κύριο εκφραστή των προσπαθειών του τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, εκδήλωσε επιθέσεις προς την εστία του Περιστερίδη.

Στο 18', ένα σουτ του Λουντ κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ορθώς δεν κατακυρώθηκε επειδή ο Μπεργκ ο οποίος παρεμβλήθηκε στην πορεία της μπάλας, ήταν εκτεθειμένος. Στο 24', ο Καλτσάς και μετά ο Βλαχοδήμος σούταραν, αλλά ο Περιστερίδης απέκρουσε σε ισάριθμες περιπτώσεις και διατήρησε το μηδέν, αλλά όχι για πολύ...

Δύο λεπτά αργότερα, ο Καλτσάς έκανε το γέμισμα από την άμυνα, ο Στρούνα έδιωξε ασταθώς και ο Βλαχοδήμος αξιοποίησε την ευκαιρία στο τετ α τετ, πέρασε τον Περιστερίδη και σε κενή εστία, σκόραρε. Ο ΠΑΣ δημιούργησε μία απειλητική στιγμή στο 31', αλλά οι Καρανίκας και Ακόστα σούταραν πάνω στα σώματα των αμυντικών.

Εντελώς απρόοπτα, ενώ το ματς είχε διαμορφωθεί ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, συντελέστηκε η ανατροπή. Ο Κάρλος Ζέκα, με δύο κίτρινες κάρτες στο 36' και στο 39', αποβλήθηκε, όπως είχε συμβεί εναντίον της Skoda Ξάνθης. Παρόλα αυτά, με τη λήξη του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ του, αλλά ο Μπεργκ από πλεονεκτική θέση είχε κακή κεφαλιά.

Νίκησε με δέκα ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αφού δεν το δέχτηκε, το έβαλε

Ο ΠΑΣ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με πρόθεση να πετύχει την ισοφάριση και έδειξε νωρίς τις προθέσεις του. Στο 49' ο Ναδάλες γύρισε τη μπάλα από αριστερά, ο Ακόστα σούταρε υπό πίεση και πλάσαρε άουτ, ενώ στο 54', ο Ακόστα έκανε τη σέντρα και ο Μανιάς έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, με τον Στιλ να διώχνει στο δεξί "γάμα" του.

Ο ΠΑΣ είχε την υπεροχή, αλλά ο νεοεισερχόμενος Κλωναρίδης παρά λίγο να πετύχει το 0-2... Με ένα σπριντ από την άμυνα πέρασε τους Ακόστα και Στρούνα, αλλά στο τετ α τετ πλάσαρε πολλά μέτρα άουτ. Στη συνέχεια, στο ματς κυριάρχησαν τα νεύρα, αφού στο 67' ο Φερφελής έκανε χέρι στην περιοχή του ΠΑΣ στην προσπάθεια του να διώξει, ο Δελφάκης έδειξε να συνεχιστεί το ματς και από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ξεσηκώθηκαν.

Αρχικά, ο Πράνιτς, ο οποίος είχε βγει λόγω τραυματισμού, παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα, ενώ αποβλήθηκε ο άμεσος συνεργάτης του Στραματσόνι, Ρομπέρτο Μούτσι. Ο ΠΑΣ παραλίγο να ισοφαρίσει στο 74', όταν από δεξιά ο Ίλιτς έστρωσε στον αφύλακτο Φερφελή στο δεύτερο δοκάρι, αλλά αυτός πλάσαρε άουτ!

Τελικά, αφού δεν συνέβη το 1-1, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 0-2 στο 82'! Ο Κλωναρίδης από πλάγια θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης, έκανε τη σέντρα και ο Μπεργκ με κεφαλιά, ξεφεύγοντας από τον Τζημόπουλο, σκόραρε! Στο 8 λεπτά που απέμειναν, ο ΠΑΣ δεν είχε το κουράγιο να αντιδράσει και ο Παναθηναϊκός πέτυχε τρίτο γκολ με τον Μπεργκ στο 91', όταν ο Κλωναρίδης πέρασε τον γκολκίπερ και έναν αντίπαλο και έβγαλε τον Σουηδό σε κενή εστία.

Η φάση του ματς

Ο Φερφελής. Στο 74' βρέθηκε χωρίς αντίπαλο απέναντι από τον Στιλ, αλλά το τελείωμα του ήταν "κάκιστο"! Έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, υπήρχε χρόνος για την ανατροπή εάν πετύχαινε το γκολ και λίγα λεπτά, ακολούθησε το 0-2 από τον Μπεργκ.

Ο MVP

Νίκησε με δέκα ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λουντ. Ο Φιλανδός χαφ έκανε πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, κλείνοντας χώρους, μπαίνοντας σε μονομαχίες και εξουδετερώνοντας τους αντίπαλους χαφ. Όσο μπορούσε, κράτησε τη μπάλα και έδωσε "ανάσες" στους αμυντικούς.

Ο διαιτητής

Νίκησε με δέκα ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δελφάκης. Οι υποδείξεις του σε γενικές γραμμές ήταν σωστές, ωστόσο ήταν πιο αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο και στη χρήση των κίτρινων καρτών με τους φιλοξενούμενους. Επίσης, στο 67' ο Φερφελής βρήκε τη μπάλα με το χέρι στην προσπάθεια του να απομακρύνει στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά ο Δελφάκης δεν είδε την παράβαση.

Μας άρεσε

Νίκησε με δέκα ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βλαχοδήμος. Ο 25χρονος εξτρέμ έπαιξε ξανά στη Superleague, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αυτή τη φορά και στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτός ο οποίος είχε τις πιο πολλές τελικές προσπάθειες, ενώ πέτυχε και το γκολ στο 26'.

Δεν μας άρεσε

Ο Ζέκα. Είναι αδιανόητο να είσαι ο αρχηγός, από τους πιο έμπειρους παίκτες του ρόστερ, να έχεις επιστρέψει από αποβολή και αποβάλλεσαι με δύο κίτρινες κάρτες σε τρία λεπτά. Ακόμα και αν ο διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητα του στην εφαρμογή του κανονισμού. Ο Ζέκα φέρθηκε επιπόλαια και άφησε τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες, για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ