ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπουζούκης: "Με βοήθησε ο Παναθηναϊκός, να τον βοηθήσω και εγώ"

Μπουζούκης: "Με βοήθησε ο Παναθηναϊκός, να τον βοηθήσω και εγώ"

Ο Γιάννης Μπουζούκης λίγες ώρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό μίλησε στο Sport24.gr για τους λόγους που επέλεξε να παραμείνει στο τριφύλλι.

Λίγη ώρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Μπουζούκης μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr για την υπογραφή νέου συμβολαίου με τους πράσινους το οποίο θα τον κρατήσει στο τριφύλλι έως το καλοκαίρι του 2020.

Ο ταλαντούχος μέσος, εκ των αρχηγών και κορυφαίων της Κ20 στη μάχη που έδωσε για το πρωτάθλημα, αφού ζύγισε τα δεδομένα όλες τις προηγούμενες μέρες αποφάσισε να πει το "ναι" στην πρόταση του Παναθηναϊκού και να παραμείνει.

Ο Μπουζούκης ο οποίος είχε και άλλες προτάσεις από ομάδες της Super League στα χέρια του αποφάσισε να τις απορρίψει και να μείνει στην ομάδα που έχει ανδρωθεί θέλοντας να την βοηθήσει να βγει από το αδιέξοδο και να επανέλθει εκεί που αξίζει.

Ο 20χρονος (σ.σ. γεννημένος στις 27/3/1998) μέσος του Παναθηναϊκού έδωσε την υπόσχεση του για ακόμη πιο σκληρή δουλειά τα επόμενα δυο χρόνια ενώ προερχόμενος από τις ακαδημίες και γνωρίζοντας τους μεταγραφικούς περιορισμούς που έρχονται στο τριφύλλι υποστήριξε πως οι πράσινοι μπορούν να στηριχθούν στην ακαδημία τους.

Πως νιώθεις λίγη ώρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου σου με τον Παναθηναϊκό;
"Είμαι πολύ χαρούμενος μετά την ανανέωση μου και την παραμονή μου για δυο ακόμη χρόνια στον Παναθηναϊκό, σε μια ομάδα που βρίσκομαι από τα 15 μου. Ήταν μια εξέλιξη που ήθελα και για αυτό και αρνήθηκα κάποιες προτάσεις που είχα στα χέρια μου.

Θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω για τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, τον κόσμο της ομάδας. Να δικαιώσω τις προσδοκίες τους και να φανώ αντάξιος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύονται στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια καθώς και την οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου".

Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να πεις ναι στην πρόταση του Παναθηναϊκό για ανανέωση;
"Έχω μεγαλώσει και ανδρωθεί στον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να βοηθήσουμε να επανέλθει η ομάδα εκεί που της αξίζει".

Δεν σε φόβισαν οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και οι δυσκολίες που ζήσατε φέτος;
"Φέτος όντως καταφέραμε και επιβιώσαμε μέσα από δύσκολες καταστάσεις αλλά επειδή ο Παναθηναϊκός με έχει βοηθήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια θέλω να τον βοηθήσω. Παρακολουθώ τις εξελίξεις και πιστεύω πως κάτι καλό θα γίνει για την ομάδα. Μιλάμε άλλωστε για τον Παναθηναϊκό".

Τη φετινή σεζόν πήρες τις πρώτες σου συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Τι να περιμένουμε από τον Γιάννη Μπουζούκη την επόμενη χρονιά;
"Θα δουλέψω ακόμα σκληρότερα και θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους τους και φυσικά μέσα από το σύνολο να γίνω καλύτερος και εγώ".

Σε ποιες θέσεις πιστεύεις ότι μπορείς να ανταποκριθείς εκτός απ' αυτή του δεκαριού;
"Η θέση που μου αρέσει σίγουρα είναι αυτή του δεκαριού αλλά πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω και ως οκτάρι".

Η ομάδα αναμένεται να έχει περιορισμό στις μεταγραφές και θα είναι αναγκασμένη να στηριχθεί σε νέα παιδιά και σε παιδιά από τα σπλάχνα της ήταν αυτό ένα επιπλέον κίνητρο για να παραμείνεις;
"Ναι ακριβώς αυτό ήταν σίγουρα ένα επιπλέον κίνητρο. Θα πρέπει όλοι μαζί οι νέοι ποδοσφαιριστές να τα δώσουμε όλα για να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό να ξεπεράσει τις δυσκολίες".

Προέρχεσαι από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και γνωρίζεις καλά το ταλέντο των παιδιών από τις υποδομές. Μπορεί να στηριχθεί η ομάδα στο μέλλον σε παιδιά από την ακαδημία της;
"Ναι σίγουρα μπορεί να στηριχθεί στα νέα παιδιά. Υπάρχει μεγάλη ποιότητα στις υποδομές και πολλά παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και άμεσα ώστε να βγει η ομάδα απ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση".

Από ποιον ποδοσφαιριστή ή προπονητή στον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια έχεις πάρει περισσότερα στοιχεία ή συμβουλές;
"Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Από κάθε ποδοσφαιριστή που παίζει στη θέση μου και φυσικά κάθε προπονητή που συνεργάζομαι προσπαθώ να κερδίζω πράγματα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ