ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπλόκο στην ανάπλαση της Λεωφόρου

Μπλόκο στην ανάπλαση της Λεωφόρου

Το ελεγκτικό συμβούλιο απέρριψε για δεύτερη φορά την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Μειώθηκαν στο ελάχιστο οι πιθανότητες.

Αρνητική ήταν η εξέλιξη όσον αφορά το γήπεδο του Παναθηναϊκού και την χρηματοδότηση του από την πολιτεία. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Goal News", το ΣΤ' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Περιφέρειας Αττικής απέρριψε την αίτηση ανάκλησης που είχε καταθέσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της Πράξης 381 του Ε' Κλιμακίου.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του γηπέδου από πόρους της Περιφέρειας δεν είναι νόμιμη και ουσιαστικά απορρίπτει την χρηματοδότηση των 7 εκατομμυρίων ευρώ που είχε αποφασιστεί από τον προηγούμενο Περιφερειάρχη Αττικής, τον Γιάννη Σγουρό. Οι λόγοι της απόφασης δεν έχουν γίνει γνωστοί αφού η απόφαση θα καθαρογραφεί τις επόμενες ημέρες και θα βγει στην δημοσιότητα.

Το σκεπτικό της Πράξης 381 που αποτέλεσε "οδηγό" για τους ανθρώπους του Ελεγκτικού Συμβουλίου και τα βασικά τους επιχειρήματα είναι τα εξής:

1. Η αρμοδιότητα επιχορήγησης σε αθλητικά σωματεία (εκτέλεση, βελτίωση ή συντήρηση αθλητικών έργων ή εγκαταστάσεων) ανήκει πρώτα απ' όλα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

2. Η κρατική αρμοδιότητα μεταβιβάζεται στις Περιφέρειες (άρθρο 102, παρ. 1), υπό την προϋπόθεση ότι μεταφέρονται και οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι (άρθρο 102, παρ.5).

3. Οι πόροι για την υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης θα προέλθουν μέχρι του ποσού των 7.000.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Η γενική αιτιολογία του Ελεγκτικού Συμβουλίου ενδεχομένως να επηρεάσει και το γήπεδο που θέλει να κατασκευάσει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα σε 15 ημέρες από την πρώτη ημέρα παραλαβής της απόφασης να καταθέσει αίτηση αναθεώρησης που θα εκδικαστεί από τη Μείζονα Επταμελή Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ