ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπερίσα: "Θα ταιριάξω στην ομάδα"

Μπερίσα: "Θα ταιριάξω στην ομάδα"

Ο Βαλμίρ Μπερίσα μίλησε για τον Παναθηναϊκό και το πλάνο που τον έπεισε για να πει το "ναι" στο τριφύλλι ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την παρουσία του στους πράσινους.

Μιλώντας στην «Aftonbladet» ο νεαρός Σουηδός επιθετικός του τριφυλλιού Βαλμίρ Μπερίσα μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να πει ναι στον Παναθηναϊκό και τις πρώτες του εντυπώσεις από τους πράσινους και την ομάδα.

Επίσης στάθηκε στο γεγονός ότι δίπλα στον Μπεργκ θα μάθει πάρα πολλά και τόνισε ότι δεν ήρθε για να τον αντικαταστήσει αλλά για να παίξει δίπλα του παρά το γεγονός ότι την δεδομένη στιγμή είναι τραυματίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του νεαρού Σουηδού:

«Δεν είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, όμως είναι αρκετά ποιοτικό. Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στα προκριματικά του Champions League και τώρα θα είναι στην φάση των ομίλων του Europa League. Είναι σπουδαίος σύλλογος. Είχαμε καλή επικοινωνία με τον προπονητή. Πραγματικά με ήθελε και μου είπε πως σκέφτεται να με αξιοποιήσει».

Τι σου είπε ο προπονητής;
«Θέλει να επενδύσει σε νέους παίκτες και έχει προτίμηση στους Σουηδούς παίκτες. Ο Μάρκους Μπεργκ τα πήγαινε εξαιρετικά από τότε που πήγε στον Παναθηναϊκό. Του αρέσει ο τρόπος που αγωνίζομαι, νομίζω ότι θα ταιριάξω στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα».

Ο Μάρκους Μπεργκ τραυματίστηκε πρόσφατα. Θα τον αντικαταστήσεις;
«Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Είχα την ελπίδα ότι θ' αγωνιστώ δίπλα στον Μπεργκ, θα ήταν εξαιρετικό να δημιουργήσουμε ένα Σουηδικό επιθετικό δίδυμο. Όλα αυτά όμως τώρα είναι παρελθόν, γνωρίζω ότι εκτός από μένα υπάρχουν ακόμη 2-3 επιθετικοί. Εκτός από τον Μπεργκ θ' απουσιάσει και ο Μλάντεν Πέτριτς που τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για μερικές εβδομάδες, οπότε αυτή την στιγμή έχει... ανοίξει μια μεγάλη πόρτα για μένα.

Ήταν μεγάλη ατυχία αυτό που συνέβη με τον Μπεργκ, όμως στις πρώτες μέρες της συνύπαρξης μας μου έδωσε αρκετές συμβουλές. Ελπίζω να επιστρέψει και να συνεχίσει την πετυχημένη πορεία που είχε στον Παναθηναϊκό».

Σε ότι αφορά το κλίμα που επικρατούσε στη Ρόμα, αποκάλυψε:
«Έχω ωριμάσει πνευματικά, τώρα μπορώ να ακούω τις αηδίες που λέγονται όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Τα αποδυτήρια ήταν χάλια, καταλήξαμε να είμαι περισσότερο Ιταλός από τους Ιταλούς. Πως να αντιδράσω όταν καταλήγω να είμαι στον πάγκο της Β' ομάδας του συλλόγου; Από τους Νέους της Σουηδίας βρέθηκα στον πάγκο των Νέων ενός ιταλικού συλλόγου, όλη αυτή η εμπειρία με έκανε πιο ώριμο πνευματικά. Κάποια στιγμή κλήθηκα στην Εθνική U19 της Σουηδίας και σκόραρα στον αγώνα κόντρα στην Ιταλία, όλα άλλαξαν μετά από αυτό τον αγώνα, απέκτησα μεγαλύτερο σεβασμό στα αποδυτήρια».

Πότε πρόκειται να αγωνιστείς στην Super League;
«Όλα εξαρτώνται από μένα. Θα είμαι συγκεντρωμένος στις προπονήσεις να τα πάω όσο το δυνατόν καλύτερα. Στον Παναθηναϊκό δεν έχει σημασία πως σε λένε, τι ηλικία έχεις, αν αποδίδεις καλά θα έχεις την ευκαιρία σου».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ