ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Πρωτάθλημα; Να το δείξουμε στο γήπεδο"

Μπεργκ: "Πρωτάθλημα; Να το δείξουμε στο γήπεδο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκους Μπεργκ τόνισε ότι ο ποτέ δεν ήθελε να φύγει από τον Παναθηναϊκό, εξήγησε την ύπαρξη του buy out, αρνήθηκε ότι είναι ηγέτης αλλά απάντησε ως... ηγέτης σε ερώτηση για πρωτάθλημα!

Η επιθυμία του ήταν να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και το κατέδειξε με διάφορες εκφράσεις. Ασφαλώς, ο Μάρκους Μπεργκ είναι επαγγελματίας και οι υψηλές αποδοχές που εξασφάλισε, σε συνδυασμό με την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ, είχαν σημασία. Ωστόσο, ο Σουηδός περνά καλά στην Αθήνα και το εξέφρασε, δείχνοντας ότι το μέλλον του είναι εδώ!

Αναλυτικά μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μπεργκ στην εφημερίδα Live Sport:

Για το αν σκέφτεται να μείνει για πάντα στην Αθήνα: "Ναι, εύχομαι να γίνει κάτι τέτοιο. Όπως έχω ξαναπεί είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος, πολύ περήφανος που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού. Και γι’ αυτό συμφώνησα να υπογράψω αυτό το νέο συμβόλαιο. Ο Παναθηναϊκός είναι το μέρος που θέλω να βρίσκομαι κι έτσι βρήκα εύκολα τη λύση. Κι αυτή τη στιγμή είμαι πάρα πολύ χαρούμενος".

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να φύγει από τον Παναθηναϊκό: "Όχι, δεν μπορώ να πω ότι το σκέφτηκα αυτό. Σ’ όλα τα κλαμπ που αγωνίστηκα, έμεινα μόλις δύο χρόνια μάξιμουμ κάθε φορά. Τα τρία χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό είναι η μεγαλύτερη περίοδος για μένα. Για πρώτη φορά αισθάνομαι τόσο καλά σε μια ομάδα, αισθάνομαι καλά στον Παναθηναϊκό κι αυτός ήταν επίσης ένας πολύ βασικός λόγος για να μείνω κι άλλο…".

Για το αν αισθάνεται ηγέτης: "Όχι, προσπαθώ να είμαι ένας απ’ τους “ηγέτες” και τους πιο παλιούς και έμπειρους μέσα στα αποδυτήρια, όπως είναι ο Ζέκα, ο Λέτο, όλοι οι έμπειροι παίκτες. Ολοι μας έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη, δεν είναι ευθύνη του ενός, αλλά κι ο καθένας μας το κάνει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Περισσότερο από μένα στην ομάδα είναι ο Ζέκα, ο Κοτσόλης οι οποίοι είναι και οι πιο παλιοί".

Για το αν ζήτησε αυτός τη ρήτρα εξαγοράς και υπό ποιες συνθήκες θα έφευγε: "Δεν ήταν κάτι που ζήτησα εγώ, αυτός ο όρος, αλλά κάτι που ζήτησε και το κλαμπ, για να είναι σίγουροι αν έρθει κάτι. Αλλά τι μπορώ να πω σε αυτό; Για μένα το μυαλό και η συγκέντρωσή μου είναι εδώ τώρα. Δεν είναι στον επόμενο χρόνο ή μετά από δύο χρόνια ή τρία χρόνια. Νομίζω ότι φτάσαμε σε μια καλή συμφωνία και θα δούμε. Όπως είπα την τελευταία φορά, ίσως μετά από ένα χρόνο το κλαμπ να χρειάζεται λεφτά και να πρέπει να πουλήσει παίκτες".

Για το πρωτάθλημα και για την Ευρώπη: "Δεν έχει σημασία να καθόμαστε εδώ και να το λέμε. Πρέπει να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πάντα εύκολο να λες ότι είσαι καλύτερος από τους αντιπάλους, αλλά πρέπει να το δείξεις. Δεν κάναμε καλή αρχή με τον Άγιαξ. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στη Θέλτα και να δούμε μετά τι μπορούμε να πετύχουμε. Προσωπικά, εκτιμώ πως έχουμε καλές πιθανότητες πρόκρισης".

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι ο παράδεισος του: "Ναι, είναι. Ποτέ δεν έχω νιώσει τόσο καλά σε άλλη ομάδα. Είμαι εδώ που θα ήθελα να είμαι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ