ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Όλοι γνωρίζουν πόσο καλά είμαι στην Ελλάδα"

Μπεργκ: "Όλοι γνωρίζουν πόσο καλά είμαι στην Ελλάδα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκους Μπεργκ, με νέες δηλώσεις του στην Σουηδία αυτή τη φορά, μίλησε για τις συζητήσεις για το συμβόλαιο του, την επιθυμία του ίδιο και της οικογένειας του να μείνει στην Ελλάδα ενώ αποκάλυψε πως η 5χρονη κόρη του θέλει ποδοσφαιρίστρια.

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι το πρόσωπο της επικαιρότητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Σουηδία. Τα κατορθώματα του με την πράσινη φανέλα δεν περνούν απαρατήρητα και οι Σουηδοί σχεδόν μετά από κάθε ματς του τριφυλλιού έχουν δηλώσεις του επιθετικού των πράσινων.

Την Δευτέρα το απόγευμα φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Μπεργκ στην aftonbladet με τον Σουηδό επιθετικό να μιλάει για τις συζητήσεις για το συμβόλαιο του, την επιθυμία του να παραμείνει στην Ελλάδα και άλλα χρόνια και να αποκαλύπτει ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην Γκέτεμποργκ.

Αρχικά ο Σουηδός αναφέρθηκε στις συζητήσεις για το συμβόλαιο του λέγοντας:

"Οι συζητήσεις έχουν αρχίσει εδώ και λίγο καιρό. Ο προπονητής θέλει πολύ να υπογράψω νέο συμβόλαιο μαζί με την ομάδα, αν και έχω ακόμα δύο χρόνια να μένουν στο τρέχον συμβόλαιο".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας η νέα συμφωνία θα εκτοξεύσει τις αποδοχές του Μπεργκ από τις 600.000 στις 900.000 ευρώ συν μπόνους. Κάτι που είχατε διαβάσει στο Sport24.gr.

Ο ίδιος όμως δεν θέλησε να μιλήσει για αριθμούς λέγοντας:

" Δεν μπορώ να σχολιάσω οποιοδήποτε αριθμό. Εν μέρει επειδή δεν τα καταλαβαίνω όλα και επειδή δεν ξέρω ακόμα όλες τις λεπτομέρειες. Ο ατζέντης μου θα έρθει εδώ κατά την διάρκεια της εβδομάδας και θα ολοκληρώσει τα τελευταία κομμάτια".

Αυτό σημαίνει ότι δεν σκοπεύεις να επιστρέψεις πριν το 2019;
"'Ετσι ακριβώς αν και το όνειρο μου είναι να επιστρέψω σπίτι και να παίξω ξανά κάποια στιγμή στην Γκέτεμποργκ. Είναι δύσκολο, δεν έχω ακόμα πολλά χρόνια καριέρας. Αλλά ελπίζω ότι έχω ακόμα πέντε χρόνια. Νιώθω τόσο καλά και τόσο άνετα εδώ (σ.σ. στον Παναθηναϊκό) που μπορώ να το συγκρίνω μόνο με την Γκέτεμποργκ.

Εμείς οι παίκτες που μεγαλώσαμε στην Γκέτεμποργκ και φύγαμε στο εξωτερικό όταν βρισκόμαστε ή μιλάμε στο τηλέφωνο ή στην εθνική ομάδα συζητάμε να κλείσουμε τις καριέρες μας μαζί στην Γκέτεμποργκ. Αλλά τώρα, δεν έχω καμία σκέψη για να επιστρέψω σπίτι.

Δεν έχω υπογράψει ακόμα το νέο συμβόλαιο, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο καλά είμαι εδώ και πόσο αρέσει στην οικογένεια μου, αν και ήμουν ανοιχτός για να ακούσω κι άλλες ομάδες. Αλλά για να κλείσω την καριέρα μου εδώ, χρειάζεται κάτι πραγματικά καλό, τόσο σε επίπεδο ποδοσφαίρου, όσο και σε σε οικονομικό επίπεδο".

Παρακολουθείς την Γκέτεμποργκ;
"Ναι φυσικά. Ξέρω ότι έχουν ένα σημαντικό ματς κόντρα στην Χάκεν".

Ποιος θέλεις να κρίνει την αναμέτρηση;
"Ο Μπιάρσμιρ. Αλλά δεν ξέρω πως ίσως με ένα μακρινό γκολ".

Επτά γκολ σε επτά ματς. Σε τι κατάσταση είσαι;
"Είναι δύσκολο να απαντήσω. Προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ και να προετοιμάζομαι όσο το δυνατόν καλύτερα και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Κάποιες φορές η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα και αυτό είναι καλό.

Έκανα σύντομες διακοπές μετά το EURO επειδή είχαμε σημαντικά ματς με την ομάδα, νωρίς στα προκριματικά του Europa League με τον Παναθηναϊκό. Ήμουν προσεχτικός με την προπόνηση μου, την αποκατάσταση και την ξεκούραση μου".

Είχες πολύ... τρέξιμο τις τελευταίες μέρες; Συνέβησαν πολλά;
"Ναι ήταν έντονο διάστημα μπορώ να πω. Έπρεπε να αφήσω την εθνική ομάδα, να πάνω στην Ελλάδα ώστε να είμαι εκεί στη γέννηση του γιου μου, να μείνω ένα βράδυ και μετά να γυρίσω και πάλι πίσω".

Πως είναι το παζλ της ζωής σου με τρία μικρά παιδιά, την Τζολί που είναι 5, τον Λιονέλ που είναι 3 και των Ματέο που είναι μόλις δυο εβδομάδων;
"Η γυναίκα μου η Ζοζεφίν κάνει εκπληκτική δουλειά και έχει αναλάβει πολλές ευθύνες. Οπότε αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η κατανόηση που δείχνει και η δύναμη είναι πολύ σημαντική για μένα ώστε να μπορώ να λειτουργώ ως ποδοσφαιριστές. Σίγουρα έχω και εγώ τις ευθύνες μου και προσπαθώ όσο το δυνατόν περισσότερο να περνάω χρόνο με τα παιδιά όταν είμαι στο σπίτι. Είναι κάποιες φορές που επιλέγουμε στην ζωή μας να κάνουμε παιδιά. Πάντα θα είναι η προτεραιότητα μας, να νοιώθουν καλά τα παιδιά μας".

Φαίνεται στις φωτογραφίες ότι η κόρη σου ήταν πολύ χαρούμενη όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί σου μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης;
"Ναι. Μετά μάλιστα μου είπε ότι έχει αποφασίσει ήδη ότι θέλει να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια. Το είπε τόσο σε μένα όσο και στους συμπαίκτες μου με μεγάλη χαρά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ