ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Τα παιδιά που δεν είχαν συμμετοχές πάνε πολύ καλά"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκους Μπεργκ στάθηκε στην απόδοση του Λούκας Βιγιαφάνες και την ασίστ που του έδωσε στο δεύτερο γκολ που πέτυχε με τον Πλατανιά, αλλά και στην παρουσία των νέων προσώπων στην ενδεκάδα.

Ο πρωταγωνιστής στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πλατανιά με 2-1 δεν ήταν άλλος από τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τους πράσινους στην επικράτηση.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Μπεργκ στάθηκε στην απόδοση του Λούκας Βιγιαφάνες και την ασίστ που του έδωσε στο δεύτερο γκολ που πέτυχε με τον Πλατανιά, αλλά και στην παρουσία των νέων προσώπων στην ενδεκάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της Nova:

Για τις 3 εύστοχες σε 7 συνολικά εκτελέσεις πέναλτι: " Σίγουρα αν το δείτε από στατιστική πλευρά δεν είναι καλό το ποσοστό. Αλλά αυτό συμβαίνει σε πολλούς παίκτες, πολλές φορές οι τερματοφύλακες κάνουν καλές επεμβάσεις. Εγώ αισθάνομαι πάντα έτοιμος να σκοράρω, το έκανα σήμερα και βοήθησα την ομάδα να κερδίσει. Η ομάδα έκανε καλό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο έπρεπε να τελειώσει το ματς πιο γρήγορα με τις ευκαιρίες που είχε, ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι οι τρεις βαθμοί. Σήμερα τους πήραμε και είμαστε ευχαριστημένοι".

Για τα δύο γκολ στην 100ή του συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ: " Δε γνώριζα ότι ήταν η 100ή, όπως και να' χει είναι πολύ καλή αίσθηση να σκοράρεις και να βοηθάς την ομάδα σου να πάρει τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικά και τα δύο. Και στο δεύτερο γκολ η πάσα του Βιγιαφάνιες ήταν πολύ καλή, είναι πολύ ωραία η αίσθηση να σκοράρεις και να κερδίζει η ομάδα".

Για την κούραση μετά και την παρουσία με τη Σουηδία στο Euro το περασμένο καλοκαίρι: "Θεωρώ ότι είναι περισσότερο θέμα πνευματικής διαχείρισης η κούραση. Τα παιχνίδια είναι πολλά και συνεχόμενα, οι προπονήσεις λιγότερες, θέλεις χρόνο για αποκατάσταση. Πολλές φορές είναι δύσκολο να παίζεις τόσα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και να προλάβεις να αποκατασταθείς από πλευράς αδυναμίας, αλλά πάντα ένας ποδοσφαιριστής θέλει να έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και δεν είναι εύκολο να παίζει σε όλα τα ματς τοπ λέβελ. Ισχύει για όλους τους παίκτες αυτό και προσπαθώ να είμαι πάντα πνευματικά έτοιμος για να δίνω ό,τι περισσότερο μπορώ σε κάθε παιχνίδι".

Για το σύστημα που είναι ο μοναδικός προωθημένος και αν τον βοηθά στο να τον 'ταΐσει' η ομάδα: " Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Καθαρά τακτικά, έχεις περισσότερο χώρο μόνος σου, να κινηθείς, δεν υπάρχει τόσος συνωστισμός. Είναι πιο εύκολη η κίνηση. Πάντα, όμως, εξαρτάται από το πως παίζει ο αντίπαλος κι εσύ. Σήμερα ήταν σημαντικό το παιχνίδι του Βιγιαφάνιες και η επιστροφή του Ζέκα. Ωστόσο, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, δεν είναι ποτέ το ίδιο».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση βαθμολογικά, αλλά και όσον αφορά στην αγωνιστική του εικόνα: " Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Χρειάζεται, όμως, χρόνος, αφενός μας λείπουν παίκτες στο Κύπελλο Αφρικής, απ' την άλλη κάποια παιδιά μπήκαν τώρα στην ομάδα, ενώ πριν δεν είχαν ευκαιρίες και πάνε πολύ καλά, όπως οι Βλαχοδήμος, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Μαρινάκης και άλλοι. Βοηθάνε πάρα πολύ, αλλά κι αυτό χρειάζεται χρόνο γιατί προπονούμαστε μαζί, αλλά μες στο παιχνίδι πρέπει να βρούμε τα πατήματά μας. Μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ και να πάμε πολύ καλύτερα στη σεζόν"..

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ