ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Μας βοηθούν αρκετά τα παιδιά που δεν είχαν παίξει έως τώρα"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκους Μπεργκ μιλώντας αποκλειστικά στο Sport24.gr μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πλατανιά εξέφρασε τη σιγουριά του πως πλέον η ομάδα βαδίζει σε σωστό δρόμο και θα συνεχίσει να ανεβαίνει και εξήρε την απόδοση των παικτών που έως τώρα είχαν λίγο χρόνο συμμετοχής.

Ο Μάρκους Μπεργκ στο ματς με τον Πλατανιά επανήλθε στις πολύ καλές εμφανίσεις και τα γκολ καθώς πέτυχε δυο τέρματα εις βάρος της ομάδας των Χανίων η οποία ήταν από τις λίγες κατά της οποίες δεν είχε σκοράρει ο Σουηδός φορ.

Ο επιθετικός του τριφυλλιού κατά την αποχώρηση του από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr και εξήρε την απόδοση των νεαρών ποδοσφαιριστών που έως τώρα δεν είχαν παίξει αρκετά και πλέον βοηθούν το τριφύλλι όπως για παράδειγμα οι Ευαγγέλου, Τελάντερ, Βλαχοδήμος, Μαρινάκης αλλά και ο Κουρμπέλης.

Ο Μπεργκ εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα θα γίνεται όλο και καλύτερη από εδώ και στο εξής, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νεαρό Ευαγγέλου τον οποίο έδειξε να πιστεύει πάρα πολύ ενώ ρωτήθηκε και για τα ρεκόρ που σημείωσε ο ίδιος στο ματς με την ομάδα των Χανίων αλλά και την αναμέτρηση με την Κέρκυρα.

Είσαι ικανοποιημένος από τη συνολική εμφάνιση της ομάδας;
"Ναι νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσαμε να "σκοτώσουμε" το παιχνίδι. Πρέπει να σημειώσω ότι είμαι χαρούμενος για τα νέα παιδιά που παίζουν τώρα, όπως ο Ευαγγέλου, ο Τελάντερ, ο Μαρινάκης, ο Κουρμπέλης, ο Βλαχοδήμος. Τα πάνε πολύ καλά, δεν είχαν πολλές ευκαιρίες τη φετινή σεζόν αλλά τα πάνε καλά και νομίζω ότι η ομάδα μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα. Έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε αλλά θεωρώ ότι έχουμε μια δυνατή ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και θα πάρουμε ακόμα περισσότερα εύκολα τρίποντα και νίκες όπως σήμερα".

Αν και γνωρίζουμε ότι δεν σε ενδιαφέρουν οι αριθμοί το ματς κόντρα στον Πλατανιά ήταν το 100ο σου στο πρωτάθλημα στο οποίο μάλιστα πλέον έχεις σημειώσει 56 γκολ και είσαι ένα τέρμα μακριά από την πρώτη δεκάδα των σκόρερ της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Πως αισθάνεσαι;
"Είναι πολύ ωραίο αυτό αλλά όταν είμαι στην μέση ενός αγώνα, δεν με ενδιαφέρουν τα νούμερα. Μετά το τέλος της καριέρας μου θα είμαι σίγουρα περήφανος για όσα θα έχω πετύχει και θα το έχω στην καρδιά μου αλλά τώρα δεν είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα κέρδισε, παίξαμε καλά και αυτό που θέλω είναι να κάνω καλά πράγματα με την ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Είδαμε μια φωτογραφία της συζύγου σου με το μικρότερο μέλος της οικογένειας στην πρώτη του παρουσία στην Λεωφόρο, ήθελες να παίξεις καλά και για αυτόν;
"Ναι σίγουρα, ήταν το πρώτο του παιχνίδι. Ήταν πολύ ωραίο που ήρθαν να με δουν και σίγουρα θα είναι κάτι που θα του θυμίζω όταν θα μεγαλώσει".

Πόσο δύσκολο είναι για όλη την ομάδα να παίζει παιχνίδι ανά τρεις μέρες και πόσο μάλλον για σένα που είχες πολλά παιχνίδια και το καλοκαίρι, αισθάνεσαι κουρασμένος;
"Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια αλλά προσπαθώ να παραμένω συγκεντρωμένος. Δεν είναι εύκολο σε κάθε ματς να βγάζεις το κάτι παραπάνω που χρειάζεται αλλά είναι σημαντική η αποθεραπεία μετά από κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχουν πολλές προπονήσεις και αυτό είναι σημαντικό και το σημαντικότερο είναι η μέρα του αγώνα. Να μπορείς να παίξεις καλά και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε ματς. Ίσως να μην είμαι καλός σε κάθε αγώνα αλλά προσπαθώ και είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα ανταμειφθείς".

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Πλατανιά σε είδαμε να βοηθάς την ομάδα και στην άμυνα και να προσπαθείς να ανεβάσεις τους συμπαίκτες σου βγάζοντας τους από την περιοχή και επίσης ο προπονητής σου έχει πει ότι στα τελευταία παιχνίδια τρέχεις ακόμα περισσότερο;
"Εξαρτάται και από το παιχνίδι. Όπως για παράδειγμα κόντρα στην ΑΕΚ η άμυνα ήταν πιο ψηλά απ' ότι οι περισσότερες στο πρωτάθλημα και για εγώ είχα περισσότερους χώρους να βγω στην πλάτη τους και στο τέλος του αγώνα ίσως έχεις κάνει περισσότερα μέτρα. Αυτό είναι το ένα πράγμα.

Για την πρώτη ερώτηση στο τέλος του αγώνα είναι σημαντικό να αμύνεσαι καλά και να "καθαρίζεις" την περιοχή για να μην αφήνεις την άλλη ομάδα να έχει ευκαιρίες και θεωρώ ότι τα καταφέραμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο".

Έρχεται ένα ματς με την Κέρκυρα την οποία αντιμετωπίσατε και κερδίσατε πριν λίγες μέρες στη χιονισμένη Λεωφόρο;
"Όταν ήρθαν να παίξουν εδώ ήρθαν για να παίξουν άμυνα καλά αλλά θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι. Θα είναι βέβαια το τέταρτο παιχνίδι σε δέκα μέρες, είναι πολλά τα παιχνίδια αλλά έτσι είναι για τις περισσότερες ομάδες και όπως είπα και πριν έχουμε κάποιους παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ έως τώρα οπότε έχουμε κάποιους "φρέσκους" παίκτες αλλά και όλη η ομάδα πρέπει να πιέσει τον εαυτό της. Είναι δύσκολη περίοδος για όλους μας".

Έχεις παίξει κόντρα σε πολλούς αμυντικούς, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον Στέφανο Ευαγγέλου, ένα νεαρό παιδί που έχει αγωνιστεί σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια;
"Πολύ καλός, πάρα πολύ καλός. Έκανε προπονήσεις συνέχεια μαζί μας αλλά δεν είχε παίξει. Του είχα μιλήσει και του είχα πει ότι πρέπει να περιμένει την ευκαιρία του και τώρα την έχει και παίζει λες και έχει παίξει αρκετά χρόνια στην Super League και τα έχει πάει εξαιρετικά. Όμως είναι νέος και πρέπει να συνεχίσει έτσι. Είναι σημαντικό να μην μείνει σε ένα-δυο-τρία καλά παιχνίδια αλλά να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο και να δείχνει όπως και στο ματς με τον Πλατανιά ότι είναι καλός. Επίσης είναι καλός και ο Τελάντερ που παίζει δίπλα του και επίσης είχε καιρό να παίξει. Σαν ομάδα βοηθάει ο ένας τον άλλο και αυτό είναι καλό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για νέα παιδιά. Είναι σημαντικό να τους βοηθάς και εντυπωσιάζει τους πάντες".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ