ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Υπάρχει κατάσταση αβεβαιότητας στον Παναθηναϊκό"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Μπεργκ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκους Μπεργκ για δεύτερη διαδοχική μέρα, μιλώντας αυτή τη φορά στους Σουηδούς, σχολίασε τη μείωση στο μπάτζετ του Παναθηναϊκού ενώ απάντησε και στο τι θα κάνει αν έχει στα χέρια του πρόταση από την Κίνα.

Το απόγευμα της Τρίτης η κορυφαία ιστοσελίδα στην Σουηδία, η aftonbladet.se, δημοσίευσε ρεπορτάζ σχετικά με ενδιαφέρον της Μάλαγα για τον Μάρκους Μπεργκ προαναγγέλλοντας ότι σε λίγες ώρες θα ακολουθούσαν δηλώσεις του Σουηδού φορ του τριφυλλιού.

Οι πλήρεις δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ και είχαν να κάνουν τόσο με το ενδιαφέρον της Μάλαγα όσο και με το ενδεχόμενο να δεχτεί πρόταση από την Κίνα και αν αυτό θα επηρεάσει τη θέση του στην Εθνική Σουηδίας. Ο Μπεργκ το άφησε ανοιχτό λέγοντας πως και άλλοι μεγάλοι σταρ έχουν πάει στην Άπω Ανατολή αλλά έχουν διατηρήσει τις θέσεις τους στα εθνικά συγκροτήματα των χωρών τους.

Ο Μπεργκ φυσικά αναφέρθηκε και στο τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό επαναλαμβάνοντας για δεύτερη σερί μέρα πως το μπάτζετ έχει μειωθεί ήδη και θα μειωθεί και άλλο και ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει αβεβαιότητα στην ομάδα!

Βέβαια ο Σουηδός δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Ελλάδα και η Αθήνα είναι η ιδανική για να μένει ο ίδιος με την οικογένεια του.

Τι θα γίνει στα play offs κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο;
"Θα είναι δύσκολα παιχνίδια και κάποιες έντονες εβδομάδες αλλά θεωρώ ότι έχουμε καλές πιθανότητες να πάρουμε την πρώτη θέση στα play offs. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και δεν χάσαμε κόντρα σε αυτές τις ομάδες".

Πως βλέπεις τους τίτλους σχετικά με το μέλλον σου στον Παναθηναϊκό;
"Είναι δύσκολο να απαντήσω σε υποθετικές ερωτήσεις. Είμαι συγκεντρωμένος στα ματς που έχω μπροστά μου με τον Παναθηναϊκό".

Τι έχεις να πεις για το ενδιαφέρον της Μάλαγα και εν γένει το iσπανικό πρωτάθλημα;
"Είναι μία φήμη, αλλά το ισπανικό πρωτάθλημα είναι πιθανόν το καλύτερο στον κόσμο. Είναι πολύ ενδιαφέρον για κάθε ποδοσφαιριστή. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Μου αρέσει να δουλεύω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στο τέλος της σεζόν".

Μπορείς να αποκλείσεις μία μεταγραφή στην Κίνα ή θα ήταν ρίσκο να χάσεις τη θέση στην εθνική ομάδα; "Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω κάτι σίγουρο αυτήν τη στιγμή. Υπάρχουν αστέρια στην Κίνα που έχουν διατηρήσει τη θέση στις εθνικές ομάδες τους. Εάν, λέω εάν, κάποια στιγμή είναι κατάλληλη για μένα μία τέτοια κίνηση, νομίζω ότι ακόμα θα έχω τη φιλοδοξία, το κίνητρο και την ποιότητα να αγωνίζομαι στην εθνική ομάδα.

Θα ήταν σημαντικός ο οικονομικός αντίκτυπος για εμένα και την οικογένειά μου. Όσον αφορά τη διαβίωση, όμως, γνωρίζω ότι υπάρχουν λίγα μέρη για μένα και την οικογένειά μου σαν την Ελλάδα".

Ο Παναθηναϊκός θα έχει τα χρήματα να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και να τα πάει καλά στην Ευρώπη; "Δεν γνωρίζουμε. Μόνο έχω διαβάσει κι έχω ακούσει ότι το μπάτζετ μας θα μειωθεί στο μισό σε σχέση με την περίοδο που επενδύσαμε χρήματα. Έχουμε μειώσει ήδη πολύ το μπάτζετ, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει ακόμη μικρότερο την ερχόμενη σεζόν.

Τα πράγματα γίνονται δύσκολα όταν οι άλλες ομάδες είναι καλύτερες οικονομικά. Υπάρχει μία κατάσταση αβεβαιότητας αυτήν τη στιγμή στον Παναθηναϊκό. Επομένως, καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό να κάνουμε τη δουλειά μας στα play offs".

Πόσο εξαντλημένος θα είσαι για τον εντός έδρας προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο τη Γαλλία (9 Ιουνίου) και για το διεθνές φιλικό με αντίπαλο τη Νορβηγία (13 Ιουνίου, Όσλο);
"Είμαστε σε διακοπές εδώ και δύο εβδομάδες και είναι πολύ καλό. Ταξίδι υπάρχει μόνο στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Όλα τα άλλα παιχνίδια είναι στην Αθήνα. Δεν θα υπάρξει κίνδυνος".

Ο Νίκλας Χουλτ σε τι κατάσταση είναι;
"Ο Νίκλας κάθεται δίπλα μου στο αμάξι, οπότε πρέπει να πω ότι θα αντεπεξέλθει (σ.σ. γέλια). Ειλικρινά, ο Νίκλας έχει πραγματοποιήσει μία πολύ καλή σεζόν εδώ και είναι αρκετά καλός στα μεγάλα παιχνίδια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ