ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Η παραμονή μου θα εξαρτηθεί από την ομάδα"

Μπεργκ: "Η παραμονή μου θα εξαρτηθεί από την ομάδα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκους Μπεργκ έδειξε να μην συμφωνεί με την μείωση του μπάτζετ στον Παναθηναϊκό και τόνισε πως θέλει να μείνει σε μία ανταγωνιστική ομάδα.

Δήλωση - "βόμβα" που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του, έκανε ο Μάρκους Μπεργκ κατά τη βράβευση του από τη NOVA ως ο MVP του πρωταθλήματος. Ο Σουηδός στράικερ τόνισε ότι θέλει να μείνει σε έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό και έδειξε να μην ασπάζεται τη λογική της μείωσης του μπάτζετ.

Οταν ρωτήθηκε για για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό και αν υπάρχει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν αν υπάρξει κάποια εξαιρετική πρόταση: “Νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθώ στα πλέι οφ και θα δούμε μετά το τέλος της σεζόν τι θέλει το κλαμπ και τι θα γίνει με τον σύλλογο. Αν θα "μπουν" χρήματα για να πάμε για το πρωτάθλημα ή πως θα είναι η κατάσταση για το κλαμπ. Ασφαλώς και θέλω να παραμείνω εδώ και να κερδίσω τρόπαια. Όμως θα εξαρτηθεί και από το κλαμπ και από το πόσο θέλει να κερδίσουμε και να κάνουμε μια καλή ομάδα. Έχουμε μια καλή ομάδα, όμως πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να διεκδικεί τρόπαια. Απ' όσα ακούω, το μπάτζετ θα είναι μικρότερο σε σχέση με άλλα χρόνια. Όπως ξαναείπα, έχουμε ήδη μια καλή ομάδα, όμως υπάρχουν και άλλες ομάδες, οι οποίες βάζουν πολλά χρήματα και προσπαθούν να κερδίσουν τον τίτλο. Άρα, αν θέλουμε να είμαστε εκεί, πρέπει να γίνουμε μεγαλύτεροι και θέλω να γίνω μέρος αυτού. Θα δούμε”.

Σε άλλα θέματα που του τέθηκαν από τη Nova, είπε:

- Για την ικανότητα του να σκοράρει και το γεγονός ότι είναι απρόβλεπτος στις κινήσεις του:

“Προσπαθώ να είμαι απρόβλεπτος. Ως επιθετικός πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος όταν έρθει η ευκαιρία. Ήταν ωραία τα λόγια. Ευχαριστώ πολύ και θα προσπαθήσω να συνεχίσω έτσι”.

- Για το αν πάντα έπαιζε στη θέση του επιθετικού: “Πάντα ήμουν επιθετικός και παλιότερα μέσος. Όμως από 18 χρόνων παίζω πάντα στην επίθεση. Όμως πριν από αυτό ήμουν μέσος και κεντρικός αμυντικός! Νομίζω ότι έχω κι εκεί μέλλον (γελάει). Το έχω πει κάποιες φορές και στον προπονητή, ότι αν χρειάζεται έναν αμυντικό, τότε μπορώ να παίξω εκεί. Θα μπορούσα να αλλάξω θέσεις με τον Μολέντο (γέλια)”.

- Για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος: “Είναι μια μεγάλη σε διάρκεια σεζόν και είναι πάντα όμορφο - ιδιαίτερα για έναν επιθετικό - να σκοράρει γκολ. Όταν κοιτάς έναν επιθετικό, τότε γνωρίζεις ότι πρέπει να πετυχαίνει γκολ. Ασφαλώς και είναι ένα όμορφο συναίσθημα, καθώς κατάφερα να σκοράρω αρκετά γκολ μέσα στη σεζόν. Όμως είναι ομαδικό άθλημα και πάντα θέλεις να κερδίζεις κάτι με την ομάδα. Φέτος δεν καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο ή να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και τώρα έχουμε έξι δύσκολα παιχνίδια στα πλέι οφ, όπου θα πρέπει να τελειώσουμε πολύ καλά τη σεζόν”.

- Για τα play offs: “Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό Κυπέλλου. Νιώθουμε ότι θέλουμε να πάρουμε μια "εκδίκηση". Αισθανόμαστε στην ομάδα ότι πρέπει να κερδίσουμε τα πλέι οφ, ώστε να υπάρξει μια μικρή ικανοποίηση γι' αυτή τη σεζόν”.

- Για τα βραβεία που κέρδισε (πρώτος σκόρερ και MVP πρωταθλήματος) και ποιο προτιμάει: “Είναι δύσκολο να πω. Είναι ομαδικό το άθλημα και η ομάδα με βοήθησε πολύ, ώστε να σκοράρω γκολ και να παίξω καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος, περήφανος και νιώθω τιμή που πήρα αυτά τα βραβεία. Και τα δύο είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα”.

- Για τον τίτλο που θα έβαζε στην εφετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό: “Το 2017 ήταν καλό και το 2016 όχι τόσο καλό”.

Επισημαίνεται ότι ο Μάρκους Μπεργκ έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2019 και η ρήτρα για την πώλησή του ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ, από τα οποία ο Παναθηναϊκός δικαιούται 5,5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 55% των δικαιωμάτων του. Το 35% ανήκει στο Αμβούργο και το 10% στους μάνατζερς του Σουηδού φορ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ