ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Για το Champions League και τη σύνταξη μου"

Μπεργκ: "Για το Champions League και τη σύνταξη μου"

Ο Μάρκους Μπεργκ παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την μεταγραφή του στην Αλ Αΐν και υποστήριξε ότι τα χρήματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του ενώ τόνισε πως συνεχίζει να έχει υψηλούς στόχους.

Την πρώτη και αποκλειστική συνέντευξη μετά την υπογραφή του στην Αλ Αΐν και την επισημοποίηση της μεταγραφής του παραχώρησε ο Μάρκους Μπεργκ μιλώντας σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα www.aftonbladet.se.

Ο Σουηδός φορ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και τόνισε ότι τα λεφτά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να αποδεχτεί την πρόταση από την ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξασφαλίζοντας πλέον όχι μόνο το μέλλον το δικό του αλλά και της οικογένειας του.

Ο Μπεργκ υποστήριξε ότι η νέα του ομάδα είναι για την Ασία ό,τι η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ στην Ευρώπη ενώ έθεσε ως στόχο την κατάκτηση τίτλων με τη φανέλα της Αλ Αΐν και συγκεκριμένα το Champions League Ασίας ενώ θέλει να παραμείνει ενεργό μέλος της Εθνικής Σουηδίας.

Αναφορικά με τον Παναθηναϊκό ο Σουηδός φορ υποστήριξε ότι ήταν έντονα τα συναισθήματα σχετικά με την απόφαση του να αποχωρήσει και είπε ότι ελπίζει τα χρήματα από την μεταγραφή του να βοηθήσουν οικονομικά τους πράσινους.

Διαβάστε στο Sport24.gr όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού στους συμπατριώτες του.

" Υπήρχαν πολύ έντονα συναισθήματα σχετικά με την απόφαση μου να αποχωρήσω από τον Παναθηναϊκό. Οι περισσότεροι ξέρουν τι αισθάνομαι για την ομάδα. Τώρα όμως ένιωθα ότι είχε έρθει η ώρα για να κάνω κάτι καινούργιο.

Όταν τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα για μένα στο Αμβούργο πριν από λίγα χρόνια, με όλους αυτούς τους τραυματισμούς και τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, δεν μπορούσα να ονειρευτώ τον δρόμο που θα έπαιρνε η καριέρα μου".

Η ελληνική ομάδα χάνει τον αρχηγό της και τον σταρ της αλλά παίρνει χρήματα που μπορούν να σώσουν το κλαμπ στο άμεσο μέλλον;
"Ναι. Ελπίζω ότι με την μεταγραφή μου τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στον Παναθηναϊκό. Είναι μία ομάδα που περνάει δύσκολα".

Γιατί επέλεξες αυτή την ομάδα;
"Η Αλ Αΐν έδειξε έντονο ενδιαφέρον και πρόκειται πραγματικά για μία μεγάλη ομάδα. Τώρα που είδα το καινούργιο της γήπεδο, τις προπονητικές εγκαταστάσεις και γνώρισα αυτούς που εργάζονται στο κλαμπ, νιώθω ακόμα καλύτερα. Το μόνο πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο είναι η ζέστη" λέει ο Μπεργκ με ένα χαμόγελο την ώρα που βρίσκεται σε 45 υπό σκιά στο Άμπου-Ντάμπι.

Και συνεχίζει προσθέτοντας:

"Η Αλ Αΐν είναι ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ασίας. Για να εξηγήσω τον ρόλο της σε αυτή την ήπειρο θα την παρομοίαζα με την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι τόσο καλή όσο αυτές βέβαια, αλλά η Αλ-Αϊν έχει ακριβώς αυτό το στάτους στην Ασία. Είναι ευχάριστο που είμαι μέλος της. Έχουμε μία οικονομική κατάσταση που επιτρέπει να φέρνουν συνεχώς καλούς παίκτες. Κάτι σημαίνει το γεγονός ότι θέλησαν να με αποκτήσουν. Θα έχω μεγάλη πίεση για να παίξω καλά και να δικαιώσω τις προσδοκίες τους".

- Ποιος είναι ο στόχος σου;
"Να κατακτήσουμε ξανά το ασιατικό Champions League. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να κερδίσουμε τη φετινή διοργάνωση. Μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος προημιτελικός απέναντι στην Αλ-Χιλάλ τον Αύγουστο και μετά θα προσπαθήσουμε σίγουρα να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα. Για μένα προσωπικά, η μεταγραφή αυτή δεν αλλάζει τις φιλοδοξίες μου.

Έχω μεγάλους στόχους. Μακάρι να καταφέρουμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετά υπάρχει κι ένα Euro, στο οποίο επίσης θα ήθελα να πάρω μέρος. Από μένα εξαρτάται να δείξω αυτά που ξέρω, να αποδείξω ότι είμαι καλός για να συνεχίσω να παίζω στην Εθνική Σουηδίας".

- Πόσο μεγάλο είναι το ποσό της μεταγραφής;
"Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι τα λεφτά δεν έπαιξαν ρόλο. Μαζί με το αθλητικό και το οικογενειακό κομμάτι, νοιώθω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Τα χρήματα έχουν έναν σημαντικό ρόλο όσο μεγαλώνεις. Το να έχω την ευκαιρία στα 31 μου να φύγω από το ελληνικό πρωτάθλημα σε μία μεγάλη ομάδα στην Ασία με καλά χρήματα με κάνει να αισθάνομαι πολύ καλά. Τα λεφτά θα είναι μία ασφάλεια για μένα και την οικογένεια μου".

- Σε εξασφαλίζουν αυτά τα λεφτά για πάντα;
"Βοηθούν για τη σύνταξη! Αυτοί που με ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν είμαι κάποιος που ζει φανταχτερά. Όταν επιστρέφω σπίτι, θέλω να έχω ένα όμορφο σπίτι και να είμαι σε θέση να αγοράσω ένα καλό οικογενειακό αυτοκίνητο. Τότε είμαι ικανοποιημένος. Τα υπόλοιπα ας τα έχουν τα παιδιά μου σε μερικά χρόνια.

Ήδη έχω όσα λεφτά χρειάζομαι για να ζήσω καλά. Τα λεφτά και οι μισθοί εδώ δεν σε εξασφαλίζουν για πάντα. Αλλά τα λεφτά διευκολύνουν τη ζωή. Δεν είναι κάτι το οποίο ντρέπομαι να πω".

Έχεις μιλήσει με τον Κρίστιαν Βίλχελμσον που έχει παίξει στο πρωτάθλημα;
"Έχουμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα αλλά πολύ γενικά".

Πως επέλεξες την πρόταση της Αλ Αΐν σε σχέση με το ενδιαφέρον άλλων ομάδων;
"Εγώ και ο εκπρόσωπος μου γνωρίζαμε ότι θα υπάρξουν και άλλες προσφορές όταν θα άνοιγε και πάλι το μεταγραφικό παράθυρο. Υπήρχε η εναλλακτική περίπτωση να περιμένουμε και να δούμε τι θα εμφανιστεί. Αλλά η Αλ Αΐν με πίεσε πολύ και ήθελε να τελειώσει γρήγορα το θέμα, οπότε πήρα την απόφαση μου".

Είχες κάποια άλλη συγκεκριμένη πρόταση τώρα;
"Όχι, εκτός από την Αλ Αΐν. Δεν είχα κάτι στα χέρια μου ώστε να πάρω μια διαφορετική απόφαση τώρα".

Έκανες δεύτερες σκέψεις με βάση τα πολιτικά κριτήρια πριν πάρεις την απόφαση να μετακομίσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα;
"Δεν με απασχολεί αυτό. Είναι πως το βλέπει ο καθένας. Έχω διαβάσει και έχω ακούσει πολλά πράγματα. Υπάρχουν πολλοί Σουηδοί και Σκανδιναβοί που μένουν εδώ και όπως και αυτοί έτσι και εγώ θα δουλέψω εδώ. Καταλαβαίνω τη διαφορετική άποψη του κάθε ανθρώπου. Υπάρχουν πολλές χώρες όπου τα πράγματα είναι διαφορετικά".

Που θα μείνεις;
"Θα δούμε. Υπάρχουν πολλοί που μένουν κοντά στο προπονητικό κέντρο. Είναι μια όμορφη πόλη, αποκαλείται πόλη των κηπουρών επειδή έχει τόσο πράσινο".

Θα επιστρέψεις στην Σουηδία μετά από δυο χρόνια στην Αλ Αΐν;
"Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου αυτό έως τώρα. Νοιώθω σε καλή φυσική κατάσταση. Συγκεντρώνομαι σε αυτά τα δυο χρόνια και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Τη δεδομένη χρονική στιγμή νοιώθω ότι μπορώ να παίξω για πολλά χρόνια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ