ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Φέτος δεν θα τα καταφέρουν"

Μπεργκ: "Φέτος δεν θα τα καταφέρουν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν αιχμηρός για τις διαιτησίες που έχει συναντήσει ο Παναθηναϊκός στη Superleague και τόνισε πως κάθε παιχνίδι πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν τελικός.

Είναι από τους πλέον εκδηλωτικούς ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και διανύει την τέταρτη σεζόν του στην Ελλάδα, οπότε ο Μάρκους Μπεργκ έχει την εμπειρία να εκφραστεί για όσα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός. Ο Σουηδός επιθετικός μίλησε για τα ματς που έπονται με Ολυμπιακό και Σταντάρ, καθώς και για τις διαιτητικές αποφάσεις που επηρεάζουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα Live Sport:

-Πετύχατε μία νίκη σήμερα μετά από τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα. Πόσο σημαντική ήταν;

"Ήταν πολύ σημαντική. Συνέβη κάτι παρόμοιο με τα προηγούμενα παιχνίδια. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και αποδώσαμε όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά δεν σκοράραρε. Επομένως, ήταν σημαντικό ότι το πετύχαμε στο δεύτερο ημίχρονο και κλειδώσαμε τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ".

-Αυτή η νίκη πόσο θα επηρεάσει την ομάδα, εν όψει των δύο «τελικών» που έχει αυτή την εβδομάδα, με τη Σταντάρ και τον Ολυμπιακό;

"Πάντα είναι σημαντικό να νικάμε, αλλά τώρα είναι ακόμα πιο σημαντικό. Γιατί όταν παίζεις καλά και δεν νικάς, δεν πετυχαίνεις τίποτα. Οπότε, ήταν πάρα πολύ σημαντικό που πήραμε τους τρεις βαθμούς".

-Εάν έπρεπε να ξεχωρίσεις τα δύο παιχνίδια, ποιο θα ξεχώριζες; Με τη Σταντάρ ή με τον Ολυμπιακό;

"Δεν θα ξεχώριζα κανένα. Πρέπει να δούμε κάθε ματς ξεχωριστά. Να τα αντιμετωπίσουμε ως τελικούς. Θεωρώ πως ο καθένας στην ομάδα αντιλαμβάνεται το μεγάλο στόχο που έχουμε, να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Πρέπει να διαχειριζόμαστε κάθε παιχνίδι που έρχεται και δεν μπορούμε να βλέπουμε πιο μακριά, γιατί όλοι μιλάνε για τα μεγάλα παιχνίδια, αλλά εμείς χάσαμε τους βαθμούς σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Πρέπει να δίνουμε σε κάθε ματς την ίδια σημασία".

-Αισθάνεσαι αισιόδοξος για αυτά τα δύο παιχνίδια;

"Ναι, θα έλεγα ότι έχω αισιοδοξία. Ελπίζω να επιστρέψουν μερικοί από τους τραυματίες, γιατί μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ. Βέβαια, οι παίκτες οι οποίοι παίζουν τώρα έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν και πόσο καλό ποδόσφαιρο αποδίδουν. Αλλά, χρειαζόμαστε τη νίκη και πρέπει να έχουμε κάθε βοήθεια".

-Στα τελευταία παιχνίδια υπάρχουν πολλά διαιτητικά λάθη σε βάρος του Παναθηναϊκού, όπως μία υπόδειξη οφσάιντ σε σένα. Θα ήθελες να το σχολιάσεις;

"Έχω την αίσθηση ότι καλυπτόμουν, αυτό πιστεύω από την κίνηση που είχα και όπως είδα τον αντίπαλο αμυντικό στο γήπεδο από δεξιά. Δεν έχω δει κάποιο ριπλέι, αλλά αυτό πιστεύω. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συμβαίνει. Προσπαθούν να μας «σκοτώσουν» πνευματικά, όμως αυτή τη χρονιά δεν μπορούν να μας σταματήσουν ότι και να κάνουν. Οπότε, πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε".

-Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα για όλη αυτή την αντιμετώπιση;

"Θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που σας είπα. Νομίζω ότι αυτή τη σεζόν, δεν θα μπορέσουν να το πετύχουν, γιατί έχουμε μάθει απ’ όσα μας έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά, όπως κάναμε αυτή την εβδομάδα και μετά, δεν θα μπορέσουν να μας σταματήσουν. Εάν κάνουμε τόσες ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι, νομίζω ότι στα επόμενα ματς θα έχουμε αποτελέσματα παρόμοια με το σημερινό. Περισσότερα γκολ και ευκολότερες νίκες για τον Παναθηναϊκό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ