ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Δεν θα τα παρατήσουμε!"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε αποκλειστικά μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Sport24.gr για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη στο τριφύλλι, την αλλαγή συστήματος και όσα έγιναν με τους οπαδούς του τριφυλλιού μετά την ήττα από τον ΟΦΗ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στην εποχή του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του επικρατώντας την Κυριακή το βράδυ του ΠΑΟΚ με 1-0. Οι πράσινοι μετά το τέλος του αγώνα αποχώρησαν όλοι μαζί με το πούλμαν, κάτι το οποίο ήταν προγραμματισμένο πριν από το ματς, με προορισμό το "Γ. Καλαφάτης".

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγουν όλοι μαζί και κανείς να μην μιλήσει στις κάμερες. Ο Μάρκους Μπεργκ όμως έμεινε... πίσω καθώς ο Σουηδός έπρεπε να περάσει από το ντόπινγκ κοντρόλ μετά από σχετική κλήρωση.

Ο σταρ των πράσινων αφού ολοκλήρωσε την σχετική διαδικασία αποχώρησε είκοσι λεπτά αργότερα και το Sport24.gr ήταν εκεί. Ο Μάρκους Μπεργκ παρά το κρύο και ότι ήταν ο τελευταίος που είχε μείνει στο "Απόστολος Νικολαϊδης" σταμάτησε για να μιλήσει αποκλειστικά στο Sport24.gr για τη νέα σελίδα στο τριφύλλι.

Για την αλλαγή προπονητή, για το νέο σύστημα με το οποίο όπως είπε οι επιθετικοί τρέχουν περισσότερο, για το "ντου" στο Κορωπί αλλά και για το μήνυμα που θέλει να περάσει ο ίδιος στους φίλους της ομάδας του.

-Νέος προπονητής και νίκη για την ομάδα…
«Ήταν μια σημαντική νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο αμυντικά τα πήγαμε πολύ καλά. Επιθετικά έχουμε αρκετά πράγματα να κάνουμε ακόμα. Ήταν μια πολύ καλή και σημαντική νίκη».

-Η ομάδα άλλαξε το σχηματισμό της, παίζοντας 4-4-2 στην ευθεία. Είναι ένα σύστημα που αρμόζει καλύτερα σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός;
«Δεν ξέρω, είναι κάτι διαφορετικό. Για εμάς τους επιθετικούς έχει περισσότερο τρέξιμο γιατί πρέπει να βοηθάμε αμυντικά τη μεσαία γραμμή περισσότερο. Αλλά είναι αρκετά καλό, είναι κάτι καινούριο και πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, γιατί μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Πιστεύω πως τα πήγαμε καλά και το σημαντικό ήταν πως πήραμε τους τρεις βαθμούς στην έδρα μας».

-Πολλά πράγματα έγιναν αυτή την εβδομάδα, σας επηρέασαν καθόλου όσα έγιναν με τον κόσμο και την επίσκεψη των οπαδών στο Κορωπί;
«Είναι μια δύσκολη περίοδο για όλους μας αλλά πιστεύω πως σαν ομάδα θα πρέπει να μένουμε ενωμένοι οτιδήποτε κι αν συμβαίνει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, δεν θα τα παρατήσουμε! Σαν ομάδα θα παλεύουμε πάντα όλοι μαζί και ελπίζω πως όπως σήμερα θα παίρνουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό είναι το σημαντικό».

-Ο νέος προπονητής είναι εδώ δυο μέρες. Τι μπορούμε να πούμε για τα «θέλω» του, τα πρώτα δυο-τρία πράγματα, που ζητάει από την ομάδα;
«Σίγουρα θέλει σκληρή δουλειά, όπως οι περισσότεροι προπονητές. Πάντα όταν υπάρχει νέος προπονητής, έρχονται νέες ιδέες και για κάθε παίκτη είναι σαν μια νέα αρχή. Υπάρχουν κάποια νέα πράγματα που πρέπει να περάσουν σε εμάς κι εμείς από την πλευρά μας πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα μας ζητάει».

-Οι επτά βαθμοί είναι πάρα πολλοί για να καλυφθούν;
«Πράγματι είναι αρκετή απόσταση, αλλά δεν το σκεφτόμαστε έτσι. Εμείς πρέπει να κοιτάζουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι, όπως κάναμε απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το μόνο πράγμα στο οποίο πρέπει να συγκεντρωθούμε. Χάσαμε κάποια σημαντικά παιχνίδια το προηγούμενο διάστημα κι αυτό δεν ήταν καλό. Όπως είπα, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Είναι πραγματικά άσχημο που χάσαμε αυτούς τους βαθμούς το προηγούμενο διάστημα, όμως δεν μπορούμε πλέον να κοιτάμε πίσω. Η ομάδα πρέπει να βλέπει μπροστά».

-Είσαι ο καλύτερος παίκτης αυτής της ομάδας και ένας από τους λίγους από τον οποίο ο κόσμος δεν έχει παράπονο. Εσύ τι έχεις να πεις στους οπαδούς;
«Όπως είπα, είμαστε μια ομάδα και όλοι πρέπει να λειτουργούμε μαζί, σαν σύνολο. Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν οι οπαδοί μας στηρίζουν, αυτό μας δίνει έξτρα ενέργεια. Βέβαια πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε αυτή τη στήριξη, να δείξουμε πραγματικά τι είδους ποδοσφαιριστές είμαστε και να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Τότε πιστεύω πως τα αποτελέσματα θα έρθουν και τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ