ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπάλα με τη… μία και Iron-Ιβανόφ!

Μπάλα με τη… μία και Iron-Ιβανόφ!
Ιβανόφ, Μπουμάλ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι πρώτες οδηγίες του Αντρέα Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν. Αυτά που ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ο Ιταλός προπονητής και ο "σκληρός" Ιβάν Ιβανόφ, που έβγαλε "αέρα" και δεν "κρύβεται".

Από το… pregame της αναχώρησης των «πράσινων» για την Ολλανδία το μεσημέρι της Τετάρτης (29/6), ο Αντρέα Στραματσόνι έδωσε αμέσως τον «ρυθμό». "Η αρχή είναι πολύ σημαντική για την ομάδα. Πρέπει να αποκτήσουμε την κατάλληλη νοοτροπία τάχιστα, γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Σύντομα θα παίξουμε προκριματικά για το Europa League, που είναι ένας σημαντικός στόχος για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να δημιουργήσουμε αμέσως ένα ανταγωνιστικό σύνολο".

Κοινώς δεν υπάρχει ούτε… ώρα για χάσιμο και γι’ αυτό ο Ιταλός τεχνικός απ’ την πρώτη κιόλας προπόνηση επί ολλανδικού εδάφους το πρόγραμμα είχε… μπάλα, μπάλα και μπάλα. Ναι, σαφώς, κάπου ήθελε να «αποφορτίσει» και τους παίκτες του απ’ την πολύωρη καταπόνηση του ταξιδιού, βάζοντάς τους να τα δώσουν όλα σ’ ένα μισάωρο δίτερμα 11 εναντίον 11 στο μισό γήπεδο, όπου έγινε μεγάλη «μάχη» και ουδείς ήθελε να χάσει (3-3 το τελικό σκορ). Οι οδηγίες εντούτοις, ήταν σαφέστατες: Περιορισμός τριών επαφών πριν την τελική προσπάθεια και ούτε μια μπαλιά… χαμένη ή μη «διεκδικήσιμη» απ’ όλους.

Ο στόχος της πρώτης οδηγίας, ήταν να αρχίσει η ομάδα από νωρίς να «ψάχνει» και να επιδιώκει αυτοματισμούς. Τριγωνάκια, συνεργασίες, μυαλό στο πως θα ξετρυπώσουμε και θα ξεφύγουμε από τον αντίπαλο. Ο στόχος της δεύτερης; Να είναι άπαντες στην… τσίτα από την πρώτη μέρα. Ακόμη και οι «μικροί». Διότι ο χρόνος είναι λίγος ως το πρώτο ευρωπαϊκό ματς (28 Ιουλίου, όπερ σημαίνει λιγότερο από μήνας) και το διακύβευμα τεράστιο. Η παρουσία του συλλόγου στο group stage του Europa League. Καθετί άλλο ισοδυναμεί με αποτυχία και οδηγεί σε μεγάλους «τριγμούς» πριν καλά-καλά ξεκινήσει η σεζόν.

Μπάλα με τη… μία και Iron-Ιβανόφ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι άλλο έβγαλε η χθεσινή «πρώτη» του Παναθηναϊκού στο Τέχελεν; Την πρώτη live εικόνα του πρώτου καλοκαιρινού μεταγραφικού αποκτήματος των «πράσινων» Ιβάν Ιβάνοφ. Βεβαίως και ένα διπλό με συγκεκριμένες οδηγίες, περιορισμούς κ.ο.κ. σε αποτελεί (και δεν πρέπει να αποτελεί) κριτήριο για κανέναν παίκτη. Πόσω μάλλον «νέο». Ο Βούλγαρος πάντως έδειξε πως δικαίως κουβαλάει τη φήμη του «σκληρού» αμυντικού. Όχι του αντιαθλητικού. Αλλά του στόπερ που θα μπει με… χίλια στη φάση, που θα πέσει στη γραμμή για να μην «φάει» το γκολ (δύο έβγαλε ο Ιβανόφ κι άλλα δύο ο εξαιρετικός Ευαγγέλου), που θα «σκυλιάσει». Το κυριότερο όμως στοιχείο που έδειξε είναι πως μολονότι συμμετείχε μόλις για δεύτερη φορά σε προπόνηση των «πράσινων», έβγαλε μεγάλο «αέρα», δεν σταμάτησε λεπτό να δίνει οδηγίες και να μιλάει στους υπόλοιπους αμυντικούς και τους χαφ, για το πώς θα πρέπει να κινούνται στο χώρο, με ή χωρίς τη μπάλα. Δεν «κρύβεται» κοινώς κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Για να δούμε και τον Βίκτορ Ιμπάρμπο που αναμένεται εντός της Πέμπτης (30/6) στην Ολλανδία για να πιάσει δουλειά και βεβαίως για να δούμε και τον κύριο Νίκλας Χουλτ, που έρχεται στο «τριφύλλι» για να του δώσει κάτι που του έλειψε πολύ την περσινή σεζόν. Ταχύτητα και επιθετικότητα απ’ το αριστερό του άκρο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Πετάει" για Ολλανδία με 27+1 παίκτες
Στραματσόνι: "Μόνο με την κατάλληλη νοοτροπία, θα πετύχουμε"
Ζέκα: "Απαγορεύεται να επαναληφθούν τα περσινά"
Αναχώρησε για την Ολλανδία ο Παναθηναϊκός
Στιλ: "Απαραίτητη η πρόκριση στους ομίλους"

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ