ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μολίνς: "Όσοι εργάζονται αυτοί τη στιγμή στον Παναθηναϊκό είναι ήρωες"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γκιγέρμο Μολίνς εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον του Παναθηναϊκού και τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να επιτεθεί και να πιέσει την ΑΕΚ.

Έχει αποδειχτεί τους προηγούμενους μήνες ότι ο Γκιγέρμο Μολίνς δεν αντιμετωπίζει στυγνά επαγγελματικά τον Παναθηναϊκό και έχει δεθεί με το Τριφύλλι, συνεπώς το άγχος που εξέφρασε για το μέλλον είναι πραγματικό. Ο Σουηδός επιθετικός ευχήθηκε η ομάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα, ενώ τόνισε ότι η επιθετική προσέγγιση είναι η ενδεδειγμένη για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μολίνς στην κάμερα της Nova:

Έχεις ξεπεράσει τον τραυματισμό σου; Είσαι έτοιμος να αγωνιστείς;
«Τώρα νιώθω καλά, δεν πονάω καθόλου. Μου πήρε δύο μήνες να επιστρέψω, ήλπιζα να γυρίσω πιο σύντομα. Όμως το σημαντικό είναι ότι δεν πονάω πια. Αυτό μου δίνει χαρά, γιατί είναι πολύπλοκος τραυματισμός, πρέπει να τον διαχειριστώ προσεκτικά».

Πως αντιμετωπίζεις αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Για μένα είναι απλό. Πέρυσι, όταν δημιουργήθηκαν προβλήματα στο γήπεδο μας, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε. Φέτος, δημιουργήθηκαν προβλήματα σε άλλο γήπεδο και τιμωρηθήκαμε όλοι. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κάτι λάθος, το ίδιο η Λαμία, το ίδιο η Λάρισα. Γιατί δεν παίζουμε μπάλα; Αυτή είναι η κατάσταση, σταματήσαμε, κάναμε ότι μπορούσαμε για να προετοιμαστούμε για την ΑΕΚ και θέλουμε να τελειώσουμε καλά τη σεζόν. Όλη το πρωτάθλημα βρίσκεται σε περίεργη φάση και το ίδιο ισχύει για τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο».

Αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα τους τελευταίους μήνες, πόσο δυσκολίες δημιουργούν σε εσάς; Μπορείτε να συγκεντρωθείτε στο ποδόσφαιρο;
«Ειλικρινά, νιώθουμε ότι μερικές φορές ξέρουμε λιγότερα απ' όλους. Δεν παίρνουμε αρκετές πληροφορίες. Όλοι όσοι εργάζονται στον Παναθηναϊκό αυτή την εποχή, είναι ήρωες. Δουλεύουν σκληρά χωρίς να πληρώνονται και αυτό αποδεικνύει τα ψυχικά αποθέματα τους. Θα φέρω το παράδειγμα του Κουρμπέλη, που τραυματίστηκε με τον Ολυμπιακό, το πόδι του πρήστηκε και αυτός έκανε ότι μπορούσε για να παίξει με τον Αστέρα.

Φυσιολογικά, ένας απλήρωτος δεν ρισκάρει να παίξει. Αυτή είναι η νοοτροπία που έχουμε, να βοηθήσουμε όπως μπορούμε την ομάδα και ελπίζουμε να φτιάξει η κατάσταση. Προσπαθούμε σκληρά να πετύχουμε τους στόχους μας και θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα φτιάξουν».

Είσαι από τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού σε αγχώνουν για το μέλλον σου;
«Όχι, δεν ανησυχώ για το μέλλον μου. Θα ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό, μου αρέσει. Αν δεν μου άρεσε δεν θα ήμουν εδώ. Όμως, ανησυχώ για το μέλλον του Παναθηναϊκού, τα πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο, πάντα υπάρχουν άλλες ομάδες. Με πληγώνει να βλέπω τον σύλλογο σε αυτή την κατάσταση, γιατί ξέρω την ιστορία του και τι έχει πετύχει στο παρελθόν. Έχω αγωνιστεί σε άλλες ομάδες, αλλά ποτέ δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο. Σε άλλες ομάδες, αν οι παίκτες ήταν σε τέτοια κατάσταση, δεν θα έμενε κανένας, όλοι θα έφευγαν. Εμείς όμως το πολεμάμε, είμαστε μαχητές. Έχουμε αποφασίσει να μείνουμε ως το τέλος της σεζόν και θα δούμε τι θα συμβεί μετά».

Σας έχει επηρεάσει η διακοπή;
«Είναι αδύνατον να πω, δεν ξέρω. Ξέρω ότι ήμασταν σε καλή φόρμα πριν τη διακοπή, παίρναμε αποτελέσματα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Για τους αντιπάλους, δεν με ενδιαφέρει».

Πως θεωρείς ότι πρέπει να προσεγγίσει ο Παναθηναϊκός το ματς με την ΑΕΚ;
«Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι δυνατή ομάδα, με καλούς παίκτες, αλλά όταν παίξαμε στην έδρα μας είχαμε τον έλεγχο, τους περιορίσαμε σε παθητικό ρόλο και μας ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε επιθετικοί, να πιέσουμε παρότι παίζουμε εκτός, να βγούμε μπροστά και θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Όταν παίζουμε καλά, ξέρω ότι παίζουμε πολύ καλά, ελπίζω να βρεθούμε σε καλό βράδυ και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Έχεις μιλήσει με τον Χουλτ; Σου φαίνεται περίεργο που θα παίξετε αντίπαλοι;
«Όχι, δεν μίλησα με τον Χουλτ τόσο πολύ όσο πριν. Είναι ποδόσφαιρο, θα παίξω αντίπαλος και με τον Κλωναρίδη, αλλά εντάξει, θα τον κλωτσήσω μια φορά (σ.σ. γέλια)».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ