ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μολίνς: "Έχω να δώσω πολλά στο πραγματικό ποδόσφαιρο"

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΟ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΟ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γκιγέρμο Μολίνς μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για την επιλογή του να πάει στην Κίνα τονίζοντας ότι ένιωθε πως αν συνέχιζε θα ήταν σαν να "πετάει" την καριέρα του για αυτό και ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό να του δίνει τη καλύτερη επιλογή.

Στην κάμερα της "NOVA" μίλησε ο Γκιγέρμο Μολίνς με τον άσο του Παναθηναϊκού να αναφέρεται στην επιλογή του να πάει για έξι μήνες στην Κίνα και να κάνει λόγο για μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Όπως σημείωσε όμως αφού πήγε εκεί διαπίστωσε ότι αν συνέχισε να παίζει στη Κίνα θα ήταν σαν να "πετούσε" την καριέρα του ενώ ο ίδιος ένιωθε ότι είχε πολλά να προσφέρει στο "πραγματικό" ποδόσφαιρο.

Για αυτό και έλυσε το συμβόλαιο του περιμένοντας μια πρόταση από Ευρωπαϊκή ομάδα, την οποία βρήκε από τον Παναθηναϊκό. Ο Μολίνς δηλώνει πλέον έτοιμος να μπει στον ανταγωνισμό ακόμα και για την βασική ενδεκάδα και σημειώνει πως η προσοχή όλων των πράσινων είναι πρώτα στο ματς με τον Ατρόμητο και εν συνεχεία στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Πως έχουν πάει τα πράγματα σε αυτούς τους πρώτους μήνες που είσαι στον Παναθηναϊκό;
"Πιστεύω ότι όλα έχουν πάει πάρα πολύ καλά. Η ομάδα με έχει υποδεχθεί πολύ καλά. Με βοήθησαν να προσαρμοστώ εύκολα σε όλα. Το κλαμπ μου έχει φερθεί καλά διότι γνώριζαν ότι έρχομαι από μεγάλη χρονική περίοδο χωρίς να παίξω ποδόσφαιρο. Έχω προπονηθεί καλά και μου έχουν συμπεριφερθεί καλά και εγώ θέλω να τους το ανταποδώσω μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Έμεινες για λίγο χρονικό διάστημα στην Κίνα, πως ήταν η εμπειρία αυτή;
"Πήγα εκεί επειδή το συμβόλαιο μου με την Μάλμε είχε ολοκληρωθεί. Είχα μεγάλη περίοδο χωρίς να παίζω πολύ λόγω των τραυματισμών μου και πολλές φορές όταν έρχεται μια τέτοια πρόταση είναι δύσκολο να πεις όχι. Μου πρόσφεραν συμβόλαιο για 2,5 χρόνια αλλά εγώ τους είπα ότι ήθελα πρώτα να δοκιμάσω πως είναι για έξι μήνες και μετά ίσως να ανανέωνα για δυο χρόνια και συμφώνησαν.

Αλλά πήγα εκεί και ναι μεν τα λεφτά ήταν καλά αλλά εγώ είμαι 28 χρονών έχω ακόμα πολλά να δώσω στο "πραγματικό" ποδόσφαιρο και ίσως όταν είμαι 34-35 πάω ξανά εκεί για να βγάλω λεφτά επειδή για μένα μου φάνηκε σαν να "πετάω" την καριέρα μου πηγαίνοντας εκεί".

Ήξερες ότι θα υπάρχει ανταγωνισμός ερχόμενος στην ομάδα, είσαι έτοιμος να ανταγωνιστείς για να διεκδικήσεις μια θέση στην βασική ενδεκάδα;
"Ναι σίγουρα. Όπως είπα όταν ήρθα στην ομάδα είχα ένα έξτρα προπονητικό πρόγραμμα ώστε να δουλέψω περισσότερο στην φυσική μου κατάσταση και τώρα νοιώθω πάρα πολύ καλά. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ που έπαιξα για 90 λεπτά είχα ξαφνιαστεί από τον εαυτό μου που έβγαλα όλο το παιχνίδι γιατί δεν είχα παίξει σε ένα ολόκληρο ματς για σχεδόν έξι μήνες.

Είμαι ευχαριστημένος από τα τρεξίματα που είχε, η απόδοση μου ήταν δυνατή και τώρα νομίζω ότι θέλω μερικά παιχνίδια για να βρω τον ρυθμό μου και μετά θα είμαι έτοιμος να ανταγωνιστώ. Αλλά ο μόνος τρόπος για να βρω ρυθμό είναι παίζοντας. Νοιώθω εμπιστοσύνη, νοιώθω δυνατός, γνωρίζω ότι οι συμπαίκτες μου είναι καλοί παίκτες αλλά είμαι έτοιμος να ανταγωνιστώ για την βασική ενδεκάδα".

Πρόσφατα έδωσες μια συνέντευξη στην Σουηδία και είπες ότι κάποιοι σε θεωρούσαν "νεκρό ποδοσφαιρικά" θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός σου δίνει την ευκαιρία να ανά γεννηθείς;
"Σίγουρα έτσι είναι. Όταν έσπασα το συμβόλαιο μου στην Κίνα δεν ήξερα τι θα συμβεί. Είπα στον εαυτό μου το γόνατο μου είναι καλά, νοιώθω καλά γιατί είχα παίξει 14 παιχνίδια εκεί και είπα "σπάω το συμβόλαιο και ελπίζω κάποια ομάδα να μου δώσει την ευκαιρία να παίξω πραγματικό ποδόσφαιρο και πάλι". Ήρθε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό και ήταν εύκολο να πω ναι. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ, ένας σύλλογος που παλεύει κάθε χρόνο για το πρωτάθλημα και όταν με κάλεσαν όλα έγιναν πολύ γρήγορα".

Έχεις παίξει σε αρκετές θέσεις στην διάρκεια της καριέρας σου που προτιμάς να παίζεις; Που νιώθεις πιο ελεύθερος;
"Ειλικρινά έχω παίξει την μισή καριέρα μου ως "9" και την υπόλοιπη ως "7" ή "11" στις πλευρές. Στην Κίνα έπαιξε πολύ ως δεκάρι. Ειλικρινά μπορώ να πω ότι μου αρέσει να παίζω σε οποιαδήποτε απ' αυτές τις τέσσερις θέσεις. Δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει η μια περισσότερο απ' την άλλη γιατί νομίζω ότι έχω δυνατά στοιχεία για κάθε θέση. Όπου θέλει να με χρησιμοποιήσει ο προπονητής μου θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα".

Πάντα υπάρχει κίνδυνος όταν ακολουθεί ένα σημαντικό παιχνίδι να χάσεις την συγκέντρωση σου. Μπορείτε να είστε συγκεντρωμένοι στο ματς με τον Ατρόμητο ενώ ακολουθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ; "Σίγουρα. Πρώτα έρχεται η Κυριακή και μετά η Πέμπτη. Δεν μπορεί να γίνει...ανάποδα. Πρέπει να το κάνουμε και να συμπεριφερθούμε επαγγελματικά. Θέλουμε να κερδίσουμε τον Ατρόμητο και να πάρουμε μια καλή θέση στην κατάταξη. Μετά σίγουρα ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Όμως όλοι μας πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας απέναντι στον Ατρόμητο. Είναι ένα παιχνίδι, το οποίο μπορεί να μας δώσει και αυτοπεποίθηση, ώστε να πάμε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ πιο δυνατοί και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση".

Μιλάς ήδη αρκετές ξένες γλώσσες θα ήθελες να μάθεις και ελληνικά;
"Ναι θέλω να μάθω και ελληνικά. Τα παιδιά μου τώρα πάνε σε ελληνο-αγγλικό σχολείο, οπότε τώρα ξέρουν περισσότερα από μένα. Δώστε μου λίγους μήνες και σε λίγο θα κάνουμε συνέντευξη στα ελληνικά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ