ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μολέντο: "Έφτασε η στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα στην Ελλάδα"

Μολέντο: "Έφτασε η στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα στην Ελλάδα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ροντρίγκο Μολέντο παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και τόνισε πως στόχος του είναι η κατάκτηση τίτλων με τον Παναθηναϊκό σημειώνοντας πως φέτος το τριφύλλι έχει το ρόστερ για να το καταφέρει.

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Kick Off" παραχώρησε ο Ροντρίγκο Μολέντο με τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό να αναφέρεται σε όλα όσα έχουν να κάνουν με το τριφύλλι και την θητεία του στους πράσινους.

Ο Μολέντο ο οποίος έχει αποδειχθεί λίρα εκατό για τον Παναθηναϊκό από την στιγμή που αποκτήθηκε μίλησε για τον εαυτό του και τα στοιχεία που τον διακρίνουν, αναφέρθηκε στο τριφύλλι και τους στόχους του σε Super League και Europa League και εξέφρασε την επιθυμία του για κατάκτηση τίτλων.

Παράλληλα υποστήριξε πως θα ήθελε να επιστρέψει στην "Σελεσάο" και θεωρεί ότι μέσα από τον Παναθηναϊκό μπορεί να το πετύχει αυτό.

Για το στυλ του:
"Θεωρώ ότι είμαι ένας πολύ δυναμικός παίκτης. Επίσης, διαθέτω αρκετή ταχύτητα. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά μου εδώ και πολύ καιρό. Κοιτάω πάντα να δουλεύω σκληρά για να συνεχίσω να έχω ποιότητα στο παιχνίδι μου και βασικά η δύναμη μου αποτελεί το μεγάλο μου προσόν".

Αν θεωρεί τον εαυτό του «βράχο» της άμυνας:
"Όπως είπα και πριν προσωπικά προσπαθώ να δουλεύω πολύ σκληρά. Θεωρώ ότι ένας καλός αμυντικός πρέπει πάντοτε να έχει καλή τοποθέτηση, να είναι πάντα προσηλωμένος στον αγώνα. Να είναι καλός στις πάσες που δίνει και στο παιχνίδι του με το κεφάλι. Προσπαθώ να δουλεύω συνεχώς και να είμαι σε φόρμα ώστε να μπορώ να βοηθώ την ομάδα μου, για να πετύχουμε νίκες.

Νομίζω ότι έχω στα υπέρ μου τη φυσική δύναμη και δουλεύω σκληρά για να τη διατηρήσω, ώστε να μπορέσω να έχω πλεονέκτημα από τη θέση αυτή. Νομίζω με το πέρασμα του χρόνου, έχω αποκτήσει περισσότερη εμπειρία. Επίσης, είμαι πιο έξυπνος αναφορικά με το πως τοποθετούμαι στο γήπεδο. Παίζω με περισσότερα πλεονεκτήματα. Αυτή είναι η διαφορά".

Η καριέρα του και το σήμερα:
"Αυτό είναι το τρίτο μου πέρασμα στην Ευρώπη. Στην Πολωνία ήμουν πολύ νέος και παρέμεινα μόνο 6 μήνες, μετά έκανα ένα καλό πέρασμα από την Ουκρανία. Όμως τα πολιτικά προβλήματα ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία με υποχρέωσαν να γυρίσω στην Βραζιλία. Παράλληλα είχα τραυματιστεί. Τώρα όμως στον Παναθηναϊκό είμαι πολύ καλά , πολύ πιο δυνατός. Πιο έτοιμος και αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για μένα.

Είμαι χαρούμενος που παίζω εδώ, σε μια μεγάλη ομάδα και επίσης χαρούμενος που μένω σε αυτή τη θαυμάσια πόλη. Όπως προανέφερα έχω περάσει από μεγάλες ομάδες. Με το Λεβαντόφσκι είχα παίξει το 2009, πριν πολλά χρόνια καθώς και με τον Νεϊμάρ. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα λόγια, ήταν ένας παίκτης πολύ πιο δύσκολος που όμως τον αντιμετώπισα.

Τώρα πλέον είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Προετοιμάζομαι με προπόνηση καθημερινά, ψάχνοντας το κάτι παραπάνω. Ο στόχος μου είναι να παραμείνω εδώ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι έχουμε πολλά να πετύχουμε. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το ότι γυρίσαμε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γιατί επιθυμώ τίτλους για την ιστορία του Παναθηναϊκού".

Για τον τραυματισμό του:
"Βεβαίως, ήταν η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου. Έμεινα σχεδόν 1,5 χρόνο χωρίς να παίξω επίσημο παιχνίδι στο ποδόσφαιρο. Ήταν πολύ δύσκολο. Υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμουν πως δεν θα έπαιζα ξανά ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ το θεό καθώς και την οικογένεια μου, που ήταν δίπλα μου, όπως και κάποιους φίλους που με βοήθησαν αρκετά. Μετά την επέμβαση, δόξα το θεό, μπόρεσα να αγωνιστώ και πάλι. Είμαι λοιπόν χαρούμενος που γύρισα στα γήπεδα και παίζω καλά. Αυτό θέλω να το διατηρήσω , για αυτό προετοιμάζομαι με σκληρή προπόνηση για να πετύχω και άλλους στόχους".

Για την προετοιμασία:
"Όλοι δουλέψαμε πολύ καλά στην προετοιμασία, ιδιαίτερα οι καινούργιοι παίκτες ενσωματώθηκαν αρμονικά. Η ομάδα εστίασε στο στόχο της. Έχουμε μεγάλους στόχους και μπορέσαμε να μπούμε στα γκρουπ των ομίλων. Τώρα δεν μένει τίποτε άλλο από να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και βλέπω τον Παναθηναϊκό πιο δυνατό.

Θα καταφέρουμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα και θα δουλέψουμε για την κατάκτηση τίτλων. Ο καλός παίκτης είναι μαθημένος στην πίεση. Άλλωστε, αποτελεί μέρος της κατάστασης. Οπουδήποτε στη Βραζιλία ή εδώ. Η ομάδα προετοιμάζεται καλά και θα καταφέρουμε σίγουρα πολλά και καλά αποτελέσματα".

Για το Europa League:
"Στο EUROPA LEAGUE συμμετέχουν μεγάλες ομάδες, εμείς όμως πρέπει να σκεφτούμε τη δική μας δουλειά. Να σκεφτούμε πως θα κατακτήσουμε νίκες. Για αυτό δουλεύουμε σκληρά ώστε να πραγματοποιήσουμε μεγάλα ματς που θα αποβούν νικηφόρα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον Παναθηναϊκό. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τον αντίπαλο. Δεν θα μιλήσω για φαβορί. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, έχουμε ένα πολύ ισχυρό σύνολο που δουλεύει σκληρά και θεωρώ και εμείς θα παλέψουμε για την πρώτη θέση στον όμιλο".

Για την SUPER LEAGUE:
"Κάναμε μια καλή προετοιμασία, δώσαμε αρκετά φιλικά, καθώς και επίσημα παιχνίδια για την πρόκριση στους ομίλους. Είμαστε ισχυροί, κρατάμε τους ρυθμούς μας. Ήρθε η ώρα με επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Βεβαίως η ομάδα μεγάλωσε αρκετά και βρήκε πλέον τον τρόπο παιχνιδιού που της ταιριάζει. Έχει μεγάλους παίκτες, αρκετοί από τους οποίους είναι διεθνείς. Οπότε είναι και δυνατή και κατάλληλα προετοιμασμένη για όλες τις διοργανώσεις. Είμαστε φαβορί! Νομίζω πως έφτασε η στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα. Εφέτος η ομάδα είναι πολύ πιο ισχυρή.

Ήδη ξεκινήσαμε καλά αποδίδοντας ποιοτικό ποδόσφαιρο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Αυτή η χρόνια θα είναι διαφορετική, δουλεύουμε πολύ και θεού θέλοντος θα πάρουμε αυτόν τον τίτλο. Μέχρι και πριν λίγο δεν ξέραμε καν πότε θα άρχιζε το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό ότι θα έχουμε πλέον την έναρξη του και ιδιαίτερα σημαντικό να παίξουμε ποδόσφαιρο. Οι παίκτες θέλουν να αγωνίζονται και όσο περισσότερα παιχνίδια έχουν στα πόδια τους τόσο το καλύτερο".

Για τα συστήματα της ομάδας:
"Για εμένα δεν κάνει τη διαφορά το σύστημα. Νομίζω ότι μπορείς να κάνεις καλούς αγώνες και με 3 αλλά και με 2 κεντρικούς αμυντικούς. Όμως ο προπονητής είναι εκείνος που γνωρίζει καλύτερα τη διάταξη. Βέβαια εξαρτάται και από την αντίπαλη ομάδα".

Για το αγαπημένο του 13:
"Αποτελεί νούμερο καλής τύχης το 13. Και στην Ιντερνασιονάλ και τη Μέταλιστ έπαιζα με το νούμερο 13. Επειδή εδώ το νούμερο 13 ανήκει στους φιλάθλους διάλεξα το 31 που είναι ακριβώς το αντίστροφο".

Για την αγάπη των φίλων του Παναθηναϊκού στο πρόσωπο του:
"Είναι πάντοτε σημαντικό η αναγνώριση . Αυτό συνεπάγεται πως έχεις κάνει καλά τη δουλειά σου και αισθάνομαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος όταν με εγκωμιάζουν. Μου αρέσει όταν μου στέλνουν κάποιο μήνυμα και με αποκαλούν «παικταρά»".

Οι διαφορές ανάμεσα σε Βραζιλία – Ελλάδα:
"Εδώ το ποδόσφαιρο είναι πιο στατικό και ίσως πιο δυνατό, ενώ στην Βραζιλία υπάρχουν περισσότεροι ελεύθεροι χώροι. Πιο πολλές τρίπλες. Υπάρχουν όμως μικρές διαφορές. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι λίγο διαφορετικό από το βραζιλιάνικο. Ρίχνει βάρος στην τακτική".

Για την εθνική Βραζιλίας:
"Βρισκόμουν σε μια μεγάλη στιγμή με την Ιντερνασιονάλ και με είχαν καλέσει και νωρίτερα στην Εθνική αλλά ήμουν τραυματίας. Οπότε με κάλεσαν στη συνέχεια στο φιλικό με τη Χιλή. Επιθυμία κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει στην Εθνική ομάδα. Βεβαίως σκέφτομαι ακόμη την επιστροφή στην Εθνική ομάδα.

Για το σκοπό αυτό δουλεύω σκληρά, ώστε να συμμετέχω σε πολλούς αγώνες. Έχω αναπτυχθεί αρκετά και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μου δίνει ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές. Στόχος μου είναι να επιστρέψω στη Σελεσάο και να εκπροσωπήσω επάξια τη χώρα μου".

Για τα τατουάζ του:
"Τα τατουάζ είναι σημαντικά για έμενα, για αυτό έχω στο χέρι μου αρκετά και μέσα σε αυτά το όνομα του γιού μου. Ένα άτομο πολύ σημαντικό για τη ζωή μου. Τον αγαπάω πάρα πολύ και θα κάνω τα πάντα για αυτόν. Είναι ο δικός μου Special One".

Για τη ζωή στην Ελλάδα:
"Η ζωή εδώ είναι πολύ όμορφη. Η πόλη είναι ήρεμη και το κλίμα καλό. Υπάρχουν παραλίες , μοιάζει κάπως με τη Βραζιλία. Εγώ που έρχομαι από το Ρίο δε έχω συνηθίσει στις παραλίες. Επιθυμώ να παραμείνω για πολλά ακόμη χρόνια στον Παναθηναϊκό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ