ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μνήμες... 2002 για τον Παναθηναϊκό στο Βίγκο

Μνήμες... 2002 για τον Παναθηναϊκό στο Βίγκο

Ο Παναθηναϊκός συναντά στο Βίγκο έναν άνθρωπο που τον "πλήγωσε" το 2002. Είναι ο βοηθός προπονητή της Θέλτα, Ρομπέρτο Μπονάνο, πρώην γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα στον προημιτελικό του Champions League με το "τριφύλλι".

Ποιος Έλληνας φίλαθλος μπορεί να ξεχάσει το ματς της 9ης Απρίλη του 2002 στη Βαρκελώνη, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό, για τα προημιτελικά του Champions League εκείνης της σεζόν.

Στη ρεβάνς του 1-0 του "Απόστολος Νικολαΐδης", ο Παναθηναϊκός πήγε στη Βαρκελώνη για το όνειρο. Ένα όνειρο που το άγγιξε, αλλά αυτό "γλίστρησε" από τα χέρια του.

Με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου να ανοίγει το σκορ με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης στο "Camp Nou", όλα ξεκίνησαν ιδανικά.

Ωστόσο ο μετέπειτα επιθετικός του Ολυμπιακού, Χαβιέρ Σαβιόλα, και ο νυν τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, με δύο γκολ διαμόρφωσαν το τελικό 3-1, δίνοντας την πρόκριση στους "μπλαουγκράνα".

»¦°Äƪ¶¤ÃÁ°-¦°Ã ƪ°»¦¹ÃÁª ¤¹¡º
barcelona-panathinaikos champions league
»¦°Äƪ¶¤ÃÁ°-¦°Ã ƪ°»¦¹ÃÁª ¤¹¡º barcelona-panathinaikos champions league »¦°Aƪ¶¤AA°-¦°A ƪ°»¦¹AAª ¤¹¡º BARCELONA-PANATHINAIKOS CHAMPIONS LEAGUE

Γκολκίπερ των "κουλές", εκείνο το βράδυ ο Αργεντινός, Ρομπέρτο Μπονάνο. Ένας άνθρωπος που το "τριφύλλι" βρίσκει ξανά απέναντί του το βράδυ της Πέμπτη, στο Βίγκο για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ο Μπονάνο είχε πληγώσει τους "πράσινους" εκείνο το βράδυ. Με την έξοδο στον Ολισαντέμπε και τον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται για πέναλτι, αλλά τον Ουρς Μάιερ - Ελβετός διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης - να μη σφυρίζει την παράβαση. Βέβαια, λαβωμένος βγήκε και ο ίδιος ο Αργεντινός από τη φάση.

Στη σύγκρουση με τον Νιγηριανό φορ του "τριφυλλιού" τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον νυν γκολκίπερ της Νάπολι, Πέπε Ρέινα.

Μετά από 14 χρόνια, με άλλη ομάδα, από άλλο πόστο, αντιμέτωπος ξανά με τον Παναθηναϊκό.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρέσακ): Μπονάνο (84' Ρέινα), Πουγιόλ, ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Κόκο (45+ 4' Κλάιφερτ), Τσάβι, Λουΐς Ενρίκε, Κοκού, Ριβάλντο, Όφερμαρς (74' Γκάμπρι), Σαβιόλα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Καραγκούνης (45'+ 3' Μικάελσεν), Κόλκα (77' Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος (46' Ολισαντέμπε), Κωνσταντίνου.

Photo credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ