ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μικάελσεν: "Μας πετούσαν «πυραύλους» στη Ριζούπολη"

Μικάελσεν: "Μας πετούσαν «πυραύλους» στη Ριζούπολη"
Μικάελσεν ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, Γιαν Μικάελσεν, με αφορμή το ντέρμπι της Τούμπας, θυμήθηκε όσα βίωσε κατά τη θητεία του στη χώρα μας. Οι... πύραυλοι στη Ριζούπολη και τα... τηλέφωνα στον Ριβάλντο.

Ο Γιαν Μικάελσεν, που έπαιξε για τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, από το 2001 μέχρι το 2004, μίλησε στο " ekstrabladet.dk" για τα βιώματά του από το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αφορμή όσα έγιναν προ ημερών στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Ο Δανός έκανε αναφορά στο παιχνίδι της Ριζούπολης, λέγοντας ότι στους παίκτες του Παναθηναϊκού πετάχτηκαν... πύραυλοι (σ.σ. προφανώς εννοεί ιπτάμενα αντικείμενα)! Δήλωσε ότι στην Ελλάδα οι δικαστές έχουν μεγάλη πίεση, ενώ ανέφερε ότι στον Ριβάλντο πετούσαν κέρματα, αναπτήρες και... τηλέφωνα.

Αρχικά είπε: "Οι Έλληνες είναι συναισθηματικοί άνθρωποι. Είναι υπερβολικά παθιασμένοι. Συχνά έβλεπα ότι διάφοροι παίκτες ήταν αναστατωμένοι σχετικά με κάτι που συνέβη στο club ή στα media. Τόσο πολύ που καμιά φορά ρωτούσα αν θα αγωνιστούμε την Κυριακή ή όχι. Δεν είχα κάποια εμπειρία με όπλα εγώ, αλλά εκείνο τον καιρό, υπήρχε ένας πρόεδρος στον Πανιώνιο, που ήταν αρχηγός της μαφία και είχε βαριά τιμωρία.

Η αγορά στην Ελλάδα είναι χωρίς κανόνες που ελκύει τύπους με μεγάλο «εγώ», οι οποίοι θέλουν προβολή και αναγνώριση της δύναμής τους. Υπάρχει μεγάλη πίεση στους δικαστές, αλλά και στις ομάδες που καλούνται να παίξουν εκτός έδρας. Οι οπαδοί είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο, μόλις στο μισό μέτρο. Έχω δει να πετάνε στον Ριβάλντο αναπτήρες, τηλέφωνα και κέρματα. Γι' αυτό κι εμείς ήμασταν τόσο δυνατοί εντός έδρας (γέλια)".

Ο Δανός θυμήθηκε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη: " Πριν από τον αγώνα, αρκετοί από τους παίκτες μας χτυπήθηκαν από... πυραύλους. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε προθέρμανση στο κέντρο του γηπέδου, για να μην χτυπήσουμε και ενώ οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν έκαναν τίποτα για να μας προστατέψουν. Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, δεν μπορούσαμε να βρούμε ο ένας τον άλλο και χάσαμε 3-0. Ο πρόεδρός τους μας χαρακτήρισε κοτόπουλα, ενώ οι οπαδοί μας ήταν τόσο εξαγριωμένοι, που ήρθαν στο προπονητικό κέντρο και έσπασαν τα αυτοκίνητά μας".

Ο Μικάλεσεν πρόσθεσε: "Ένας οπαδός είχε δολοφονηθεί με μαχαίρι και το πρωτάθλημα είχε διακοπεί. Θυμάμαι επίσης ότι παίζαμε σε μικρά γήπεδα χωρητικότητας 3-5.000 οπαδών και οι μισοί ήταν αστυνομικοί. Όταν μιλάς για ελληνικό ποδόσφαιρο, το μυαλό σου πάει στα σκάνδαλα και δεν εκτιμάται το γεγονός ότι παίζεται καλό ποδόσφαιρο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ