ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μεχντί Αμπέντ, μία διετία με ζέστη και κρύο

Μεχντί Αμπέντ, μία διετία με ζέστη και κρύο

Από την απογείωση στον Παναθηναϊκό και το γκρέμισμα των ονείρων της Premier League, o Μεχντί Αμπέντ επιστρέφει στην Αθήνα για να ξαναβάλει σε ανοδική τροχιά την καριέρα του! Το Sport24.gr θυμάται τις δύο προηγούμενες σεζόν του Αλγερινού στην Ελλάδα και στην Αγγλία! (VIDEOS)

Ο Μεχντί Αμπέντ είναι η 7η μεταγραφή του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2015, αν και επί της ουσίας πρόκειται για μία επιστροφή... Έστω και αν απουσίασε την προηγούμενη σεζόν, αρκετά πράγματα παραμένουν τα ίδια από τον μονοετή δανεισμό του Αλγερινού, τον Ιούλιο του 2013! Το ίδιο προπονητικό επιτελείο, οι περισσότεροι συμπαίκτες είναι γνωστοί, η διοίκηση δεν έχει αλλάξει και ουσιαστικά, δεν θα βρει το πρόσωπο που τον έφερε στην Ελλάδα, τον Νίκο Νταμπίζα.

Επί της ουσίας, ο Αμπέντ επέλεξε ξανά τον Παναθηναϊκό γιατί αναζητούσε την πιο... ασφαλή ποδοσφαιρική επιλογή για τη συνέχεια της καριέρας του! Στην Αθήνα έχει κάνει τη μοναδική γεμάτη σεζόν του, σε συμμετοχές και στατιστικά και θέλει να την επαναλάβει, ώστε να επανέρθει στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Η Premier League ήταν το όνειρο του, αλλά με εξαίρεση ορισμένες "εκλάμψεις", δεν είχε την εμπιστοσύνη της τεχνικής ηγεσίας.

Με εξαίρεση το δανεισμό του στη Σεντ Τζόνσον, με την οποία είχε 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Σκωτίας, δεν βρήκε χώρο και χρόνο στη Νιουκάσλ και η συνήθης διαδρομής του ήταν από την εξέδρα του Σεντ Τζέιμς Παρκ, στη δεύτερη ομάδα της Νιουκάσλ. Ο Νίκος Νταμπίζας τον πίστεψε και τον έφερε στον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Αναστασίου βρήκε το κουμπί του και μετά από ένα "μέτριο" φθινόπωρο, τον καθιέρωσε στην ενδεκάδα!

Όχι και τόσο καλά για αρχή

Στις 5 πρώτες αγωνιστικές ο Αμπέντ είχε πρωτεύοντα ρόλο στα πλάνα του Γιάννη Αναστασίου, καθώς μόνο στην ήττα με 3-0 από τον Πανιώνιο έμεινε στον πάγκο! Μάλιστα, στο 1-1 με τη Βέροια στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας πέτυχε το πρώτο του γκολ, ενώ στο 1-0 επί του ΟΦΗ είχε την πρώτη του ασίστ.

Από την 6η έως τη 13η αγωνιστική ο Αμπέντ διένυσε το άσχημο διάστημα του στον Παναθηναϊκό... Έμεινε τρεις φορές εκτός 18άδας, έκανε τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή το αποκορύφωμα ήρθε μετά το 1-1 με τον Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου, είχε κάνει λόγο για ποδοσφαιριστές οι οποίοι παίζουν για τους εαυτούς τους, με το καμπανάκι να χτυπά για τον Αλγερινό...

Όλο αυτό το διάστημα, ο Αμπέντ προσπαθούσε, αλλά έδειχνε να πνίγεται από το άγχος... Για πρώτη φορά είχε ευκαιρίες και έπαιζε έχοντας το μυαλό του στη Νιουκάσλ και όχι στον Παναθηναϊκό. Εκβίαζε ατομικές ενέργειες, προκειμένου να αποδείξει την αξία του και να βελτιώσει τους προσωπικούς αριθμούς του.

Πάτησε το κουμπί!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ήταν λες και ο Αμπέντ μεταμορφώθηκε! Αρχής γενομένης από 4-0 επί της Καλλονής στο "Σπύρος Λούης", όπου πέτυχε γκολ και είχε ασίστ, ο Αλγερινός έγινε άλλος ποδοσφαιριστής! Προφανώς, τα... γκάζια των Νταμπίζα και Αναστασίου χτύπησαν σαν καμπανάκια στο μυαλό του και ο κίνδυνος να περάσει άλλη μία σεζόν στον πάγκο, τον αφύπνισε.

Τη 17η αγωνιστική, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ξάνθη 2-1 στο "Απόστολος Νικολαΐδης", ο Αμπέντ ήταν αυτός ο οποίος χάρισε τη νίκη στους συμπαίκτες του! Με δύο ωραία τέρματα, ο 21χρονος - τότε - χαφ έγινε ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, ενώ ήταν εντυπωσιακός στο pressing και στην τακτική συμπεριφορά του!

Το τόξο στο Καραϊσκάκη

Ο Αμπέντ πέτυχε 7 γκολ στο πρωτάθλημα, όμως το πιο αγαπημένο για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού επιτεύχθηκε στο 0-3 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Το σκορ ήταν 0-2, οι Πειραιώτες είχαν αποδεχτεί την ήττα τους μετά το χαμένο πέναλτι του Τσόρι και το ματς διένυε τα τελευταία λεπτά του! Ο Καρέλης κέρδισε ένα φάουλ από αριστερά σε μία αντεπίθεση που έβγαλε, ο Αμπέντ ανέλαβε την εκτέλεση του και με έξυπνο τρόπο την έστειλε στην αριστερή γωνία του Ρομπέρτο! Οι παίκτες του Τριφυλλιού σφράγισαν την επικράτηση τους με πανηγυρικό τόνο και ο Αλγερινός πανηγύρισε... τοξεύοντας τους φίλους του Ολυμπιακού στις εξέδρες!

Η σεζόν είχε όμορφη κατάληξη για τον Αμπέντ, αφού πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στα play off. O ίδιος έκανε την πρώτη γεμάτη σεζόν της καριέρας του, έχοντας 38 συμμετοχές, 10 γκολ και 6 ασίστ, μετρώντας 2.455 αγωνιστικά λεπτά.

Η επιστροφή - καταστροφή

Το καλοκαίρι του 2014 ο Παναθηναϊκός διαπραγματεύτηκε με τη Νιουκάσλ για να αγοράσει τα δικαιώματα του Αμπέντ, όμως οι υψηλές απαιτήσεις των Άγγλων και η επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να δοκιμάσει την τύχη του στην Premier League, δεν άφησαν περιθώρια ευτυχούς κατάληξης... Ο Αλγερινός ένιωθε έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγγλικού πρωταθλήματος, αλλά λογάριαζε χωρίς τους προπονητές και τους τραυματισμούς.

Ο Άλαν Πάρντιου στην αρχή και ο Τζον Κάρβερ στη συνέχεια, δεν εκτίμησαν τις ικανότητες του Αμπέντ και όποιες ευκαιρίες του έδωσαν ήταν συγκυριακές. Συγχρόνως, ένας τραυματισμός στις αρχές Δεκέμβρη, στο σημείο που έδειχνε να κερδίζει μία θέση στην ενδεκάδα, τον κράτησε εκτός αγωνιστικού χώρου για 1,5 μήνα και επιπροσθέτως, του στέρησε τη συμμετοχή στο Κόπα Άφρικα του 2015.

Ο Αμπέντ είχε ορισμένες καλές στιγμές στη σεζόν, όπως το ματς πρωταθλήματος με τη Λίβερπουλ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, όπου η Νιουκάσλ νίκησε 1-0 και ο Αλγερινός αναδείχτηκε MVP του παιχνιδιού. Παράλληλα, ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην πρόκριση επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Λιγκ Καπ, έχοντας εντυπωσιακή απόδοση κόντρα στον Γιαγιά Τουρέ. Συνολικά, μέτρησε 13 συμμετοχές στην Premier League (με πέντε 90λεπτα) και 3 στο Λιγκ Καπ, αριθμός βελτιωμένος μεν συγκριτικά με τις προηγούμενες σεζόν του, αλλά μακριά από τις επιδιώξεις του...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ