ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μεταγραφές γιοκ!

Μεταγραφές γιοκ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός περιμένει το “σωσίβιο” για την άδεια από τη Super League και την ΕΠΟ, αλλά η ποινή της FIFA για απαγόρευση μεταγραφών κρέμεται πάνω από το κεφάλι του και η κατάσταση ως προς αυτή την τιμωρία μοιάζει μη αναστρέψιμη.

Το σωσίβιο που περιμένει πλέον ο Παναθηναϊκός για να κολυμπήσει και πάλι στα νερά της Super League και όχι της Football League από την επόμενη σεζόν είναι ένα. Όχι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η “Athens Alive” κοινοπραξία.Μέχρι να φτάσουμε στις υπογραφές (αν φτάσουμε...) με την κυβέρνηση και να αλλάξει χέρια η ΠΑΕ (αν αλλάξει...) έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Σωσίβιο φαίνεται να είναι μόνο ένα για το Τριφύλλι και επιπλέον 4-5 ομάδες, οι οποίες λόγω “αιωρούμενων” τηλεοπτικών συμβολαίων δεν πληρούν προς το παρόν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης: να περάσει από το ΔΣ της Λίγκας τη Δευτέρα η πρόταση περί ακύρωσης της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια. Αυτό, δηλαδή, που ζήτησε η ΑΕΚ επισήμως και θέλουν αρκετές ομάδες που αντιμετωπίζουν μικρούς ή μεγάλους μπελάδες.

Τους μεγαλύτερους όλων, βέβαια, τους αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ήδη έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όταν βεβαίως κατορθώσει να τερματίσει σε “ευρωπαϊκή” θέση στη βαθμολογία εντός της προσεχούς τριετίας.

Πέραν τούτου, ωστόσο, έρχεται και η δεύτερη ποινή από τη FIFA εντός των επόμενων ημερών αν – όπως αναμένεται – οι Πράσινοι δεν κατορθώσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου να πληρώσουν τις οφειλές για τις οποίες έχουν ήδη (κατα)δικαστεί με ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ενώ ταυτόχρονα εκκρεμούν και οι υποθέσεις της Κιέβο Βερόνα, του Αμβούργου, των Σαμπά - Ιβανόφ, ίσως και περισσότερων τις οποίες δεν γνωρίζουμε (Κάλιαρι για Ιμπάρμπο, Σάντσεθ, Λεντέσμα, προπονητές...). Ο λόγος γίνεται για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους περίπου 6 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12/2017. Από την 1η Απριλίου και έπειτα οι Πράσινοι θα περιμένουν την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών και δεν θα πρόκειται περί πρωταπριλιάτικης φάρσας.

ΟΙ "ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

H απαγόρευση μεταγραφών από τη FIFA δεν συμπεριλαμβάνει “εκπτώσεις” με Έλληνες παίκτες κάτω των 23 ετών. Είναι... ολική απαγόρευση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση ανανεώσεων συμβολαίων (Λουντ, Μολίνς, Δώνης, Eυαγγέλου μένουν ελεύθεροι, λήγουν οι δανεισμοί των Κάτσε – Μυστακίδη από τον ΠΑΟΚ). Όμως εδώ είναι... Ελλάντα, συνεπώς ας κρατήσουμε μικρό καλάθι για το τι θα κάνει η ΕΠΟ.

Σημειώνεται ότι το 2016, όταν η Πρωτοβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ είχε θεωρήσει ελιππείς τους φακέλους Πανιωνίου, Ηρακλή, Καλλονής και Πανθρακικού δεν είχε επιβάλει την ποινή του υποβιβασμού (όπως πέρυσι στον Ηρακλή), αλλά απαγόρευση μεταγραφών με τα εξής δικαιώματα...

– Απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών γεννημένων κάτω των 23 ετών.

– Δικαίωμα απόκτησης μόνο ενός ποδοσφαιριστή χωρίς όριο ηλικίας ανεξαρτήτως εθνικότητας στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

– Δικαίωμα απόκτησης ενός Έλληνα χωρίς όριο ηλικίας στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

– Δικαίωμα μόνο δύο ανανεώσεων ή επεκτάσεων συμβολαίων για παίκτες άνω των 23 ετών ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Όλα είναι ανοιχτά για το τι μπορεί να συμβεί μετά την αναμενόμενη ποινή της FIFA. Αλλά σε κάθε περίπτωση αν ο Παναθηναϊκός ξεκινήσει στην επόμενη σεζόν με τον Γιάννη Αλαφούζο στο τιμόνι, το ρόστερ του δεν θα έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο στην εκκίνηση της τρέχουσας σεζόν. Ούτε το προπονητικό τιμ θα είναι το ίδιο βεβαίως, καθώς μοιάζει απίθανο με την παρούσα κατάσταση ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του να παραμείνουν στο Τριφύλλι...



TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ