ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μέντες: "Είμαστε πιο ομάδα από τον ΠΑΟΚ"

Μέντες: "Είμαστε πιο ομάδα από τον ΠΑΟΚ"
INTIME SPORTS

Ο Νταβίντ Μέντες μίλησε στο Sport24.gr και αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ και δήλωσε δικαιωμένος για την επιλογή του να αγωνιστεί με το Τριφύλλι στο στήθος.

Ο Ολλανδός αμυντικός μέσος δεν εξέφρασε προτίμηση για το κέντρο της άμυνας ή τη μεσαία γραμμή, αφού γνωρίζει καλά τις δύο θέσεις, αλλά τόνισε ευθαρσώς ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί πρόσθετη εμπειρία ώστε να ανταπεξέλθει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νταβίντ Μέντες στο Sport24.gr κατά τη διάρκεια της Media Day του Παναθηναϊκού:

Όταν ενσωματώθηκες στην προετοιμασία η ομάδα θύμιζε σχολείο λόγω των μικρών ηλικιών. Περίμενες ότι στο τέλος της σεζόν θα διεκδικούσε τον τίτλο;

Είναι γεγονός ότι έτσι έδειχνε. Όμως, είχα μιλήσει με τον Αναστασίου και τον Νταμπίζα και ήξερα τι θα συναντούσα. Χτιζόταν μία νέα ομάδα με κορμό ποδοσφαιριστών μικρής ηλικίας και εγώ ήμουν ένας από τους πρώτους έμπειρους ποδοσφαιριστές που θα αποκτούσε η ομάδα. Έδειξα εμπιστοσύνη στον προπονητή και στον τεχνικό διευθυντή και έπεσα μέσα.

Ήρθαν ποιοτικοί και έμπειροι παίκτες τον Αύγουστο και από τότε, η ομάδα κάθε μήνα βελτιωνόταν όλο και περισσότερο. Πίστευα στις δυνατότητες της, αλλά δεν ήξερα που θα φτάναμε. Καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό και ελπίζω να κατακτήσουμε το τρόπαιο.

Αντιμετωπίσατε τον ΠΑΟΚ δύο φορές, αλλά είχε άλλον προπονητή. Τότε ήταν ο κύριος Στέφενς, τώρα είναι ο κύριος Γεωργιάδης. Θεωρείς ότι θα παρουσιαστεί πολύ διαφορετικός στον τελικό;

Γνωρίζουμε ότι έχει άλλον προπονητή, αλλά δεν ξέρω πόσο θα αλλάξει την ομάδα του. Σίγουρα θα έχει κάνει αλλαγές, θα τις εντοπίσει το προπονητικό επιτελείο μας και θα μας ενημερώσει. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά δεν έχουν γίνει ομάδα στο βαθμό που το έχουμε πετύχει εμείς. Να μην ξεχνάμε όμως ότι είναι ένα και μόνο παιχνίδι που θα κρίνει τον τίτλο, οπότε είναι από μόνο του διαφορετικό. Και οι δύο θα είμαστε 100% προετοιμασμένοι και θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος.

Προτιμάς να παίζεις ως κεντρικός αμυντικός ή ως αμυντικός μέσος;

Όπου με χρειαστεί ο προπονητής μου και πρέπει να βοηθήσω την ομάδα, θα το κάνω. Στην καριέρα μου, το 45% έχω αγωνιστεί ως στόπερ και το 55% ως αμυντικό χαφ, οπότε δεν έχω θέμα. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια παίζω στη μεσαία γραμμή, αλλά στην αρχή μου αγωνιζόμουν στην άμυνα. Δεν ξέρω που με προτιμά ο προπονητής, σε μένα αρέσουν και οι δύο θέσεις.

Πιστεύεις ότι το υπάρχον ρόστερ επαρκεί για να καλύψει τις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη την επόμενη σεζόν;

Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μερικούς έμπειρους ποδοσφαιριστές να μας βοηθήσουν, επειδή το επίπεδο στο Champions League ή στο Europa League είναι υψηλό και πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό πρωτάθλημα, που αρκεί ένα μικρό ρόστερ. Πρώτα απ' όλα, ας ολοκληρώσουμε τη σεζόν και η διοίκηση γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί και λίγα ματς απέμειναν. Τι εντυπώσεις σου άφησε;

Είτε παίζουμε στη Λεωφόρο, είτε εκτός έδρας, οι αντίπαλοι μας αμύνονταν μαζικά. Κλείνονταν πάρα πολύ. Αυτό δεν συνέβαινε στις άλλες χώρες που έπαιξα ποδόσφαιρο. Στην Ολλανδία τα παιχνίδια είναι ανοιχτά και όλες οι ομάδες επιχειρούν να παίξουν. Επίσης, λείπει η ταχύτητα. Εάν τρέξεις τις πιο πολλές ομάδες, δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Είναι ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, με καυτές ατμόσφαιρες και ενθουσιώδεις οπαδούς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ