ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με Ταυλαρίδη στην ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός

Με Ταυλαρίδη στην ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Αντρέα Στραματσόνι έχει καταλήξει στον Στάθη Ταυλαρίδη ως παρτενέρ του Ροντρίγκο Μολέντο στο κέντρο της άμυνας και γιατί προτιμήθηκε από τον Σάντσεθ. Στο ξενοδοχείο ο Αλαφούζος.

Στην αναγκαστική αναπροσαρμογή των πλάνων του προχώρησε ο Αντρέα Στραματσόνι, μετά τον αποκλεισμό του Ράσμους Τελάντερ από την αποστολή του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο (13/3) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Η ίωση επανήρθε και κράτησε κλινήρη τον Δανό στόπερ, υποχρεώνοντας τον Ιταλό προπονητή να εξετάσει τις εναλλακτικές επιλογές του.

Στις δοκιμές στην προπόνηση του Σαββάτου (12/3) στο "Γεώργιος Καλαφάτης", ο Στραματσόνι χρησιμοποίησε ως παρτενέρ του Ροντρίγκο Μολέντο στο κέντρο της άμυνας τον Στάθη Ταυλαρίδη. Ο 39χρονος κόουτς προτίμησε τον έμπειρο αμυντικό από τον Σάντσεθ επειδή έχει το ίδιο στυλ με τον Τελάντερ και διότι ως Έλληνας, αντιλαμβάνεται τις ιδιαιτερότητες του ματς.

Παράλληλα, εξαρχής δεν ήθελε να αλλάξει το σχεδιασμό που υπολογίζει τον Κουτρουμπή ως αμυντικό χαφ, γιατί κρίνει ότι χρειάζεται ύψος στη μεσαία γραμμή, αλλά και ένα ακόμα ψηλό κορμί στις στατικές φάσεις. Συνεπώς, επέλεξε να ψάξει τον παρτενέρ του Μολέντο και όχι του Ζέκα, εξ' ου και η επιλογή του Ταυλαρίδη.

Την ίδια στιγμή, ο Σάντσεθ δεν βρίσκεται στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας σύμφωνα με την εκτίμηση του Στραματσόνι, ενώ η αγωνιστική κατάσταση του Εσιέν δεν έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την ήττα από την ΑΕΚ με 1-0, ένα ματς στο οποίο ο Γκανέζος δεν προσέφερε πολλά.

Εξυπακούεται πως ο Στραματσόνι θα διατηρήσει τη διάταξη του 4-2-3-1 και στις άλλες θέσεις της ενδεκάδας, θα αρχίσουν οι Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Αμπέντ, Καλτσάς, Βλαχοδήμος και Μπεργκ.

Στο ξενοδοχείο ο Αλαφούζος

Κατά τα καθιερωμένα, ο Γιάννης Αλαφούζος επισκέφτηκε το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή του Παναθηναϊκού και συμμετείχε στο δείπνο της. Ο Αλαφούζος δεν μίλησε στους παίκτες, πλην των χαιρετισμών που είχε με την άφιξη του και μετά το δείπνο, είχε μία σύντομη συνομιλία με τον Αντρέα Στραματσόνι και αποχώρησε.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο την Κυριακή (13/3) πριν το γεύμα της ομάδας και θα αναχωρήσει για το Φάληρο με το λεωφορείο της ΠΑΕ, ως αρχηγός αποστολής. Έχει δεχτεί εισηγήσεις για να καθίσει στον πάγκο στη διάρκεια του ντέρμπι, αλλά αυτό θα το αποφασίσει μερικές ώρες πριν από τη σέντρα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ