ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με "αυτοσκοπό" το σκορ πρόκρισης

Με "αυτοσκοπό" το σκορ πρόκρισης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΪΚ Στοκχόκμης στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και με τη συμπαράσταση των οπαδών του, θα επιδιώξει το προβάδισμα για την επόμενη φάση του Europa League.

Μετά από 11 μήνες από τον αποκλεισμό από τη Γκαμπάλα, ο Παναθηναϊκός συμμετέχει ξανά σε προκριματική φάση διοργάνωσης της UEFA. Την Πέμπτη (28/7) υποδέχεται την ΑΪΚ Στοκχόλμης στο "Απόστολος Νικολαΐδης" (21:00, OTESPORT1) με στόχο ένα σκορ που θα του δώσει το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς της 4ης Αυγούστου στη Σουηδία.

Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, αυτό δεν επιδέχεται αμφιβολίας... Ωστόσο, οι εκτός Ελλάδας επιδόσεις του τα τελευταία χρόνια δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό και αφήνουν στην ΑΪΚ το δικαίωμα να σκέφτεται την πρόκριση.

Καθίσταται σαφές πως η πρόκριση στα play off του Europa League και μετέπειτα η συμμετοχή στους ομίλους είναι αυτοσκοπός. Δεν υφίσταται εναλλακτική επιλογή για τον Αντρέα Στραματσόνι και τους ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να συνεχίσουν με αξιώσεις στη σεζόν.

Η διοίκηση επιτέλεσε το καθήκον της, στηρίζοντας τον Ιταλό προπονητή και δαπανώντας χρήματα για την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ. Πρόκειται για τον πιο ισχυρό Παναθηναϊκό της τελευταίας τετραετίας και το ζητούμενο είναι αυτό που θα παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο.

Οι φίλαθλοι, παρά την αρχική αποστασιοποίηση λόγω της αποτυχημένης περσινής σεζόν και της αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του Αντρέα Στραματσόνι, θα στηρίξουν τη νέα προσπάθεια, γεμίζοντας τις εξέδρες. Άλλωστε, λίγα έμειναν να τους θυμίζουν τους πρωταγωνιστές της Γκαμπάλα.

Ακόμα και το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα έχει αλλαγές σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2015, έστω και περιορισμένες. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ εκείνου του αποκλεισμού, που άλλαξε ολότελα το ρόστερ, το προπονητικό επιτελείο και τη διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Άπαντες κατανοούν ότι δεν μπορεί να συμβεί άλλο ένα τέτοιο λίφτινγκ και η πρόκριση είναι "one way ticket"...

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ