ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με 1,84 εκατομμύρια ευρώ έκλεισε ο Μπεργκ, χαμός προτάσεων!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Μπεργκ EUROKINISSI SPORTS

Η... όγδοη πιο ακριβή πώληση παίκτη στην ιστορία του Παναθηναϊκού αυτή του Μάρκους Μπεργκ, καθώς η Αλ Αϊν πλήρωσε 2,5 εκατ. Ευρώ συνολικά, από τα οποία τα 1,84 εκατ. Ευρώ θα πάρει ο Παναθηναϊκός.

Τελικά, μάλλον είχε δίκιο ο επικεφαλής του board της Αλ Αϊν, όταν έγραφε επισήμως ότι το ποσό το οποίο κόστισε στην ομάδα του ο Μάρκους Μπεργκ είναι μικρότερο απ΄αυτό που αναφερόταν στα media τις προηγούμενες ημέρες και δη την ημέρα που έκλεισε η μεταγραφή.

Κι αυτό, διότι σύμφωνα με πηγές και από τη Σουηδία και από τα ΗΑΕ, ο Παναθηναϊκός θα πάρει 1,84 εκατ. Ευρώ για την πώληση του πρώτου σκόρερ του, από τα συνολικά 2,5 εκατ. Ευρώ που έδωσε η αραβική ομάδα (τα υπόλοιπα στο Αμβούργο). Εξ αυτών, το 1 εκατ. Ευρώ ο Παναθηναϊκός θα το πάρει εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου.

Το ποσό είναι πολύ κατώτερο της ρήτρας ύψους περίπου 5 εκατ. Ευρώ που είχε συμπεριληφθεί στο τελευταίο συμβόλαιο που είχε υπογράψει (πέρυσι) ο Μπεργκ, όταν είχε ανανεώσει τη δέσμευσή του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2019, με ταυτόχρονη αύξηση των απολαβών του στο 1,1 εκατ. Ευρώ ετησίως: σχεδόν τα διπλάσια από τον Ζέκα που έχει το αμέσως επόμενο υψηλότερο συμβόλαιο στο Τριφύλλι.

Πρόκειται για την... όγδοη πιο ακριβή πώληση του Παναθηναϊκού και έως τώρα οι λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας, από την οποία προέκυψε μεταξύ άλλων και η παραίτηση του Νίκου Λυμπερόπουλου, δεν έχουν γίνει γνωστές. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να γνωστοποιηθούν περισσότερα για το τι έγινε επί δέκα ημέρες μεταξύ Μπεργκ, Αλ Αϊν και στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού...

Βεβαίως, τα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού δεν αποτρέπουν τους μάνατζερς από το να προτείνουν παίκτες για τη θέση του βασικού φορ. Η μεγάλη ανάγκη του Τριφυλλιού για επιθετικούς, μετά το τέλος της καριέρας των Λέτο, Μπεργκ, Κλωναρίδη με την πράσινη φανέλα, έχει... ανοίξει την όρεξη πολλών και απολύτως λογικά!

Προτάσεις έχουν κατατεθεί και από την Σκανδιναβία και από την Ιβηρική και από την αγορά των Βαλκανίων. Αν δε, συνυπολογιστεί ότι σε αρκετά media έχει αναφερθεί ότι ο Ουζουνίδης στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Γιάννη Αλαφούζο εξασφάλισε μπάτζετ ύψους τουλάχιστον 500.000 – 600.000 ευρώ για το συμβόλαιο του αντικαταστάτη του Σουηδού, γίνεται αντιληπτό το ενδιαφερον πολλών για να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ανεξάρτητα από τη δουλειά του scouting team του Τριφυλλιού. Μετά τον Άλτμαν, άλλωστε, ο 48χρονος κόουτς θέλει τουλάχιστον έναν σέντερ φορ για τη θέση του Μπεργκ, και επιπλέον έναν περιφερειακό επιθετικό, εκτός ασφαλώς από εξτρέμ...

ΤΟ ΤΟΠ 10 ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟ

  1. Σισέ Λάτσιο 2011 5,8 εκατ. Ευρώ

  2. Μαυρίας Σάντερλαντ 2013 3 εκατ. Ευρώ

  3. Σεϊταρίδης Πόρτο 2004 3 εκατ. Ευρώ

  4. Κυργιάκος Ρέιντζερς 2005 2,5 εκατ. Ευρώ

  5. Καρέλης Γκενκ 2015 2,2 εκατ. Ευρώ

  6. Καπίνο Μάιντς 2014 2,2 εκατ. Ευρώ

  7. Σόουζα Κορίνθιανς 2009 2 εκατ. Ευρώ

  8. Μπεργκ Αλ Αϊν 2017 1,84 εκατ. Ευρώ

  9. Ίβανσιτς Μάιντς 2009 1,5 εκατ. Ευρώ

  10. Τζιόλης Σιένα 2009 1,2 εκατ. Ευρώ


Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ