ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μαρίνος: "Το πρόβλημα μας φέτος ήταν ψυχολογικό"

Μαρίνος: "Το πρόβλημα μας φέτος ήταν ψυχολογικό"
INTIME SPORTS

Ο Στέργος Μαρίνος σε συνέντευξή του υποστήριξε πως παρόλο που δεν άλλαξαν πολλά στην ομάδα το πρόβλημα ήταν στον ψυχολογικό τομέα. Ο μέσος των "πράσινων" υποστήριξε πως μετά το ματς με το Βόλο συνειδητοποίησαν πως έπρεπε να τα δώσουν όλα για την πρώτη θέση.

Στον ψυχολογικό τομέα θεωρεί πως άλλαξε η ομάδα του Παναθηναϊκού φέτος σε σχέση με πέρσι ο Στέργος Μαρίνος.

Ο μέσος των "πράσινων" αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Novasports FM 94,6 για την πίεση μετά την ήττα στο Βόλο, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον Φερέιρα ενώ δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ το ματς με τη Ρόμα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέργος Μαρίνος:

- Για τη μετάβαση από τον Ατρόμητο στον Παναθηναϊκό...

"Είναι αρκετά δύσκολο μέχρι να προσαρμοστείς. Με βοήθησαν πολύ οι συμπαίκτες μου, αλλά μπήκα κατευθείαν στα βαθιά και μου έφυγε κάπως το άγχος".

- Για την πορεία του στον ενάμιση χρόνο που είναι στον Παναθηναϊκό...


"Την πρώτη χρονιά ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος. Και φέτος έπαιξα αρκετά, μάλιστα είχα περισσότερες συμμετοχές, αλλά άλλαζα συχνά θέση και δεν μπορούσα να βρω εύκολα ρυθμό. Εβδομάδα με εβδομάδα πολλές φορές άλλαζα θέση. Όμως από τη στιγμή που ο προπονητής με έβαζε σε μία θέση, έπρεπε να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό".

- Για τη θέση που μπορεί να αποδώσει καλύτερα...

"Είναι μεγάλο ερωτηματικό. Εγώ πήγα στον Παναθηναϊκό σαν δεξί μπακ. Εκεί είχα συνηθίσει να παίζω. Αισθάνομαι πιο άνετα όταν αγωνίζομαι εκεί. Από την εποχή που ήταν ο Όγιος στον Ατρόμητο με έβαλε εκεί και παίζοντας σε αυτή τη θέση πήρα μεταγραφή. Είναι καλό να μπορείς να προσαρμοστείς και σε άλλες θέσεις, αλλά μία θέση μπορείς να παίζεις καλά. Έχω παίξει παλαιότερα σαν μέσος, αλλά νομίζω μου ταιριάζει περισσότερο να παίζω σαν δεξί μπακ".

- Για πού εστίαζε περισσότερο στις προπονήσεις φέτος ο Παναθηναϊκός...

"Δουλεύουμε περισσότερο την ομαδική τακτική, τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και αντίστροφα και μελετούμε τον αντίπαλο. Πάνω-κάτω η τακτική είναι σχεδόν η ίδια. Ο κάθε προπονητής μπορεί να σου δώσει περισσότερες ή λιγότερες λύσεις και περισσότερο ή λιγότερη ελευθερία μέσα στο παιχνίδι".

- Για το πόσο επηρεάστηκε η ομάδα από τα εξωαγωνιστικά προβλήματα...

"Περνούσε κάποιες φορές στον κόσμο ότι δεν υπάρχει συνοχή. Όταν ακούς ότι η ομάδα έχει οικονομικά προβλήματα, όσο να’ ναι επηρεάζονται και οι παίκτες και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω το πρόβλημά μας φέτος ήταν στον ψυχολογικό τομέα. Άλλωστε σε σχέση με πέρυσι που πήραμε το νταμπλ δεν άλλαξαν πολλά μέσα στην ομάδα".

- Για το παιχνίδι που δεν θα ξεχάσει ποτέ...

"Το ματς με τη Ρόμα ήταν πολύ σημαντικό. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου".

- Για τη μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ...

"Δεν αρχίσαμε καλά στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα κι αυτό μας έριξε ψυχολογικά. Δεν καταφέραμε να πάρουμε έστω το βαθμό της ισοπαλίας. Στο ματς με την ΑΕΚ παίξαμε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αλλά ήμασταν λίγο αγχωμένοι. Στο Βόλο ήμασταν αρκετά κακοί και δίκαια δεν πήραμε κάτι από αυτό το ματς. Στη συνέχεια συνειδητοποιήσαμε πως δεν υπάρχει άλλη λύση και πως έπρεπε να τα δώσουμε όλα, αλλά και πάλι ξέραμε πως ακόμη κι αν κερδίζαμε σε όλα τα ματς δεν ήταν σίγουρη η πρώτη θέση. Το ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ήταν πολύ σημαντικό για τη συνέχεια".

- Για τη συνεργασία με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα...

"Είναι πολύ καλός άνθρωπος, πολύ επικοινωνιακός και έχει πολύ καλή συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές. Όλοι το αναγνωρίζουν αυτό. Δουλέψαμε πάρα πολύ καλά όλον αυτό τον καιρό. Όποια απορία είχα προσπαθούσα να επικοινωνώ μαζί του για να μου τη λύσει. Στην αρχή χρειάστηκε ένα διάστημα για να γνωρίσει τους παίκτες, αλλά αυτό ήταν απόλυτα φυσιολογικό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ