ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μαραγκός: "Οι παίκτες θα κρίνουν τις επιλογές για το παιχνίδι της Κυριακής"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΚΑΤΣΕ(Α) ΜΑΡΑΓΚΟΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΚΑΤΣΕ(Α) ΜΑΡΑΓΚΟΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μια χρονιά "εφιάλτης" ολοκληρώνεται τη Κυριακή στο ματς με την Ξάνθη και ο Σπύρος Μαραγκός μίλησε για όσα συνέβησαν φέτος και την αναμέτρηση με τους Ακρίτες.

Ο Σπύρος Μαραγκός, στενός συνεργάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη, στον πάγκο του Παναθηναϊκού μίλησε στη κάμερα της "NOVA" ενόψει του αγώνα της Κυριακής με την Ξάνθη και την αυλαία σε μια σεζόν εφιάλτης για το τριφύλλι.

Ο παλαίμαχος μέσος αναφέρθηκε στο πως ο Ουζουνίδης κατάφερε να κρατήσει ενωμένους τους πράσινους και εξέφρασε την άποψη πως αν ο Έλληνας τεχνικός τα είχε βροντήσει στη διάρκεια της σεζόν τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο μαύρα για τον Παναθηναϊκό.

Όσο για την αναμέτρηση της Κυριακής και το αγωνιστικό πλάνο τόνισε πως ακόμα ούτε ο ίδιος ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπορεί να ξέρει ποιους παίκτες θα έχει στη διάθεση του και ουσιαστικά απ' αυτούς εξαρτάται πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο ματς της σεζόν.

"Και μέχρι τελευταία στιγμή ακόμα εφιάλτης, ούτε μια μέρα ήρεμοι. Όλα αυτά που συνέβησαν δεν τα έχουν ζήσει όλες οι ομάδες μαζί της Super League. Να μην τα ζήσει ούτε εχθρός, είναι φθορά μεγάλη".

Πως καταφέρατε να μείνετε ενωμένοι μέχρι τέλους, να διαχειριστείτε την πίεση;
"Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε παρόλο που ήταν πάρα πολύ δύσκολο και αξίζουν συγχαρητήρια στον κόουτς που μπόρεσε και διατήρησε και κράτησε χαμηλά όσο μπορούσε τη σκέψη των παιδιών γιατί πραγματικά ζήσανε άδικες στιγμές και ποδοσφαιρικά και από τα θέματα τα οικονομικά με τα συμβόλαια τους. Και πήγαμε όσοι μείναμε, αλλιώς ξεκίνησε η φετινή σεζόν με άλλα τελειώνει".

Είναι το τέλος εποχής μιας ομάδας; Γιατί δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τον κ. Ουζουνίδη, εσείς οι συνεργάτες του αν θα μείνετε, οι παίκτες;
"Προς το παρόν εδώ που έχουμε φτάσει είναι σημαντικό να δοθεί μια λύση για το σωματείο, για την ομάδα. Γιατί παίζουμε ένα παιχνίδι αλλά εδώ που φτάσαμε και τα προηγούμενα ματς που κοιτάζαμε σαν παιχνίδι και από εκεί και πέρα εκτός γηπέδων μας αφαιρούσαν βαθμούς.

Άρα το πιο σημαντικό πράγμα και από τη στιγμή που εκκρεμεί του Βέμερ η υπόθεση γιατί αν δεν λυθεί αυτό δεν παίζει ρόλο το αγωνιστικό. Να δοθεί μια λύση για το σωματείο και έρχεται σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό. Εμείς μέχρι τελευταία στιγμή δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες θα θέλουν να παίξουν. Είναι και αυτό ένα σημαντικό κομμάτι. Μέχρι τελευταία στιγμή περιμένανε να πάρουν κάποια χρήματα. Υπάρχει μια συνεννόηση αλλά δεν μπορείς να επιμένεις ή να τους πεις τι μπορούν να κάνουν. Ο καθένας επιλέγει για αυτό και μέχρι τελευταία στιγμή ο κόουτς θα περιμένει να δει ποιους παίκτες θα έχουμε".

Στον αέρα δηλαδή και το αγωνιστικό;
"Για αυτό λέω ότι για εμάς το πιο σημαντικό, γιατί ποια το αγωνιστικό περνάει σε δεύτερη μέρα, εφόσον φτάσαμε μέχρι εδώ είναι να δοθεί λύση ώστε να βρεθεί λύση και να μην πάει τζάμπα όλος ο κόπος που κάναμε. Κακά τα ψέματα αν ο Ουζουνίδης είχε φτάσει στο σημείο να φύγει πιο νωρίς, θεωρώ ότι τα πράγματα θα ήταν μαύρα για το σωματείο. Έμεινε μέχρι το τέλος με υπομονή, κόπο και φτάσαμε στην τελευταία μέρα".

Ο Σπύρος Μαραγκός τη Δευτέρα θα περιμένει τα νεότερα ή λέει έκλεισε η σεζόν και αποχωρεί;
"Τη Δευτέρα θα περιμένουμε να δούμε αν θα παίζει η ομάδα στην Super League ή στην Football League. Είναι πολύ σοβαρό αυτό το πράγμα και αυτό ξεπερνάει τα άτομα και μετά από εκεί και πέρα στην επόμενη μέρα θα δούμε τι πρέπει να γίνει".

Δύσκολες καταστάσεις, σε ένα θεωρητικό επίπεδο πως σκέφτεστε να παρατάξετε τον Παναθηναϊκό στο ματς με την Ξάνθη; Θα βάλετε νέα παιδιά, θα δώσετε χρόνο συμμετοχή σε παιδιά που δεν είχαν παίξει; "Πραγματικά περιμένουμε να δούμε ποια παιδιά θα υπάρχουν, θα δηλώσουν πως είναι εδώ, όχι απλά για να είναι εδώ αλλά για να παίξουν στο παιχνίδι. Όσοι είναι εδώ πρέπει να μπουν μέσα και να παίξουν. Σε όλα τα παιχνίδια αυτό προσπαθήσαμε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα, ούτε ο κόουτς. Έχει στο μυαλό του κάποια πράγματα, οι επιλογές ίσως γίνουν από τους παίκτες".

Θα θέλατε μια γεμάτη Λεωφόρο στο τελευταίο παιχνίδι της Κυριακής;
"Σίγουρα θα θέλαμε. Και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήρθε κόσμος. Παρότι ήταν ένα ματς που δεν πήγε καλά, το διεκδικήσαμε, προσπαθήσαμε αλλά καμιά φορά δεν σου έρχεται πάντα αυτό που επιζητάς και ιδίως όταν σε τόσα προβλήματα που ζεις σου έρχεται κάτι άτυχο ή άσχημο, μετά δεν έχεις και τις ψυχικές δυνάμεις να το ξεπεράσεις. Και έτσι έγινε ένα αποτέλεσμα που δεν το περιμέναμε. Αλλά τουλάχιστον ο κόσμος ήρθε, θα θέλαμε να έρθει τελευταία αγωνιστική, να υποστηρίξει τα παιδιά, γιατί πραγματικά έγινε μεγάλη προσπάθεια φέτος και εμείς από την πλευρά μας όσο μπορούμε και ότι μπορούμε να κάνουμε για αυτό το ματς θα κάνουμε αυτό που πρέπει".

Αν ξεπεραστεί το αγκάθι με τον Βέμερ και παραμείνει ο Παναθηναϊκός στην κατηγορία θα υπάρχει του χρόνου περιορισμός μεταγραφών. Μπορεί να είναι πρωταγωνιστής ο Παναθηναϊκός με μόλις δυο μεταγραφές και με την απόκτηση μόνο νεαρών ποδοσφαιριστών;
"Το πιο σημαντικό είναι να λυθεί το θέμα του Βέμερ. Δεύτερον έρχονται και κάποιες συζητήσεις, αν αλλάξει διοίκηση η ομάδα, δεν το ξέρουμε αυτό, μπορεί να αλλάξουν και κάποια πράγματα. Αν δεν αλλάξει σε περιορίζει σε κάποιες ηλικίες αναφορικά με τις μεταγραφές.

Θα παίξει ρόλο τα παιδιά που ήδη υπάρχουν στην ομάδα αν μπορείς να τα διατηρήσεις. Αν είναι να πάρεις δεν φτάνουν μόνο οι δυο άνω των 23 και τα παιδιά κάτω των 23. Δεν αρκούν για να κρατήσουν την ομάδα στο επίπεδο που τη θέλουμε. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρηθούν κάποια παιδιά που είναι ήδη στην ομάδα και έχουν συμβόλαιο αλλά αυτά είναι για πιο μετά".

Εσείς γνωρίζετε και τα παιδιά της ακαδημίας θα αντέξουν το βάρος αυτής της φανέλας και την πίεση; "Σίγουρα αυτά τα παιδιά έχουν το ταλέντο, έχουν εκπαιδευτεί τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες, την τελευταία σεζόν κάνουν και με την πρώτη ομάδα μπορούν να αντεπεξέλθουν, χρειάζονται και κάποιους να τους υποστηρίζει σε αυτή την προσπάθεια. Δεν αρκεί μόνο ο ενθουσιασμός, χρειάζεται και η εμπειρία για να ισορροπεί λίγο τα πράγματα.

Η άποψη μου είναι πως υπάρχει ταλέντο, μπορεί κάποια απ' αυτά τα παιδιά να παίξουν στη πρώτη ομάδα, ίσως και τους δίνετε η δυνατότητα έτσι όπως είναι τα πράγματα γιατί μόνο με νεαρά παιδιά θα παίζουμε ώστε να αποδείξουν και ποιος μπορεί να κάνει και το βήμα παραπάνω. Ποιος μπορεί να παίξει, όχι μόνο επειδή έτυχε η συγκηρία τώρα αλλά και μετά όταν αλλάξουν τα πράγματα. Γιατί πιστεύω ότι για τον Παναθηναϊκό θα αλλάξουν τα πράγματα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ