ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μαραγκός: "Ο προπονητής κρατάει τους παίκτες συγκεντρωμένους"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν ο Μαρίνος Ουζουνίδης κρατάει τους παίκτες συγκεντρωμένους μόνο στα όσα έχουν να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με τον Σπύρο Μαραγκό.

Ο Σπύρος Μαραγκός, άμεσος συνεργάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη, ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού που παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της "NOVA" ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα.

Ο παλαίμαχος άσος των πράσινων μίλησε για το ντέρμπι και την επικράτηση του τριφυλλιού επί του Ολυμπιακού, τη διαφορά στα εκτός έδρας ματς, για την αναμέτρηση με τον Αστέρα, για όσα γράφονται για παραχώρηση των ποδοσφαιριστών που δεν βοηθούν αλλά και τη παρουσία των νεαρών παικτών στο τριφύλλι.

"Ολοι ξέρουμε πως ένα ντέρμπι είναι ντέρμπι ανεξαρτήτως θέσεων και καταστάσεων. Παίζαμε στην έδρα μας, είδαμε πολλά θετικά πράγματα. Χάρηκε ο κόσμος, χαρήκαμε και εμείς με τη συμπεριφορά του κόσμου. Η νίκη μας έδωσε ψυχολογία για τα θέματα που περνάμε τις τελευταίες μέρες".

Γιατί δεν υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση στα εκτός έδρας ματς;
"Αν φτάσουμε στο σημείο και βελτιώσουμε το ρυθμό των εκτός έδρας παιχνιδιών, θα αλλάξει η εικόνα μας. Αυτό προσπαθεί ο κόουτς να εξηγήσει και στα παιδιά. Πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία, κίνητρο και αποφασιστικότητα στα εκτός έδρας ματς. Από εκεί ξεκινούν τα πάντα, αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Θεωρώ πως επειδή φάνηκε μεγάλη διαφορά για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό σε σχέση με τα προηγούμενα ματς Και οι ποδοσφαιριστές καταλάβανε πολλά με τη νίκη επί του Ολυμπιακού".

Αισθάνεστε πως όταν παίζετε εκτός έδρας οι παίκτες βγάζουν μεγαλύτερη ανασφάλεια;
"Όλοι οι ποδοσφαιριστές στην έδρα τους παίζουν διαφορετικά, έχουν άλλη αυτοπεποίθηση. Είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει να κάνεις εκτός έδρας, ότι και στην έδρα σου. Να επιβληθείς στον αντίπαλο σου, να πιέσεις τον αντίπαλο. Αυτή η πίεση δεν μας έχει βγει. Θεωρώ όμως ότι αρχής γενομένης από το ματς του Σαββάτου να δείξουμε μία αλλαγή".

Έχουμε δει διαφορετικούς σχεδιασμούς στα έως τώρα ματς της ομάδας, διαφορετικά πρόσωπα, σκέφτεστε να αλλάξετε κάτι και τώρα;
"Όταν παίζεις καλά, δύσκολα να αλλάξει κάτι στο επόμενο ματς. Δεν νομίζω πως είναι θέμα τακτικής συμπεριφοράς. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης, πίεσης. Αργούμε να πιέσουμε τον αντίπαλο στο εκτός έδρας ματς. Στη Λαμία χάσαμε ένα ημίχρονο το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν έφτανε, δεν αρκεί. Πρέπει να πηγαίνουμε να διεκδικήσουμε, να πιέσουμε, το αποτέλεσμα είναι άλλο βέβαια, και να δείξουμε ότι πήγαμε να πάρουμε τη νίκη".

Η φάση του γκολ με τον Ολυμπιακό ήταν στοχευμένο, γιατί το είδαμε και άλλες φορές στο ματς; "Προσπαθούμε να βάλουμε πολλά άτομα στην αντίπαλη περιοχή. Να καλύψουμε κάθε πιθανή πάσα, αυτό προσπαθούμε. Ήταν μία πολύ καλή φάση αυτή του γκολ με τον Ολυμπιακό, έγινε γρήγορα και δεν μπορούσαν να αντιδράσουν οι αντίπαλοι μας. Το σημαντικό είναι ότι βάλαμε πολλά άτομα μέσα στη περιοχή και δεν χάθηκε αυτή η ευκαιρία".

Κόντρα σε έναν Αστέρα που έπαιξε με τρία στόπερ, με τρία αμυντικά χαφ όπως στην Τούμπα και θέλει και βαθμούς πως θα βρείτε χώρο στην αντίπαλη περιοχή;
"Έδειξε ένα άλλο πρόσωπο ο Αστέρας στο προηγούμενο ματς και έπαιξε για πρώτη φορά με τρεις πίσω. Θα προετοιμαστούμε και για αυτό. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό το πράγμα, να μάθουμε να παίζουμε για να πάρουμε αυτό που πρέπει να πάρουμε. Να παίζουμε ρόλο στο παιχνίδι και να μην γίνουμε παθητικοί εκτός έδρας. Να μπορούμε να βγάλουμε το πάθος που βγάζουμε στη Λεωφόρο".

Έχετε δει τον Αστέρα, τον ξέρετε, τι ματς περιμένετε;
"Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς στην Τρίπολη. Και αυτοί χρειάζονται βαθμούς, δεν έχουν την ευκαιρία να περνάνε τα παιχνίδια έτσι. Εμείς από την πλευρά μας προετοιμαζόμαστε όσο γίνεται καλύτερα, ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε εκεί. Με την αλλαγή του προπονητή έχουν γίνει πιο σφιχτή ομάδα, παίζουν πιο πειθαρχημένα. Θα δώσουμε τα εφόδια στα παιδιά για να αντιδράσουν".

Έξι βαθμοί από την διαφορά καλύπτονται. Ο Παναθηναϊκός ρεαλιστικά με όσα συμβαίνουν μπορεί να διεκδικήσει κάτι τη φετινή χρονιά ή πάμε πολύ μακριά;
"Θεωρώ πως η βαθμολογία καλύπτεται, όπως και πριν που χάσαμε κάποια παιχνίδια καλυπτόταν. Αυτό που έγινε την προηγούμενη βδομάδα δεν μας βοηθά, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό βγήκαν και έλεγαν πως θα φύγουν όλοι μας οι ποδοσφαιριστές. Με αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες είχαμε πουλήσει τους περισσότερους παίκτες μας. Αυτό δεν βοηθάει την ομάδα, μας δυσκολεύει.

Σκεφτείτε μετά από μία επιτυχία να διαβάζει ένας παίκτης που παίζει σε αυτή τη θέση να το διαβάσει χωρίς να ξέρει. Σε αυτό πρέπει να μας βοηθήσουν. Δεν λέμε ότι δεν θα γίνει, αλλά είναι νωρίς να πούμε πως θα γίνει. Μπείτε στην ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή που ακούει πως στη θέση τον Ιανουάριο θα έρθει κάποιος άλλος".

Αναφερθήκατε σε όλη αυτή τη μεταγραφολογία, υπάρχει βέβαια οικονομικό πρόβλημα και είναι λογικό, προσπαθείτε να το αποβάλλεται όλο αυτό; Είναι εύκολο;
"Ο κόουτς κατάφερε πολλά πράγματα. Ένα απ' αυτά είναι να πείσει τους ποδοσφαιριστές να είναι συγκεντρωμένοι στο τώρα, γιατί αύριο κανένας δεν μπορεί ξέρει τι θα γίνει. Είναι δύσκολα τα πράγματα και το κάνουν ακόμα πιο δύσκολο κάποια δημοσιεύματα. Ξέρουμε πως είναι τα πράγματα, το ξέρει όλος ο κόσμος αλλά το βλέπουμε μέρα με τη μέρα για να είμαστε ήρεμοι σε αυτό το πράγμα. Μια αναταραχή δεν θα λύσει ένα πρόβλημα".

Το ρόστερ σαν ρόστερ δεν είναι κακό... έτσι δεν είναι;
"Το ρόστερ δεν είναι κακό και μερικά παιδιά δεν έχουν δείξει τις δυνατότητες τους. Ήρθαν τελευταίες μέρες. Θεωρώ πως τώρα που η ομάδα έχει βρει έναν κορμό, ένα πλάνο θα είναι πιο εύκολο και για τα υπόλοιπα παιδιά να μπουν και να αποδώσουν αυτό που ξέρουν".

Πάνω-κάτω την ενδεκάδα που είδαμε και με τον Ολυμπιακό να περιμένουμε και κόντρα στον Αστέρα;
"Ο κόουτς σκέφτεται τον αντίπαλο, κάνει ανάλυση στον αντίπαλο και αποφασίζει. Δεν θα υπάρχουν πολλές αλλαγές. Αλλά το κάθε ματς είναι διαφορετικό. Επιστρέφει και ο Αλτμαν, είμαστε πιο γεμάτοι".

Στα άλλα τα προβλήματα ο Μολέντο σε τι κατάσταση είναι, ο Βιγιαφάνιες θα μπορέσει να βοηθήσει, ο Τσάβες;
"Θα είναι κοντά μας και τα δυο παιδιά που είπατε. Ο Τσάβες θα είναι την επόμενη βδομάδα, μετά την διακοπή, ίσως να είναι και σε καλύτερη κατάσταση να αποθεραπευθεί πλήρως, γιατί τον χρειαζόμαστε".

Είστε άνθρωποι που σας αρέσει να δουλεύεται με νέα παιδιά δεν βλέπουμε νέα παιδιά όμως. Έχω την εντύπωση όμως πως δεν είναι επιλογή σας. Σας έχουν δώσει το ερέθισμα τα νέα παιδιά να τους δώσετε μια παραπάνω ευκαιρία. Είστε απογοητευμένοι με την εικόνα τους;
"Όχι απογοητευμένοι δεν είμαστε. Γιατί ξέρουμε πως το νεαρό της ηλικίας έχει σκαμπανεβάσματα πολλά. Έχουμε δώσει ευκαιρίες σε αρκετά παιδιά. Και την περσινή σεζόν και φέτος. Από εκεί και πέρα ο καθένας διεκδικεί αυτό που πρέπει να πάρει. Πρέπει να δουλέψουν παραπάνω. Εγώ επειδή τα ξέρω και τα παιδιά, ξέρω πως μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο. Πρέπει να συνεχίσουν τη δουλειά, να μην απογοητεύονται, να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν σκληρά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ