ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λουτσιάνο: "Με έπεισε ο Ουζουνίδης"

Brazil's Luciano Da Rocha scores from penalty kick against Panama during the second half of their bronze medal Pan Am Games soccer game Saturday, July 25, 2015, in Toronto. (AP Photo/Gregory Bull)
Brazil's Luciano Da Rocha scores from penalty kick against Panama during the second half of their bronze medal Pan Am Games soccer game Saturday, July 25, 2015, in Toronto. (AP Photo/Gregory Bull) AP

Ο Λουτσιάνο Ντα Ρόσα Νέβες λίγες ώρες μετά την οριστική συμφωνία με τον Παναθηναϊκό μιλάει για πρώτη φορά σε ελληνικό μέσο για τους λόγους που τον οδήγησαν να επιλέξει τους πράσινους και εκφράζει την ανυπομονησία του να έρθει, να προπονηθεί και να παίξει με το τριφύλλι στο στήθος.

Είναι το πιο "hot" όνομα που έχει παίξει έως τώρα στα μεταγραφικά δρώμενα του Παναθηναϊκού και ο παίκτης που περιμένει πως και πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης να ενσωματωθεί στην ομάδα ώστε το τριφύλλι να αποκτήσει ποιότητα μεσοεπιθετικά και να αρχίσει να παράγει όμορφο ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για τον Λουτσιάνο Ντα Ρόσα Νέβες ο οποίος τα επόμενα 24ώρα θα είναι στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρώσει την μεταγραφή του με τον Παναθηναϊκό μετά τη συμφωνία που υπήρξε στην διάρκεια της Τετάρτης με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο Βραζιλιάνος άσος μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Sport24.gr από τη Βραζιλία όπου βρίσκεται ακόμα και λίγο πριν πάει για προπόνηση προκειμένου να διατηρήσει τη φόρμα του σε υψηλά στάνταρ.

Ο Λουτσιάνο έδειξε να γνωρίζει πολλά πράγματα για τη νέα του ομάδα ενώ σημείωσε ότι αυτό που τον έπεισε να πει το ναι ήταν η συζήτηση που είχε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και ο ρόλος που θα έχει στον Παναθηναϊκό. Φάνηκε αισιόδοξος αναφορικά με το χρόνο που θα χρειαστεί προκειμένου να είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του και δήλωσε πως οι μέρες που μεσολαβούν μέχρι το πρώτο επίσημο ματς του Europa League είναι αρκετές.

Επίσης φάνηκε ενήμερος για την ποιότητα ζωής στην Αθήνα την οποία θέλει να απολαύσει μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του ενώ το μήνυμα που θέλησε να στείλει στον κόσμο του Παναθηναϊκού ήταν πως ο ίδιος μετά τις πρώτες μέρες ήταν ανυπόμονος για να έρθει στην Ελλάδα και ελπίζει να οδηγήσει τους πράσινους σε επιτυχίες.

Καλησπέρα από την Ελλάδα, συγχαρητήρια για την μεταγραφή σου. Πρώτα απ' όλα τι γνωρίζεις για τον Παναθηναϊκό;
"Αυτό που ξέρω για τον Παναθηναϊκό είναι ότι πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας και με όνομα αναγνωρίσιμο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θέλω να έρθω στην Ελλάδα και να είναι όλοι χαρούμενοι. Να είμαι εγώ χαρούμενος, οι οπαδοί χαρούμενοι, η οικογένειά μου χαρούμενη, η ομάδα χαρούμενη".

Τι ήταν το πρώτο που σκέφτηκες όταν ήρθε η πρόταση του Παναθηναϊκού;
"Όταν "έσκασε" το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, είχα και άλλες προτάσεις στα χέρια μου. Αλλά, με προσέλκυσε η πιθανότητα να ζήσω στην Ελλάδα και την Αθήνα. Το βρήκα ως μια εξαιρετική προοπτική για εμένα και την οικογένειά μου. Το πρότζεκτ που μου ανέλυσαν οι άνθρωποι της ομάδας, επίσης, μου άρεσε και γι' αυτό επέλεξα να έρθω στον Παναθηναϊκό και ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα και να ενσωματωθώ στην ομάδα".

Μίλησες με κανέναν για να μάθεις πράγματα για τον Παναθηναϊκό;
"Μίλησα με συμπατριώτες μου που έχουν περάσει από την Ελλάδα και μου έχουν πει τα καλύτερα για τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω να πω με ποια παιδιά μίλησα. Με τον Δημήτρη (Σιόβα) δεν πρόλαβα, γιατί έγιναν όλα τόσο γρήγορα".

Η μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό έχει δημιουργήσει προσδοκίες στον κόσμο του τριφυλλιού;
"Είμαι ανυπόμονος να παίξω για τον Παναθηναϊκό. Θέλω να ξεκινήσω τις προπονήσεις. Είναι πολύ όμορφο που, όπως λες, οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν πολλές προσδοκίες από εμένα και μετρώ τις ώρες για να έρθω να προπονηθώ, να παίξω και να τους ανταποδώσω μέσω της απόδοσής μου στον αγωνιστικό χώρο αυτές τις προσδοκίες".

Σε ποια θέση σου αρέσει και προτιμάς να παίζεις;
"Παίζω ως επιθετικός. Μπορώ να αγωνιστώ και ως δεύτερος επιθετικός, αλλά αυτή είναι η θέση που μου αρέσει. Βέβαια, όπου και να μου ζητήσει ο προπονητής θα παίξω".

Έχεις μιλήσει με τον προπονητή τον κ. Ουζουνίδη;
" Ναι, μίλησα με τον Ουζουνίδη και μου ανέλυσε το πρότζεκτ. Να είμαι ειλικρινής μου άρεσαν αυτά που μου είπε και για εμένα και για την ομάδα και με έπεισαν σε μεγάλο βαθμό ώστε να πάρω την απόφαση να έρθω".

Ο Παναθηναϊκός σε δεκαπέντε μέρες έχει Ευρωπαϊκό παιχνίδι, θα είσαι έτοιμος, πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα χρειαστείς;
"Είμαι καλά, δεν χρειάζομαι χρόνο πολύ γιατί έκανα εξετάσεις με την Κορίνθιανς, έκανα προπονήσεις οπότε είμαι σε καλή κατάσταση. Νομίζω ότι αυτό το διάστημα αρκεί για να είμαι έτοιμος".

Στον Παναθηναϊκό θα βρεις και έναν συμπατριώτη σου, τον Μολέντο;
"Ναι το ξέρω. Έχω δει τον Μολέντο να παίζει και θέλω να προπονηθώ και να αγωνιστώ μαζί του".

Ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού;
"Ελπίζω να φθάσω με το καλό και να κάνουμε όλοι μαζί μια μεγάλη σεζόν με επιτυχίες. Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι ότι κάθε μέρα που περνούσε ήθελα και πιο πολύ να έρθω στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που και ο κόσμος το βλέπει έτσι. Θέλω να έρθω, να προπονηθώ και να παίξω".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ