ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λουντ: "Όλα φαίνονται όμορφα στον Παναθηναϊκό"

Λουντ: "Όλα φαίνονται όμορφα στον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Ο Ρόμπιν Λουντ μίλησε για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, την... τρελή ατμόσφαιρα στο παιχνίδι των play off με τον ΠΑΟΚ και τα λόγια του Γιόνας Κόλκα, ενώ, αναφέρθηκε στην εκπλήρωση του παιδικού του ονείρου.

Στην ηλικία των 22 ετών, ο Ρόμπιν Λουντ πραγματοποίησε ένα άλμα στην καριέρα του, με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Έχοντας κερδίσει την αναγνώριση στην πατρίδα του, τη Φιλανδία, δείχνει έτοιμος για την προοπτική του εξωτερικού και μιας σπουδαίας καριέρας.

Απολαμβάνοντας τις τελευταίες ημέρες των διακοπών του στο Ελσίνκι, ο Λουντ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα "ltalehti.fi" και μίλησε για την πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του, μέσω του Τριφυλλιού...

"Πρέπει να κρατήσω καθαρό το μυαλό μου και να μην πετάω στα σύννεφα. Χρειάζεται να εμπιστευτώ τον εαυτό μου, για να κερδίσω το χώρο μου και τη θέση μου" τόνισε, αρχικά, στον Φιλανδό δημοσιογράφο.

Καθοριστικό ρόλο στην αποδοχή της πρότασης του Παναθηναϊκού, έπαιξαν τα καλά λόγια του Γιόνας Κόλκα: "Ύμνησε το μέρος (σ.σ. ο Κόλκα) και τόνισε ότι όλα ήταν πολύ καλά στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτόν, δεν υπάρχει κάτι αρνητικό στην προοπτική του Παναθηναϊκού και έχεις διαθέσιμες όλες τις επιλογές για το εξωτερικό".

Όσο για το συναισθηματικό μέρος της συμφωνίας, ο Λουντ ήταν λιτός και περιεκτικός: "Ήταν μία σημαντική συμφωνία. Ο Παναθηναϊκός είναι μία τόσο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και σύντομα ένιωσα κολακευμένος από το ενδιαφέρον του".

Κατόπιν, θυμήθηκε τη... δημοσιογραφική υποδοχή που συνάντησε στο "Ελεύθερος Βενιζέλος": "Αμέσως μόλις βγήκα στο αεροδρόμιο, φώτα από κάμερες έπεσαν επάνω μου. Με περίμεναν μερικοί δημοσιογράφοι και επιτόπου έφεραν τα μικρόφωνα στο πρόσωπο μου".

Ο Λουντ παρακολούθησε το παιχνίδι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0 στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και περιέγραψε το... πράσινο σκηνικό που δημιούργησε η Θύρα 13: "Η ατμόσφαιρα ήταν... τρελή. Δεν ξέρω ποια πολιτική ακολουθούν με τη χρήση φωτοβολίδων και καπνογόνων, αλλά, φαίνεται να χρησιμοποιούν ελεύθερα. Σε ορισμένα σημεία της εξέδρας, οι θεατές δεν έβλεπαν τίποτα, αφού, τους είχε καλύψει πράσινος καπνός".

Βέβαια, οι πρώτες εντυπώσεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο μάλλον ήταν υπερθετικές: "Ο ρυθμός έχει ένταση, οι φάσεις εναλλάσσονται γρήγορα, αλλά, δεν είναι αδύνατο για μένα να καθιερωθώ. Θα χρειαστεί να κατανοήσω την τακτική και να ενταχθώ στο ρυθμό της ομάδας".

"Σε εκείνο το παιχνίδι (σ.σ. στα play off με τον ΠΑΟΚ) έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: να σκοράρει" υπογράμμισε ο Λουντ για τον Μάρκους Μπεργκ, ενώ στη συνέχεια, σχολίασε την επικείμενη συνύπαρξη του με τον Εσιέν: "Δίπλα σε τόσο σπουδαίους ποδοσφαιριστές, μαθαίνεις πολλά, όπως μου συνέβη όταν έπαιζα με τους σημαντικούς παίκτες της Ελσίνκι".

Καταλήγοντας, ο 22χρονος χαφ εξήγησε την εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου και συμπλήρωσε ότι μένει προσγειωμένος: "Πάντα είχε την πίστη ότι θα τα καταφέρω και ότι η σκληρή δουλειά μου, θα ανταμειφθεί. Οι επαφές που είχα με τον Παναθηναϊκό πήγαν καλά και έγιναν την κατάλληλη στιγμή. Ανέκαθεν έλεγα σε όλους ότι θα γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τώρα που ήρθε η μεταγραφή στο εξωτερικό, ζω μία σπουδαία στιγμή".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ