ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λουντ και Βιγιαφάνιες διεκδικούν μία θέση

Λουντ και Βιγιαφάνιες διεκδικούν μία θέση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στραματσόνι θα αφήσει την τριάδα των στόπερ και θα χρησιμοποιήσει "ρόμβο" στη μεσαία γραμμή. Διαβάστε στο Sport24.gr για τις τακτικές αλλαγές που ετοιμάζει ο Ιταλός και ποιους από τους νεοαποκτηθέντες υπολογίζει.

Ο Panathinaikos θα μπει προσωρινά στο περιθώριο και θα δώσει τη θέση του στον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο πρώτο παιχνίδι του για τη Superleague της σεζόν 2016-2017 θα φιλοξενηθεί το Σάββατο (10/9) από τον Λεβαδειακό, στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έχει εξηγήσει ότι θα ακολουθεί διαφορετική τακτική προσέγγιση στους εγχώριους αγώνες, σε σχέση με τις υποχρεώσεις της ομάδας στο Europa League.

Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά την αντικατάσταση της τριάδας των στόπερ στα μετόπισθεν, με την αμυντική τετράδα. Αυτό σημαίνει ότι ένας μεσοεπιθετικός θα πάρει τη θέση ενός κεντρικού αμυντικού και θα προστεθεί μία επιλογή στην επιθετική λειτουργία.

Από τις δοκιμές στις προπονήσεις, προκύπτει ότι ο Στραματσόνι θα προτιμήσει το 4-4-2 με "ρόμβο" στη μεσαία γραμμή, για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό. Ο Ιταλός φαίνεται να επιλέγει τέσσερις χαφ, προκειμένου να ελέγξει το ρυθμό και να διασφαλίσει την κατοχή της μπάλας, αποφεύγοντας την άκρατη επιθετικότητα από την αρχή. Διότι οι πρεμιέρες κρύβουν "παγίδες" και ο Στραματσόνι δεν θέλει να παγιδευτεί.

Οι τρεις χαφ θα είναι ο Λεντέσμα ως "εξάρι", οι Ζέκα και Γουακάσο δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και τη θέση του επιτελικού διεκδικούν οι Λουντ και Βιγιαφάνιες, με τον Φιλανδό να έχει το προβάδισμα έναντι του Αργεντινού.

Ο Στιλ θα είναι ο γκολκίπερ και στην άμυνα, θα παίξουν ο Μέστο δεξιά, ο Χουλτ αριστερά και οι Κουτρουμπής και Ιβανόφ στο κέντρο, εφόσον ο Μολέντο δεν τα καταφέρει λόγω του τραυματισμού. Όσο για το επιθετικό δίδυμο, θα το συνθέσουν οι Μπεργκ και Ιμπάρμπο, οι οποίοι συνεργάζονται όλο και καλύτερα.

Μέσα οι Κουλιμπαλί και Εμποκού

Για το ματς της Λιβαδειάς, ο Στραματσόνι υπολογίζει δύο από τις τρεις μεταγραφές της τελευταίας μέρας της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Ο Κριστοφέρ Σάμπα είναι ανέτοιμος ακόμα και θα χρειαστεί αρκετές ημέρες για να τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Αντίθετα, οι Ζοσέ Πολ Εμποκού και Ουσμάν Κουλιμπαλί έκαναν προετοιμασία με τις ομάδες τους και μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Ο Εμποκού έχει την ποιότητα να κάνει τη διαφορά εάν "στραβώσει" το ματς και ο Κουλιμπαλί να δώσει λύσεις σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Εκτός απροόπτου, θα είναι στην 18άδα και ο Στραματσόνι θα κρίνει εάν και πότε χρειάζεται τις υπηρεσίες τους.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ