ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λίγα εκατοστά πριν αποκλείσει την Μπαρτσελόνα

»¦°Äƪ¶¤ÃÁ°-¦°Ã ƪ°»¦¹ÃÁª ¤¹¡º
barcelona-panathinaikos champions league
»¦°Äƪ¶¤ÃÁ°-¦°Ã ƪ°»¦¹ÃÁª ¤¹¡º barcelona-panathinaikos champions league »¦°Aƪ¶¤AA°-¦°A ƪ°»¦¹AAª ¤¹¡º BARCELONA-PANATHINAIKOS CHAMPIONS LEAGUE

Σήμερα (9/4) συμπληρώνονται 15 χρόνια από το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό στο "Καμπ Νόου", με τους "πράσινους" να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν στους "4" του Champions League.

Ήταν 9 Απριλίου του 2002, όταν ο Παναθηναϊκός έχοντας υπέρ του το 1-0 της Λεωφόρου, πήγαινε στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσει την πρόκριση του στα ημιτελικά του Champions League, αφήνοντας εκτός έναν "κολοσσό" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μάλιστα μέσα στην έδρα της.

Το γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου με υπέροχο διαγώνιο σουτ, έδωσε νωρίς το προβάδισμα με 1-0 στο "τριφύλλι", αλλά στη συνέχεια οι "πράσινοι" με ατομικά λάθη και με ατυχία είδαν τη Μπαρτσελόνα να γυρνάει το ματς και να κάνει το 3-1 με δύο γκολ του Λουίς Ενρίκε και ένα του Σαβιόλα.

Κάπου εκεί και παρά τα προβλήματα που είχε ο Παναθηναϊκός (ο Καραγκούνης τραυματίστηκε και ο Λυμπερόπουλος αντικαταστάθηκε στο 46'), οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν το δεύτερο γκολ, που θα τους έδινε την πρόκριση.

Ο Κωνσταντίνου με προβολή στο 80' είδε την μπάλα να σταματάει πάνω στην γραμμή στο πόδι του Πουγιόλ, ενώ το σουτ του Βλάοβιτς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων κύλησε αργά αλλά βασανιστικά για χιλιάδες Καταλανούς, καταλήγοντας άουτ για ελάχιστα εκατοστά.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τις εντυπώσεις (ειδικά από το 75' και μετά είχε καλύτερη εικόνα στο χορτάρι και εδικαιούτο δεύτερο γκολ), αλλά έμεινε με το χειροκρότημα και τα ευρωπαϊκά εύσημα για μία καταπληκτική εμφάνιση σε μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές του νύχτες, όπου θα μπορούσε να γράψει ιστορία.

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Καραγκούνης (45+ Μικάελσεν), Κόλκα (77' Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος (46' Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου.

Μπαρτσελόνα: Μπονάνο (84' Ρέινα), Πουγιόλ, ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Κόκο (45+ Κλάιφερτ), Τσάβι, Λουΐς Ενρίκε, Κοκού, Ριβάλντο, Όφερμαρς (74 Γκάμπρι), Σαβιόλα.

Η ευκαιρία του Βλάοβιτς στο 97' βρίσκεται στο 2:20 του βίντεο:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ