ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λεντέσμα: "Το δύσκολο είναι να διατηρηθείς στην κορυφή"

Λεντέσμα: "Το δύσκολο είναι να διατηρηθείς στην κορυφή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κριστιάν Λεντέσμα μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα στάθηκε στο πως μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στα δικά του γκολ και μίλησε για τα περιθώρια βελτίωσης που έχουν οι πράσινοι.

Ήταν από τους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Αστέρα καθώς πέτυχε δυο γκολ με πέναλτι ενώ είναι μέσα και στο πρώτο τέρμα των πράσινων που ξεκινάει από τα πόδια του.

Ο ίδιος μετά το τέλος της αναμέτρησης μιλώντας στην κάμερα της "NOVA" στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι παίκτες του τριφυλλιού το ματς με τον Αστέρα ενώ μίλησε και για τα περιθώρια βελτίωσης που έχει ο Παναθηναϊκός.

Χαρακτηριστικά τόνισε:

Για το παιχνίδι:
"Ξέραμε ότι θα είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας ο αποψινός και θέλαμε να κλείσουμε την εβδομάδα καλά. Έτσι μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο ψύχραιμα και σωστά με σκοπό τη νίκη. Βεβαίως υπήρξε κάποια κούραση αλλά όλα εξελίχθηκαν καλά".

Αν βγήκε και πνευματική κόπωση μετά την προσπάθεια στο Βίγκο:
"Όχι θα έλεγα ότι σήμερα παρατηρήθηκε αυτή η κόπωση στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 60'. Αυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχαν προηγηθεί δυο παιχνίδια που είχαν ένταση, δεν ήταν εύκολα, είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας".

Για το ότι ο Παναθηναϊκός βαδίζει σε καλό μονοπάτι:
"Ναι σίγουρα θα έλεγα ότι είναι αποτέλεσμα της δουλειάς την οποία επιτελούμε και δείχνουμε βελτίωση. Προϊόντος του χρόνου θα παίζουμε όλο και καλύτερα, θα βελτιωνόμαστε και πρέπει να πω ότι βλέπουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε και η ομάδα έχει και άλλα περιθώρια βελτίωσης".

Για τον ίδιο που είναι το μυαλό της ομάδας και τα δυο τέρματα που σημείωσε:
"Αισθάνομαι πολύ όμορφα που πέτυχα τα δυο τέρματα και επίσης αισθάνομαι πολύ όμορφα γιατί βλέπω ότι και ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου και η παναθηναϊκή οικογένεια με έχουν περιβάλει με αγάπη και με κάνουν να αισθάνομαι και εγώ σημαντικός είτε παίζω, είτε δεν παίζω. Υπάρχει μια πνευματική ανάταση, αισθάνομαι σιγουριά, εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση και είμαι ευτυχισμένος για αυτό".

Αν σκέφτεται πριν τα πέναλτι:
"Ναι όντως. Πως θα πετύχω το γκολ και βεβαίως βλέπω τον τερματοφύλακα αν κινείται η όχι και πάντα έχω πίστη ότι μπορώ να σκοράρω".

Για το αν μπορεί η ομάδα να μείνει στην κορυφή:
"Αυτό είναι το δύσκολο, να μπορείς να διατηρηθείς. Όχι που θα φτάσεις αλλά πως θα μπορείς να παραμείνεις. Να το βλέπουμε αυτό παιχνίδι με παιχνίδι και στο Europa League πήγαμε παίξαμε καλά αλλά γυρίσαμε με άδεια χέρια αλλά η ομάδα έπαιξε κόντρα στον Αστέρα με τη σωστή νοοτροπία και έτσι πρέπει να συνεχίσει".

Ρέις: "Να παραμείνουμε πρώτοι ως το τέλος"

Δηλώσεις έκανε και ο Νούνο Ρέις που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με τον Πορτογάλο άσο να στέκεται στον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός και ο οποίος θα φέρει τον κόσμο του τριφυλλιού δίπλα στην ομάδα:

"Είμαι χαρούμενος απόψε. Έχω παίξει στην ίδια θέση ήδη μερικούς αγώνες στο παρελθόν σε άλλες ομάδες. Αυτό που κάνουμε όμως είναι να προετοιμαζόμαστε και να είμαστε πάντοτε στην διάθεση του προπονητή και εκεί που θα μας πει να παίξουμε".

Για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού και τι συνέβη μετά το πέναλτι του Αστέρα:
"Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι απόψε και θα έλεγα ότι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού είναι αυτός με τον οποίο θα αρχίσουν οι φίλαθλοι μας να βλέπουν να παίζει η ομάδα. Ουσιαστικά είναι ένας αρκετά εντυπωσιακός τρόπος. Όσον αφορά την κούραση το να έχουμε παίξει την Πέμπτη έναν αγώνα κόντρα στην Θέλτα σίγουρα επηρεάζει αλλά είμαστε μεγάλη ομάδα και οφείλουμε να το ξεπεράσουμε".

Για το αν μπορεί να μείνει στη κορυφή μέχρι το φινάλε ο Παναθηναϊκός:
"Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Να παραμείνουμε στην πρώτη θέση. Αλλά δεν θα έλεγα ότι θα κοιτάξω τόσο μακριά. Πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και προχωρώντας να φτάσουμε ψηλά".

Για το πόσο σημαντικό είναι ψυχολογικά το προβάδισμα που έχει ο Παναθηναϊκός:
"Πάντα είναι καλό να μπορείς να είσαι πρώτος και να μην βλέπεις άλλη ομάδα μπροστά σου. Και θα έλεγα ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που γίνεται σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας και ανταμείβεται από τις νίκες".

Για τη δική του παρουσία και αν είναι το έναυσμα για να πάρει περισσότερες ευκαιρίες:
"Είμαι χαρούμενος γιατί κάναμε έναν καλό αγώνα απόψε και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και εμείς δουλεύουμε ώστε να είμαστε στην διάθεση του και να κάνουμε όσα μας πει αυτός".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ